Acasa MultimediaMelodia Zilei Cum a lăsat cenzura o priceasnă pe un disc folk?

Cum a lăsat cenzura o priceasnă pe un disc folk?

scris de Adrian Pătruscă
59 Afisari

Marcela Saftiuc este fără îndoială cea mai importantă voce a folkului românesc.Un timbru inconfundabil și o bună tehnică de chitară. A fost comparată pe bună dreptate cu Joan Baez.

Cea mai cunoscută piesă a Marcelei, „Fiii lacrimilor tale” a fost lansată în jurul lui 1975 pe un single care a făcut furori. Câți știu însă că este vorba de prelucrarea unei pricesne, cântec bisericesc intonat în timpul împărtășirii preoților. Iar Măicuța despre care vorbesc versurile, chiar dacă ajustate, este nimeni alta decât Maica Domnului.

Cum a lăsat cenzura să treacă un cântec bisericesc pentru a fi, nu numai cântat în public, dar și înregistrat pe disc, rămâne un mister. Sau, dacă vreți, un alt miracol, ca multe despre care am vorbit la rubrica asta.

Vă ofer priceasna în varianta folk a Marcelei Saftiuc, dar și varianta originală, așa cum se cântă ea în biserică. Care vă place mai mult?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult