GIANNI MORANDI - IN GINOCCHIO DA TE | Ziua Veche
Acasa MultimediaMelodia Zilei GIANNI MORANDI – IN GINOCCHIO DA TE

GIANNI MORANDI – IN GINOCCHIO DA TE

scris de Z.V.
7 afisari

Gianni Morandi a declarat că îi face plăcere să se reîntoarcă în România la 20 de ani de la partida de fotbal pe care a susţinut-o aici alături de o echipă formată numai din cântăreţi.

Artistul a spus că spectacolul de sâmbătă seară de la Sala Palatului va fi primul după o lungă perioadă în care a făcut doar film. ‘Sper că publicul se va simţi bine la concertul de mâine. Pe scenă voi urca împreună cu o formaţie de şapte muzicieni, printre care şi o tânără care va interpreta câteva melodii alături de mine. Sunt foarte curios care va fi reacţia publicului din România‘, a declarat Gianni Morandi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bucureşti.

Vorbind despre cariera lui, artistul a amintit de greutăţile pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului. ‘În anii ’60, cariera mea era în punctul maxim. Din ’62 a fost perioada maximă când se putea face ceva în muzică. În anii ’70, muzica italiană s-a schimbat. Atunci, generaţia mea, care era legată de anii ’60, a trecut printr-o perioadă grea. Eu personal am avut zece ani de criză’, a declarat artistul.

Gianni Morandi va urca pentru prima oară pe o scenă din România sâmbătă, la ora 20,00, la Sala Palatului din Bucureşti. Prima vizită a artistului în România a fost la mijlocul anilor ’60, când a vizitat ţara noastră ca turist.

Gian Luigi Morandi, născut pe 11 decembrie 1944, în Monghidoro, ajunge unul dintre marile simboluri ale scenei italiene. Pentru prima oară îşi face apariţia în public la vârsta de 12 ani, în ziua de Anul nou, însă oficial debutul are loc doi ani mai târziu, în 1958, la Alfonsine, Ravenna.

A participat şi a câştigat numeroase festivaluri de muzică, printre care şi Festivalul Canzonissima (1969) sau Festivalul de la Sanremo (1987, 1995, 2000), unde este director onorific şi prezentator. Piese precum ‘In Ginocchio da Te’, ‘Belinda’, ‘Loredana’, ‘Occhi Di Ragazza’ sau ‘Parla Piu Piano’ i-au adus de-a lungul timpului vânzări de peste 49 de milioane de discuri şi CD-uri în întreaga lume. Protagonist în 18 filme, în anii ’60-’70, a fost unul dintre cel mai bine cotaţi actori din Italia. În 1984, a jucat în serialul ‘Voglia di volare’. Talentatul artist a scris şi câteva cărţi autobiografice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult