Acasa MultimediaMelodia Zilei Moş BBlues şi iubita sa Lucille

Moş BBlues şi iubita sa Lucille

scris de Adrian Pătruscă
2 afisari

A trecut de 85 de ani şi e în plină putere. Pe site-ul său oficial, sunt programate pentru 2011 zeci de concerte în toată lumea. Multe, grupate la distanţă de 24 de ore unul de altul.Prestigioasa revistă Rolling Stone îl plasează pe locul 3 în topul primilor 100 de chitarişti din toate timpurile, după Jimi Hendrix şi Duane Allman. Pe locul 4 e Eric Clapton. Din colaborarea cu Clapton, a  ieşit un minunat album-omagiu, “Riding With The KingNumele celui de care vorbim astăzi e Riley B. King. Dar toată lumea îl cunoaşte ca BB King, regele blues-ului.Este cea mai mare personalitate muzicală a jazz-blues-ului în viaţă. Nu lipseşte de la nici un mare festival din lume. De la Monterey la Viena.

A fost căsătorit de două ori şi a divorţat. Ce cămin era ăla în care BB era plecat la concerte 250 de zile pe an?Adevărata poveste de dragoste o trăieşte cu Lucille, iubita, zvelta sa chitară Gibson, cu intarsii de sidef în lemn de cireş. Şi-a riscat viaţa ca să o salveze de la un incendiu. E sigur că BB King va muri îmbrăţişat cu Lucille.

Cea mai mare pasiune muzicală a sa este Frank Sinatra. Poate şi pentru că Sinatra i-a deschis uşile cluburilor din Las Vegas în anii ’60, când negrii erau ţinuţi pe la uşi.

Pun la sfârşit probabil cel mai mare cântec al lui BB King: „The Thrill Is Gone”. Ştiu că e necomercial să pui ce e mai bun la sfârşit. Totuşi, grăbiţilor, nu lăsaţi tocmai cireaşa nemâncată!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult