Acasa MultimediaMelodia Zilei Sunt ăștia sataniști?

Sunt ăștia sataniști?

scris de Adrian Pătruscă
3 afisari

Knights In Satan‘s Service. După unii, asta ar însemna KISS. Deși băieții nu au confirmat niciodată acest lucru. Și nu pentru că ar fi timizi. Dimpotrivă. KISS înseamnă doar KISS și gata, spun ei. Vorba cântecului, „a KISS is just a KISS”.

Pe unele site-uri creștine, chiar și din România, KISS sunt prezentați ca exemplul cel mai clar că rock-ul este satanist. Mascați, machiați, îmbrăcați în haine de Halloween, unul dintre ei are o chitară în formă de topor și își agită pe-afară o limbă neverosimil de lungă, KISS par numai buni de dat de exemplu negativ. Sunt perfecți pentru a li se aplica un clișeu.

Din păcate, activiștii bisericești nu s-au documentat prea mult ca să dea verdictul  de sataniști. KISS sunt, după părerea mea, de om cu pretenția că este dus la biserică, trupa de rock cu cel mai spectaculos show (n-am găsit cuvinte să evit pleonasmul) din lume. Și atât. Histrionici, ludici, simpatici, oameni care înțeleg ce înseamnă spectacol și ce înseamnă roluri. Dar și niște copii mari, cărora le place să se dea în spectacol. Nimic mai mult. Păstrând proporțiile, Faust nu este o operă satanistă, doar pentru că apare în ea un Mefisto. Dimpotrivă.

De altfel, dincolo de aparențele spectacolului, uneori întunecate, muzica pe care KISS o cântă este una luminoasă. Pozitivă.

Vă ofer mai multe piese, una mai spectaculoasă decât alta. Multe, tocmai pentru că îmi place KISS la nebunie. Dacă este peste răbdarea voastră să le vedeți, treceți direct la ultima: cea mai susceptibilă să fie acuzată de satanism. Dar și una dintre cele mai celebre scene din istoria spectacolelor rock! Măcar să știți o treabă!

2 comentarii

un crestin 14-02-2011 - 08:14

– Sunt astia satanisti ?

– Fara nici o indoiala !

Si apoi Domnule Adrian Patrusca, chiar n-ati gasit ceva mai luminos sa dati in cinstea zilei de 14 Februarie ?

Ereticul 14-02-2011 - 11:20

Pentru 14 februarie cred ca erau mai potrivite „Love Gun” si „And then she kissed me”. Nu stiu daca sunt satanisti, dar stiu sigur ca nu sunt crestini. Iar ultima piesa pe care ati incorporat-o in articol este una dintre cele mai obscene scene din istoria spectacolelor rock.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult