Acasa MultimediaPoza Zilei Cum arată manechinul bionic (foto)

Cum arată manechinul bionic (foto)

scris de Z.V.
2 afisari

Producatorul italian de manechine Almax a inventat manechinul EyeSee, care costa 4.000 de euro si nu arata cu nimic diferit fata de unul obisnuit, potrivit Bloomberg. EyeSee are insa ascunsa intr-unul dintre ochi o camera video cu software de recunoastere faciala, care face estimari despre varsta, sexul si rasa celor care trec prin fata vitrinei.

Pe baza informatiilor astfel adunate, multe magazine si-au modificat deja exponatele din vitrine, amenajarea si promotiile pentru a atrage interesul a cat mai multi potentiali clienti. „Este dubios. Nu te-ai astepta sa te analizeze un manechin”, comenteaza Luca Solca, analist la Exane BNP Paribas, Londra.

Cererea pentru noul manechin este destul de ridicata. Potrivit producatorului, EyeSee este mai eficace decat sistemele traditionale cu acelasi scop, implementate de obicei prin camerele de supraveghere din magazine, deoarece manechinul aduna date de la inaltimea medie a unei persoane, „de la nivelul ochilor”.

Odata cu evolutia tehnologiei, retailerii se bazeaza in tot mai mare masura pe profilele realizate prin prelucrarea variatelor informatii pe care reusesc sa le adune despre consumatori. Procesul a fost consacrat de comertul online, insa trece treptat granita catre magazinele traditionale.

„Orice software care poate ajuta la realizarea unor profile despre consumatori reusind sa pastreze anonimatul acestora este fantastic. Ar putea imbunatati puternic experienta de shopping, asortarea de produse, si ar putea ajuta brandurile sa-si inteleaga mai bine clientii”, spune Uche Okonkwo, director executiv la compania de consultanta Luxe Corp.

Manechinul, lansat in luna decembrie a anului trecut, este acum prezent in magazine din trei tari europene si Statele Unite. Almax noteaza ca, spre exemplu, un retailer de imbracaminte a lansat o linie pentru copii dupa ce a constatat ca acestia reprezinta, in medie, mai mult de jumatate din traficul de consumatori de dupa-amiaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult