Acasa MultimediaPoza Zilei Cum arată Tina Turner la 75 de ani (foto)

Cum arată Tina Turner la 75 de ani (foto)

scris de Z.V.
83 afisari

Tina Turner, supranumită adesea „regina rock & roll-ului’ grație vocii, temperamentului și sex-appeal-ul său, a împlinit miercuri 75 de ani.

Tina Turner

Tina Turner

După o carieră impresionantă, în care a vândut peste 180 de milioane de albume și a câștigat numeroase premii, printre care opt Grammy, ea a părăsit scena în 2009, la 70 de ani. S-a stabilit în Elveția, și nu mult după aceea, a primit și cetățenia țării cantoanelor.

Interpretă și dansatoare desăvârșită, artista — care potrivit revistei Rolling Stone a avut „una dintre cele mai frumoase voci din toate timpurile” — s-a născut în 1939 la Nutbush, în statul Tennessee, din sudul SUA. Începuturile ei au fost dificile. Ca și alte talente afro-americane, Tina Turner și-a făcut debutul în corul de gospel al bisericii locale.
În metropola blues-ului din St. Louis, Tina l-a cunoscut pe chitaristul Ike Turner, cu opt ani mai în vârstă decât ea, cu care s-a căsătorit în 1962 și a avut doi copii. Alături de el a cunoscut succesul profesional, dar a și suferit enorm din cauza violenței lui. Nu numai viața lor de cuplu, dar și divorțul lor a fost un coșmar pentru Tina.

Dotată cu o extraordinară putere de a învinge dificultățile de orice natură, ea și-a regăsit echilibrul, iar în 2013 s-a recăsătorit cu managerul muzical Erwin Bach, cu care locuiește în Elveția.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult