Acasa MultimediaPoza Zilei MOŞ HÂRCĂ, LA 101 ANI (FOTO)

MOŞ HÂRCĂ, LA 101 ANI (FOTO)

scris de Z.V.
8 afisari
Gheorghe Hârcă

Gheorghe Hârcă

Militarii de la  de la Centrul Militar Zonal Iaşi s-au deplasat zilele trecute în localitatea Glodenii Gândului, un sat din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, pentru a-l sărbătorii pe Gheorghe Hârcă, cel mai vârstnic fiu al satului, care, pe 19 septembrie, a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani.
Locotenent colonelul(r) Gheorghe Hârcă este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind încorporat încă din anul 1934. Moş Hârcă, aşa cum îi spun sătenii, a fost încadrat la Regimentul 25 Infanterie, cu care a luptat în campania din Est. A cunoscut viaţa grea de pe front, a suferit de foame, frig şi boli în prizonierat şi lagăre, a fost în faţa plutonului de execuţie, dar cu multă putere şi încredere a depăşit aceste clipe dificile şi a reuşit să se întoarcă în satul natal.

4 comentarii

IngerAlbastru 23-09-2013 - 07:35

Pentru acest eveniment, armata putea sa-i comande o uniforma de gala si sa-l decoreze cu o tinichea macar de ochii lumii!!! In tari cat-de-cat dezvoltate asa se procedeaza sa se simta si fiinta asta centenara mai bine, dar deh. Ce pretentii sa am la romani, un patriot 100% autentic nu este respectat nici in pragul mormantului.

Hekmatiyar 23-09-2013 - 12:28

Daca era ofiter fi sigur ca asa se intampla!

unu 23-09-2013 - 18:02

Pai si locotenent-colonel nu este rang de ofiter?

Miezu 24-09-2013 - 00:53

… unii nu stiu care sunt gradele militare si mai si comenteaza…
Strabunicul meu Barbu Ion (Reg. 2 Care de Lupta) nu a primit nici un sfant pentru un picior ‘distrus’ de un obuz unguresc in timpul luptei de pe tisa (fiind mentionat si in Magazin Istoric anul ’87 nu mai stiu ce numar dar am sa ma uit), in satul Stefan cel Mare (Arges) mai sunt in viata 4 Veterani de Razboi din 36… niciunul nu a primit vreo pensie marita, unii fiind infirmi (cazul lui Rizica Gheorghe, strabunicul meu) capturat la stalingrad, dus in gulag, intors in tara, torturat (urechea stanga fiind taiata) apoi devenind primul primar comunist din sat…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult