Palatului Universul | Ziua Veche
Acasa MultimediaPoza Zilei Palatul Universul

Palatul Universul

scris de Ziua Veche
18 afisari

Vechiul sediu al ziarului Universul, din Strada Brezoianu nr. 11, astazi 25, s-a dovedit a fi neîncapator pentru cerinţele unui ziar aflat în plină expansiune, astfel că s-a pus în cele din urma problema construirii unei cladiri noi.
Palatul UniversulÎn 17 octombrie 1926, cu binecuvântarea patriarhului Miron Cristea şi în prezenţa mai multor personalitǎţi ale vieţii politice, culturale, financiare se pune piatra de temelie a Palatului Universul, în vecinǎtatea vechiului local.
Inaugurata pe 2 noiembrie 1930, clădirea de pe strada Ion Brezoianu 23-25 a constituit odinioară nucleul presei bucureştene, fiind celebră agitaţia din jurul ei, când vânzatorii de ziare strigau în gura mare titlurile editiilor.
Astazi, în Palatul Universul se afla redactia ZIUAVECHE.RO, singurul ziar din Sărindar.

1 comentariu

Aiurea... au uitat de "Informatia"... PUTE... 08-01-2011 - 19:55

..si de “Sportul” ….Erau placute la cuiul de la closet.. Erau mai putin aspre la stersul de kahakat al courului – superior “Scanteii”… Am uitat sa ma sterg la khour cu o “Ziua” – ca sa pot face o diferenta…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult