Scara care duce turiştii în vârful muntelui (foto) | Ziua Veche
Acasa MultimediaPoza Zilei Scara care duce turiştii în vârful muntelui (foto)

Scara care duce turiştii în vârful muntelui (foto)

scris de Z.V.
3 afisari

O construcţie ridicată în apropierea munţilor Taihang din China uimeşte orice vizitator care trece prin zonă. Cu ajutorul acestei structuri chinezii speră să atragă cât mai mulţi turişti în regiunea Linzhou.

Pontenţialul turistic al munţilor Taihang din China nu este suficient exploatat, aşa că oficialii din această ţară au construit o scară de 91 de metri înălţime chiar pe marginea unui perete al munţilor, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Scara este cu atât mai atractivă cu cât este ridicată în formă spiralată şi oferă o privelişte impresionantă a munţilor atunci când turiştii ajung la capătul său.

La prima vedere scara pare destul de periculoasă, mai ales pentru cei care au frică de înălţime. Tocmai din acest motiv cei care se ocupă de siguranţa turiştilor din această zonă au impus câteva reguli pentru cei care vor să urce pe construcţia metalică.

Înainte să poată ajunge în vârful scării, fiecare doritor este obligat să semneze o declaraţie pe propria răspundere conform căreia nu are probleme cardiace sau pulmonare şi are vârsta sub 60 de ani.

„Vântul bate foarte tare aici, păsările zboră pe lângă aceste scări care scârţâie şi pot speria vizitatorii. Totuşi, experienţa pe scară este mult mai autentică în comparaţie cu un lift”, a declarat un oficial chinez.

În cazul în care cineva nu reuşeşte să ajungă până în vârful scării este nevoit să se oprească pentru „a se odihni chiar la mijlocul acesteia”, a explicat un reprezentat turistic al zonei.

Munţii Taihang se întind pe o distanţă de 402 kilometrii dinspre nordul înspre sudul Chinei, trecând prin regiunile Shanxi, Henan şi Hebei. Cel mai înalt punct al munţilor se află la Xiao Wutaishan, unde Taihang măsoară 2881 de metri înălţime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult