Acasa Newsletter Ai putea merge în Grecia în această vară doar dacă ești testat negativ la coronavirus

Ai putea merge în Grecia în această vară doar dacă ești testat negativ la coronavirus

scris de Misu Andrei
86 afisari

Grecia intenționează ca în 1 iulie să deschidă sezonul turistic. Toți turiștii care vor dori să viziteze Grecia în această vară ar putea veni condiționat: să aibă rezultat negativ la testul pentru coronavirus, înainte de a urca în aeroport. Afirmația îi aparține ministrului grec al turismului, care a precizat că oamenii aflați în avion trebuie să se simtă în siguranță. El a recunoscut că nu a fost luată încă o decizie finală. 

O țară din Europa îşi vinde cele mai frumoase plaje

„Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz, scrie greekreporter.com.

Deși a subliniat că epidemiologii nu au luat încă o decizie finală, ministrul a spus că „oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere”.

Ministrul a mai spus că testele „nu sunt necesare” pentru cei care se întorc acasă după vacanța în Grecia.

„Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte țări. Cifrele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtășesc cu adevărat logica testelor ulterioare”, a explicat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult