Acasa Newsletter Alegeri 2024: Coaliția PSD-PNL stabilește candidatul pentru Primăria Capitalei

Alegeri 2024: Coaliția PSD-PNL stabilește candidatul pentru Primăria Capitalei

scris de P.C.R.
174 Afisari

Cele două partide vor decide dacă vor susține un singur candidat sau vor intra separat în confruntarea electorală pentru fotoliul de edil general.

Liderii coaliției de guvernare se reunesc din nou, joi după-amiază, pentru a discuta în special despre candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie.

Întâlnirea politică va avea loc, de la ora 17:00, la Palatul Victoria.

Scenarii luate în calcul: Împreună sau separat

Potrivit Radio România Actualități, în cazul în care cele două partide vor alege să meargă pe varianta candidaturilor separate, atunci PSD o va susține pe Gabriela Firea, iar PNL îl va trimite în bătălia electorală pe Sebastian Burduja.

Dacă social-democrații și liberalii vor decide asupra unui candidat comun la Primăria Generală, acesta va fi o altă persoană, care va avea susținerea ambelor formațiuni politice.

Nici PSD și nici PNL nu îl sprijină pe Cristian Popescu Piedone pentru funcția de primar general al Capitalei, a declarat liderul social-democraților.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, din discuţiile avute cu liberalii nici aceștia nu vor susţine o astfel de candidatură.

„Această veste îmi face viaţa mai luminată. Se clarifică apele! Aşa şi? Nu mă susţine PSD. Păi, ei spuneau în sondajele lor că 60% din votanţii PSD, care nu sunt înregimentaţi şi ascultă de preşedintele partidului sau eu ştiu ce preşedinţi, primari PSD, s-au săturat de aceste indicaţii sterile, care au prezentat programe sterile şi neduse la îndeplinire. Astăzi în Bucureşti este decât un singur primar pesedist şi acesta se numeşte Daniel Băluţă, restul avioane. E un performant şi Robert Negoiţă. În rest, Bucureştiul a avut şi o criză de primari. Nu mă sperie cu nimic, din contră mă motivează. Merg până la capăt, aşa cum am spus, iar lucrurile se vor vedea la vot’, a declarat Cristian Popescu Piedone la Digi 24, joi, citat de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult