Acasa Newsletter Criză fără precedent. Fără speranță de revenire, 67% dintre managerii români pregătesc măsuri radicale

Criză fără precedent. Fără speranță de revenire, 67% dintre managerii români pregătesc măsuri radicale

scris de Misu Andrei
114 afisari

Efectele pandemiei pe plan economic se vor simți și în perioada următoare. 67% dintre managerii români au în plan restructurarea afacerilor, în contextul accentuării problemelor financiare determinate de pandemia de Covid-19, arată datele unui barometru realizat de o companie de consultanţă.

Una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat managerii a fost scăderea vânzărilor, urmată de neîncasarea facturilor şi de alte probleme, precum închiderea activităţii.

Inevitabil, unii angajatori vor reduce cheltuielile cu salariile – ceea ce va duce la o creștere a ratei șomajului și în România.

„În România, patru din zece companii înregistrau pierderi înainte de impactul pandemiei pe plan local. Este evident că acestea, în contextul pandemiei, se regăsesc într-o situație mult mai dificilă.

Apoi, profitabilitatea medie a companiilor active în România este de 5%, deci nu avem foarte multă carne pe os, marjă care să permită companiilor capacitatea de absorbi aceste șocuri.

Invariabil sunt anumite sectoare unde consumul revine mult mai lent, deci vânzările companiilor sunt mult mai mici față de nivelul de anul trecut și atunci, automat, apare o presiune enormă asupra profitabilității companiilor și, implicit, unele trec pe negativ, înregistrând pierderi. Atunci au nevoie de reducerea costurilor, iar salariile reprezintă un element important de costuri, cam 15% din cifra de afaceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult