Acasa Newsletter Există milioane de planete locuibile

Există milioane de planete locuibile

scris de D.P.
6 afisari

În Galaxia noastră ar putea exista până la 500 de milioane de planete potrivite pentru viaţă, relevă datele oferite de telescopul spaţial Kepler. Numărul planetelor extrasolare poate ajunge la 50 de miliarde, informează site-ul Rambler.ru, citat de Agerpres.

spatiul cosmic

foto:Agerpres

Datele privind planetele potenţial locuibile au fost anunţate la conferinţa anuală a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei (AAAS), de către William Borutski, care conduce echipa de cercetători care lucrează cu Kepler.

Analiza statistică a datelor colectate de telescop a arătat că 44% din stelele din Galaxie au sisteme planetare. Având în vedere că Galaxia are aproximativ 100 de miliarde de stele, se dovedeşte ele pot avea aproximativ 50 de miliarde de planete.

Dintre acestea, aproximativ 500 de milioane se pot dovedi a fi aşa-numite “zone de viaţă”, adică se află faţă de steaua corespunzătoare la aproximativ aceeaşi distanţă la care se află Pământul de Soare. Toate aceste estimări sunt, desigur, aproximative, dar la scară globală este totuşi impresionant. Chiar dacă s-ar dovedi locuibile doar 1% din acest număr, tot însemană că ar exista cinci milioane de lumi asemănătoare Pământului.

Borutski a spus, de asemenea, că dintre planetele deja studiate de Kepler, 10,5% au dimensiuni apropiate de cele ale Pământului, 7,3% sunt puţin mai mari (de până la 200% masa planetei noastre, aşa-numitele “super-Pământuri”), alte 20,8% sunt comparabile cu planeta Neptun şi 5,2% se raportează la clasa Jupiter, fiind de şase ori mai mari decât Pământul.

În total, telescopul a găsit 1.200 planete asemănătoare Pământului, dintre care 54 sunt în zona de viaţă. Telescopul Kepler a fost lansat pe orbită de către NASA în martie 2009.

Principala lui sarcină este căutarea de exoplanete. În această misiune, el se concentrează doar pe o anumită parte a cerului în constelaţia Cygnus, unde se află aproximativ 150.000 de stele.

3 comentarii

Spiridon 27-03-2011 - 16:01

Basescu are si maretia si iscusinta diplomatica si taria de caracter necesara pt. un Presedite al planetelor.
De Crin Antunescu ce sa zic? E bun pt planeta piticilor verzi!

Didos 28-03-2011 - 07:45

Fara noi, oamenii, universul nu ar avea nici un sens ! El exista pentu ca noi sa-l cunoastem sa-l descifram si sa-l folosim pentru binele nostru.

pathfinder 28-03-2011 - 08:42

Eu zic ca suferi de egocentrism accentuat.
Nu-i asa ca poti sa dai si niste citate din biblie?

Oare cati ET tampiti ca tine mai sunt in galaxia asta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult