Acasa Newsletter Femeile din România sunt cele mai nefericite din UE

Femeile din România sunt cele mai nefericite din UE

scris de C.S.
186 Afisari

Femeile din România sunt cele mai nefericite din UE și printre cele mai nefericite din lume, potrivit unui index global al bunăstării femeilor. La nivel mondial, femeile din Rusia, China sau țările arabe sunt mai fericite decât româncele.  

România este țara cu cele mai nefericite femei din Uniunea Europeană și printre cele mai nefericite din lume, potrivit rezultatelor publicate de Hologic Global Women’s Health Index, un sondaj global multianual și cuprinzător despre bunăstarea femeilor.

Raportul final al studiului Hologic poate fi descărcat la finalul acestui articol. 

 

Studiul a fost realizat asupra a 79.000 de femei din 143 de țări și teritorii, pe baza unui set de întrebări care măsoară experiențele acestora cu sănătatea și asistența medicală.

Clasamentul ia în calcul factori precum îngrijirea preventivă, sănătatea emoțională, nevoile de bază și sănătatea individuală, toate raportate la ultimii trei ani.

Rezultatele finale plasează România pe locul 65 în lume, cu un index de 54, în care 0 reprezintă cel mai rău, iar 100 cel mai bun scor posibil. Punctajul pentru îngrijirea preventivă a coborât la 23 de la 30 în ultimul an, în timp ce indexul pentru nevoile de bază a scăzut de la 80 la 74, în timp ce opiniile despre sănătate și siguranță au înregistrat o creștere de la 55 la 63.

 

Punctajul realizat de România arată astfel că româncele sunt cele mai nefericite din Uniunea Europeană și printre cele mai nefericite din lume.

În Europa, doar femeile din Bosnia și Herțegovina (68), Republica Moldova (74), și Albania (76) sunt mai nefericite ca româncele.

Femeile din toată lumea, mai supărate acum decât în plină pandemie

În schimb, femeile din țări precum Rusia (locul 59), Tadjikistan (55), Uzbekistan (52), Arabia Saudită (44), Kazahstan (31), Mauritius (29), China (19) sau Emiratele Arabe Unite (18) sunt mai fericite decât româncele.

 

Cele mai fericite femei din lume sunt cele din Taiwan, Kuweit, Austria, Germania și Elveția, în timp ce în Bahrain, Bukina Faso, Ucraina, Afganistan și Sierra Leone trăiesc cele mai nefericite femei din lume.

Revenind la prezentarea generală a rezultatelor, doar 11% dintre femei au spus că au fost testate pentru orice tip de cancer în ultimele 12 luni, în timp ce numărul celor care s-au declarat triste, supărate și îngrijorate este mult mai mare acum decât acum trei ani, la apogeul pandemiei de COVID-19.

 

De asemenea, mai multe femei au spus că au dureri acum decât în urmă cu trei ani. Aproape 1 miliard de femei – aproximativ 1 din 3 la nivel mondial – au spus că au petrecut o mare parte din ziua precedentă sondajului cu dureri fizice.

Efectuat anual, sondajul Hologic oferă cele mai cuprinzătoare date la nivel global din perspectiva femeilor asupra sănătății și bunăstării lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS