Acasa Newsletter Metroul din Drumul Taberei, inaugurat de președintele Iohannis

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat de președintele Iohannis

scris de Misu Andrei
123 afisari

Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor s-a deschis astăzi, 15 septembrie, cu cinci ani întârziere față de termenul stabilit. Inaugurarea oficială a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban. Publicul călător a putut intra în stații două ore mai târziu, de la ora 14:00.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la inaugurarea metroului din Drumul Taberei, că „această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată că a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucruri pot fi inaugurate cu succes”.Șeful statului, însoțit de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor și alți oficiali au ajuns la Magistrala M5. Klaus Iohannis va face declarații după ora 12:30.

Ministrul Transporturilor a declarat, în ședința de Guvern de luni, că magistrala de metrou M5 poate fi deschisă.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Aceasta este singura magistrală construită după revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului, și ar fi trebuit să fie gata în 2015. Ea va conecta cartierul Drumul Taberei de reţeaua de metrou.

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult