Acasa Newsletter Ministrul Transporturilor: Guvernul a aprobat primele exproprieri pentru autostrada Ploiești – Buzău

Ministrul Transporturilor: Guvernul a aprobat primele exproprieri pentru autostrada Ploiești – Buzău

scris de Misu Andrei
44 afisari

Ministrul Transporturilor a anunțat miercuri că guvernul a aprobat primele exproprieri pentru sectorul de autostradă Ploiești-Buzău. Potrivit lui Cătălin Drulă, lucrările vor începe imediat după semnarea contractului, pentru că proiectarea este realizată.

Proiectul segmentului de autostrada Ploiești – Buzău. Sursă: Facebook / Cătălin Drulă

„În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată”, a anunțat Cătălin Drulă miercuri pe Facebook.

El a prezentat și datele tehnice ale segmentului de autostradă.

„A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3). Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni:

  • lungime – 63 km;
  • 6 noduri rutiere;
  • 160 de ha de perdele forestiere;
  • 42 de poduri + pasaje;
  • 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult