Acasa Newsletter Nicușor Dan acuză controale politice, după ce ANPC a retras mai multe autobuze din circulație

Nicușor Dan acuză controale politice, după ce ANPC a retras mai multe autobuze din circulație

scris de Misu Andrei
16 afisari

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marți că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut un control politic la STB, după ce mai multe autobuze și troleibuze și tramvaie au fost retrase din circulație, din cauza condițiilor de igienă. Primarul afirmă că ANPC face controale doar la instituții din subordinea Primăriei Generale, nu și la cele din subordinea primăriilor de sector.

Captură Facebook/Nicușor Dan

„Este în mod evident un control politic. Eu nu prea fac comentarii politice, dar de data asta este evident. Din toate locurile de joacă din Bucureşti s-au ales cele ale Primăriei Capitalei. Eu merg cu fetiţa într-un loc de joacă din Sectorul 5 şi este mai rău decât cel al Primăriei Capitalei, de exemplu. După aceea au urmat spitalele. Acum urmează autobuzele şi probabil că vor urma alte zone ale activităţii noastre”, a arătat edilul general într-o declaraţie acordată presei, potrivit Agerpres.

El a menţionat că 150 de angajaţi ai STB lucrează în autobaze, în depouri şi la capetele de linie pentru a asigura curăţenia în vehiculele de transport în comun.

„Curăţenia se face. Nu este la standardele pe care le vrem, pentru că asta ar necesita nişte investiţii pentru care în momentul acesta nu avem bani. Pe de altă parte, ne-am dori să schimbăm linoleumul din toate tramvaiele şi din toate autobuzele, pentru că sunt unele unde lucrul acesta nu s-a mai întâmplat de 10-15 ani. Dar nu avem 40 de milioane de lei în momentul acesta ca să îl schimbăm. Nu e neapărat o problemă de curăţenie, ci de cum arată de fapt. (…) Nu este mizerie. Este rezonabil. Eu merg cu transportul public. Merg cu autobuzul”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult