Acasa Newsletter O nouă amendă usturătoare pentru Euroins România

O nouă amendă usturătoare pentru Euroins România

scris de Misu Andrei
104 afisari

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a amendat din nou Euroins România, fiind însă aplicate sancțiuni și la NN Asigurări de Viață și Metropolitan Life.

Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul A.S.F. a decis sancționarea societății cu amendă în cuantum de 500.000 lei cu argumentul de netransmitere a ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și de plată cu întârziere a unor dosare de daună, potrivit unui comunicat.

Totodată, în urma analizării rezultatelor acțiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viață S.A., în calitate de administrator al F.P.F. NN Activ și F.P.F. NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, în calitate de Director general, a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 lei și avertisment scris.

Aspectele constatate au vizat, în principal, conform ASF, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții. Totodată, în sarcina societății au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătățirii procedurilor de lucru.

Conform comunicatului, consiliul A.S.F. a mai decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., în calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sancționarea cu amendă contravențională în cuantum de 2.500 lei și acordarea unui avertisment pentru Oana Viorica Velicu, în calitate de Director general.

Sancțiunea a fost aplicată, în principal, conform ASF, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții. În sarcina societății au fost dispuse, de asemenea, măsuri cu scopul îmbunătățirii procedurilor de lucru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult