Acasa Newsletter Ponta și proiectul UDMR privind autonomia

Ponta și proiectul UDMR privind autonomia

scris de A.H.
1 afisari

Victor Ponta respinge proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc. Premierul spune că românii din Transilvania nu trebuie să se „alarmeze”, fiind vorba de un proiect fără acoperire constituțională și fără susținere din partea Guvernului.

Ponta respinge proiectul UDMR.

Ponta respinge proiectul UDMR.

„Nu, nu este un proiect guvernamental, nu este un proiect al coaliţiei de guvernare. Cei de la CSM au dreptate aici, asta e şi poziţia noastră: niciun proiect nu poate fi împotriva Constituţiei. Eu sunt şi rămân un susţinător al descentralizării. Cât avem mandatul pe care oamenii ni l-au dat la alegeri, până la sfârşitul lui 2016, trebuie să-l implementăm, cu siguranţă”, a răspus Ponta.

„Să nu se alarmeze niciun român. Vreau ca toţi românii din Transilvania, din Oltenia, din Moldova şi din Dobrogea să ştie că avem toţi o Constituţie pe care o respectă toată lumea. În acea Constituţie se prevede clar cum e statul român şi nu se poate schimba, dar se mai prevede un lucru: nu băgăm pe nimeni în închisoare dacă exprimă o părere, chiar şi greşită, cu care nu suntem de acord. Suntem o societate deja matură, în care fiecare îşi poate spune o părere. Părerile nu se sancţionează. Se sancţionează acţiunile împotriva Constituţiei, iar eu sunt convins că nimeni nu va face acest lucru”, a continuat premierul.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spune, despre proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc vehiculat în presă în ultimele zile, că lansarea în spaţiul public a unor teme ce depăşesc cadrul constituţional în ceea ce priveşte justiţia reprezintă „o agresiune la principiile statului de drept”.

Punctul de vedere al CSM a fost făcut public „având în vedere vehicularea şi dezbaterea în mass-media a unui proiect privind Statutul Special al Ţinutului Secuiesc din România”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult