Acasa Newsletter Programul „Noua casă” intră în ședință de guvern

Programul „Noua casă” intră în ședință de guvern

scris de Misu Andrei
47 afisari

Pe ordinea de zi a şedinţei, se află mai multe proiecte de ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea privind unele măsuri în vederea implementării programului „Noua casă”. Programul poate fi accesat de cei care nu dețin singuri sau împreună cu soția o locuință, sau au o locuință în suprafață mai mică de 50 de mp. Programul prevede credite de până la 140.000 de euro pentru locuințele noi, pentru care se cere un avans de 15% și credite de până la 70.000 de euro pentru locuințe mai vechi de 5 ani, cu un avans de 5%.

„Prin locuinţă în sensul programului ‘Noua casă’ se înţelege orice imobil cu destinaţia de locuinţă, alcătuit din una sau mai multe camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodăreşti, facilităţile, dependinţele, dotările şi utilităţile aferente acesteia, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.

În ce condiții poți lua un credit prin Programul Noua Casă
Potrivit actului normativ, avansul reprezentat de diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din promisiunea bilaterală de vânzare şi finanţarea garantată se plăteşte de către beneficiar şi este între 5 şi 15% din preţul de achiziţie a locuinţelor, în funcţie de categoriile de locuinţe. Pentru locuințele noi, cu o vechie de cel mult 5 ani, precum și pentru cele care se află în clădiri recondiționate în ultimii 5 ani, avansul este de 15%. Pentru restul locuințelor, avansul va fi de 5%, dar valoarea creditului va fi de cel mult 70.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult