Acasa Newsletter Rafila: De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane

Rafila: De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Alexandru Rafila a declarat la DigiFM că am putea scăpa de mască prin toamnă sau atunci când imunizăm 10 milioane de persoane. Reprezentantul României la OMS susține că acest prag nu va fi atins dacă nu se crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de oameni imunizați pe zi. 

De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, a spus Rafila la DigiFM în aceeași zi în care premierul Florin Cîțu a organizat o conferință de presă în care a precizat că obiectivul Guvernului este să accelereze campania de imunizare.

Campania de vaccinare va fi accelerată în următoare perioadă

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

„Campania de vaccinare, știți foarte bine, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că este nevoie și de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie. (…) Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000”, a mai spus Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult