Acasa Newsletter Revista presei. Prințul Charles, mesaj despre bogățiile României

Revista presei. Prințul Charles, mesaj despre bogățiile României

scris de Z.V.
145 Afisari

Ministerul de Interne a început o campanie de combatere a migrației ilegale în România; Zgonea: „trebuie găsită o soluție viabilă pentru CEH”; Alina Gorghiu lansează un apel la adresa lui Ludovic Orban; Băsescu îndeamnă la boicotarea produselor care își fac reclamă la Antena 1 și Antena 3; Nicolae Păun a fost ARESTAT pentru 30 de zile; Prințul Charles, mesaj despre bogățiile României; Lavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistițiului din Siria; ultimul copil transferat la Spitalul Marie Curie este în stare gravă; premiile Oscar în cifre; BCR, cea mai mare bancă din România, a raportat un profit de 919 mil. lei pentru 2015, revenindu-și după pierderea imensă din 2014, precum și România – Rusia 30-0 , în Cupa Europeană a Națiunilor sunt cele mai importante titluri ale zilei de astăzi.

prinţul CharlesPrințul Charles, mesaj despre bogățiile României. Prințul Charles este îngrijorat de defrișările din România. Sunt 53 de cazuri de tăieri ilegale pe zi, potrivit unor studii recente, atrage atenția prințul, într-un mesaj postat pe site de organizația ecologistă Greenpeace și adresat participanților la Forumul Pădurilor de la București, transmite Gândul.

Ministerul de Interne a început o campanie de combatere a migrației ilegale în România. Polițiștii români din Inspectoratul General pentru Imigrări au desfășurat, la nivel național, „activități specifice cu scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță în rândul comunității noastre”, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Imigrări, conformRomânia Liberă.

Ministrul Culturii anunță că a numit un scriitor cunoscut în postura de consilier. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, și-a informat, sâmbătă, fanii de pe rețeaua de socializare Facebook că Simona Sora este noul său consilier pentru literatură, însă anunțul inițial privind numirea în această funcție a scriitoarei a fost făcut la începutul lunii februarie, în Parlament, anunță Gândul.

Zgonea: „Trebuie găsită o soluție viabilă pentru CEH„.Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Deva, că Guvernul trebuie să găsească o soluție viabilă pentru Complexul Energetic Hunedoara (CEH), în condi?iile în care social-democrații nu sunt de acord ca oamenii să-și piardă locurile de muncă, transmite Cotidianul.

Alina Gorghiu lansează un apel la adresa lui Ludovic Orban.Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a solicitat, sâmbătă, lui Ludovic Orban, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, ‘un minim 50% pe liste femei’. Gorghiu a făcut această afirmație la Gala Femeilor Liberale pentru egalitatea de gen în politică, informează ziarul Puterea.

Pavelescu (PNȚCD): Vrem să intrăm în Parlament, cu grupuri parlamentare. Obiectivul PNȚCD pentru 2016 este intrarea partidului în Parlament cu grupuri parlamentare, a declarat sâmbătă Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, conform România Liberă.

Kelemen Hunor: în 2016 trebuie luptat pentru comunitate, nu pentru agende personale. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că anul 2016 este cea mai mare provocare, în condițiile în care nu trebuie luptat pentru agende personale, ci pentru comunitate, transmite ziarul Puterea.

Băsescu îndeamnă la boicotarea produselor care își fac reclamă la Antena 1 și Antena 3. Gâdea amenință că-l dă în judecată. Fostul președinte Traian Băsescu, lider al Mișcării Populare, a îndemnat, sâmbătă, pe Facebook, la boicotarea produselor care își fac reclamă la posturile Antena 1 și Antena 3, reluând criticile la adresa posturilor TV și a fondatorului acestora, Dan Voiculescu, susține Adevărul.

Palatul Parlamentului produce lunar circa 1.000 de metri cubi de deșeuri menajere. Palatul Parlamentului se numără printre clădirile care produc in fiecare luna o cantitate imensa de deșeuri menajere.  Cel puțin asta reiese din documentatia care insoțește licitatia inițiată de Camera Deputaților pentru ridicarea si transportul gunoiului, notează Curierul Național. Situația nu este de mirare, pentru că vorbim de una dintre cele mai mari clădiri din lume.

Nicolae Păun a fost ARESTAT pentru 30 de zile: ‘Eu, țiganul din Ferentari, trebuie să stau în arest. Mădălin Voicu nu e arestat pentru că e iubit de populație’. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis, sâmbătă, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor ‘Pro Europa’. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel că Păun va ajunge în arestul Poliției Capitalei, relatează Evenimentul Zilei.

Frații Micula au câștigat procesul cu statul și trebuie să primească despăgubiri de peste 200 milioane de euro. Statul român este bun de plată după ce fra?ii Micula au câștigat definitiv procesul intentat la ICSID, Curtea de Arbitraj de pe lângă Banca Mondială. Despăgubirile pe care cei doi trebuie să le primească se ridică la peste 200 milioane de euro, notează Curierul Național.

Încarcerat în Penitenciarul din Fresnes, Gregorian Bivolaru se dă bulgar. Tribunalul Sibiu a trimis mandatul european de arestare, tradus în franceză. Gregorian Bivolaru (63 de ani), liderul MISA, urmărit prin Interpol, a fost reținut, vineri, în Franța, la trei ani după ce Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmărire internațională pe numele său, relatează Evenimentul Zilei.

Ungaria laudă Poliția Română, dar este pregătită să închidă granița cu țara noastră. Poliția de Frontieră Română a gestionat eficient, până în prezent, situația imigranților de la granița cu Ungaria, dar autoritățile ungare sunt pregătite să închidă granița cu România, dacă imigranții vor începe să tranziteze țara, a precizat Gyorgy Bakondi, consilier pe probleme de securitate, potrivit Gândul.

Peste 5.000 de imigranți, blocați în Grecia, după ce Macedonia anunță că nu-i mai primește. Circa 5.500 de imigranți sunt blocați la granița greco-macedoneană, după ce Macedonia a restricționat accesul acestora pe teritoriul țării, iar mai mulți au început să protesteze sâmbătă dimineață, solicitând permisiunea de a trece în Macedonia, relatează Gândul.

Armistițiul sirian a intrat în vigoare: ‘Pentru prima oară după mulți ani, calmul domnește’. Luptele au încetat în cele mai multe zone din vestul Siriei sâmbătă, după ce planul americano-rus de oprire temporară a ostilităților a intrat în vigoare. Potrivit Națiunilor Unite și unui grup care monitorizează Siria, doar focuri izolate s-au auzit după miezul nopții de vineri spre sâmbătă, când acordul a intrat oficial în vigoare. Națiunile Unite spun că incidentele care s-au produs în primele minute în Damasc și Deraa s-au calmat rapid, relatează Adevărul.

Lavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistițiului din Siria. Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american John Kerry au ‘salutat’ în cadrul unei convorbiri telefonice, intrarea în vigoare, vineri, la mijlocul nopții, a unui armistițiu în Siria, a anunțat sâmbătă Ministerul rus de Externe, relatează România Liberă.

Premieră șocantă în Franța: virusul Zika, transmis pe cale sexuală. Primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului Zika a fost înregistrat în Franța, a precizat, sâmbătă, o sursă medicală, potrivit ziarului Puterea, informație confirmată de ministerul francez al Sănătății, Marisol Touraine.

20.000 de rusi au iesit in strada la Moscova si 4 .000 la Sankt Petersburg pentru a comemora un an de la asasinarea lui Boris Nemtov. Mii de partizani ai lui Boris Nemtov, asasinat la 27 februarie 2015 cu patru gloante, in apropiere de Kremlin, au participat sambata la marsuri organizate la Moscova si Sankt Petersburg, in memoria celui mai vehement critic al lui Vladimir Putin. Nici pana azi, autorii si nici cei ce au comandat asasinatul nu au fost depistati. La Moscova, incadrati de  sute de membri ai fortelor OMON si de politisti, relateaza Curierul Național, manifestantii scandau lozinci impotriva presedintelui Vladimir Putin si purtau placarde cu portertul lui Nemtov.

Asociația 21 Decembrie protestează în stradă împotriva lui Ion Iliescu. Zeci de membri ai Asociației 21 Decembrie 1989 s-au strâns sâmbătă pe trotuarul din fața sediului organizației de pe strada Batiștei, nemulțumiți că își vor pierde sediul, informează România Liberă.

Ultimul copil transferat la Spitalul Marie Curie este în stare gravă. Ultimul copil care a fost transferat din județul Arge? la Spitalul „Marie Curie” din București este în stare gravă, informează, sâmbătă, România Liberă.

Accident grav în Capitală. O persoană a murit după ce mașina în care se aflau a căzut în Dâmbovița. Un copil a fost resuscitat și transportat de urgență la spital. Un accident cumplit s-a produs, sâmbătă după amiază, în Capitală, informează Evenimentul Zilei. Un autoturism a căzut în Dâmbovița în zona Splaiului Dudești. O persoane a murit, iar un copil, care a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat și transportat la spital.

César 2016: Michael Douglas, premiu onorific. Cum i-a socat actorul de 71 de ani pe invitati. În cadrul ceremoniei César 2016, Michael Douglas, în vârstă de 71 de ani, a fost recompensat cu un trofeu onorific pentru întreaga carieră, acesta fiind cel de-al doilea premiu César onorific primit de Michael Douglas după cel din 1998. Drept multumire, actorul a tinut un discurs in limba franceza, uimindu-i pe ceilalti invitati, care l-au rasplatit cu ropote de aplauze, informează ziarul Puterea.

Mai puțin de 36 de ore până la cel mai celebru eveniment cinematografic al anului — Premiile Oscar în cifre. De la lungimea covorului roșu, la greutatea statuetelor aurii și până la numărul scaunelor, iată principalele cifre care însoțesc cea de-a 88-a ceremonie a premiilor Oscar care va avea loc duminică seară la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, relatează Jurnalul Național.

Oferta de muncă în străinătate pentru românii cu studii medii: salarii de 1600 euro — 2900 euro lunar. Angajatorii din Olanda, Belgia, Germania, Norvegia recrutează români care au cel puțin studii medii, pe salarii de peste 1600 euro și care pot ajunge la circa 2900 euro pe lună. Economica.net prezintă oferta de muncă pentru români și profilurile profesionale căutate de angajatorii din străinătate.

ECONOMIA ROMÂNIEI, între PERICOLUL de la Vest și PERICOLUL de la Est. Principalele riscuri pentru economia României sunt încetinirea puternică a economiei Chinei, care ar șterge două puncte procentuale din creșterea estimată a PIB, dar și înăsprirea politicii monetare de către Rezerva Federală a SUA (Fed), cu un impact negativ de un punct, potrivit Gândul.

BCR, cea mai mare bancă din România, a raportat un profit de 919 mil. lei pentru 2015, revenindu-și după pierderea imensă din 2014. În T4 câștigul a fost de 15 mil. de lei. BCR, cel mai mare jucător din piața bancară, a raportat pentru 2015 un profit net de 919 milioane de lei (207 mil. euro), față de un rezultat negativ de 2,8 miliarde de lei în anul precedent, potrivit Ziarului Financiar. Reprezentanții băncii susțin că rezultatul pozitiv din 2015 a fost susținut de o bună performanță operațională și de eliberări de provizioane de risc, ca urmare a rambursărilor aferente portofoliului de credite cu probleme, bazate pe capacități sporite de procesare și recuperare a creditelor neperformante, precum și pe o situație economică mai bună.

Perfect! România — Rusia 30-0 , în Cupa Europeană a Națiunilor. România a câștigat, sâmbătă, cu 30-0 (5-0), partida de la Iași, cu Rusia, din Cupa Europeană a Națiunilor, transmite Pro Sport.

Victorie pentru play-off! Sub bagheta lui Mutu, ASA câștigă cu Botoșani, scor 1-0 și termină pe locul 6. ASA Târgu Mureș a câștigat meciul cu FC Botoșani din ultima etapă a sezonului regulat, scor 1-0. Unicul gol a fost marcat de George Țucudean, în minutul 14, cu o execuție frumoasă, informează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS