Acasa Newsletter Revista presei. Se duce Mihai Răzvan Ungureanu la Nicușor Dan ?

Revista presei. Se duce Mihai Răzvan Ungureanu la Nicușor Dan ?

scris de Z.V.
23 afisari

Autodenunțul depus de deputatul Sebastian Ghiță la Parchetul General în legătură cu lucrarea de doctorat a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, deciziile luate în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), decesul actorului Sebastian Papaiani, reacțiile la donația făcută de Ambasada Rusiei pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului”, precum și declarațiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la risipa alimentară, dar și premierea de către președintele Klaus Iohannis a sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio de Janeiro sunt principalele subiecte ale zilei de 28 septembrie.

ungureanu_parlament_sieSurse: Mihai Răzvan Ungureanu a plecat de la șefia SIE pentru a se alătura partidului condus de Nicușor Dan. Liderul USR dezminte. Surse neoficiale susțin că Mihai Răzvan Ungureanu vrea să se alăture formațiunii USR condusă de Nicușor Dan, care în această perioadă strânge semnături pentru a participa pentru prima dată la alegerile parlamentare, conform Q Magazine. Nicușor Dan dezminte scenariul conform căruia Mihai Răzvan Ungureanu ar fi demisionat de la șefia SIE pentru a se alătura partidului său, USR.

CSAT, strategie pentru îmbunătățirea relației cu Republica Moldova. CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) a decis marți realizarea unei strategii pe termen mediu și lung pentru îmbunătățirea relației cu Republica Moldova. CSAT va elabora în acest sens o strategie pe termen mediu și lung, anunță Capital. „Relația noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică și mai previzibilă. Pentru a îmbunătăți abordarea relației dintre România și Republica Moldova s-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu și lung care va stabili cum ne vom poziționa în această relație”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT.

Președintele Klaus Iohannis: Brigada multinațională NATO va funcționa la Craiova. Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la finalul ședinței CSAT, că brigada multinațională convenită la summit-ul NATO de la Varșovia va funcționa la Craiova, având la bază Brigada II Infanterie Rovine, potrivitZiarului Financiar. Președintele a spus că decizia a fost luată în CSAT, la propunerea Ministerului Apărării Naționale, ca parte distinctă a planului de acțiune privind aplicarea măsurilor convenite la Summit-ul NATO de la Varșovia.

Iohannis: Este nevoie de o reorganizare la ROMARM. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după ședința CSAT, că este nevoie de o reorganizare a Companiei Naționale ROMARM, transmite Economica.net. „Este nevoie de o reorganizare la Compania Națională ROMARM pentru a o face mai performantă, credibilă și suficient de mare, pentru a deveni un partener serios pentru un investitor în special din afara țării. Este nevoie de o corelare între nevoia de dotare a Armatei române și oferta pe care o prezintă Compania Națională ROMARM”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iohannis: În sistemul de sănătate s-au făcut progrese notabile. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat în CSAT o informare cu privire la sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis, subliniind că în acest domeniu s-au făcut progrese notabile, potrivit Economica.net. „S-au făcut progrese notabile”, a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: Trebuie să protejăm infrastructura cibernetică la toate instituțiile publice. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, că a existat o discuție cu privire la nivelul de securitate cibernetică la nivelul instituțiilor statulului, conformCurierului Național. ‘A fost o evaluare privind nivelul de securitate cibernetică la nivelul instituțiilor publice. Avem nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ. Aș menționa dintre actele legislative necesare legea securității cibernetice. Este în pregătire la nivelul Guvernului și până la sfârșitul anului va fi finalizată”, a declarat Klaus Iohannis.

Traian Băsescu: Doctoratul lui Kovesi nu este plagiat este un fals. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, pentru Știrile B1 TV, că știa din anul 2014 despre faptul că referatul, prin care se arăta că lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată, este un fals, dar nu a vorbit despre acest lucru pentru că exista un raport al Comsiei din cadul ministerului Educației potrivit căreia lucrarea actualei șefe DNA nu este plagiată, transmite Cotidianul. ‘Eu am aflat prin 2014, dar din păcate, eu nu am o probă, dar vă spun ce am aflat. Că, de fapt, referatul din 2012, prin care lucrarea de doctorat a doamnei Kovesi a fost declarată ca fiind o lucrare științifică și că nu este plagiat, este un fals. Am aflat că a fost scris de domnul Costoiu, la Guvern, cu știința lui Ponta și a lui Ghiță’, a declarat Traian Băsescu.

Iohannis, despre autodenunțul lui Ghiță: Ciudat. Are loc din cauza campaniei electorale. Președintele Klaus Iohannis a făcut marți un scurt comentariu despre autodenunțul deputatului Sebastian Ghiță la Parchetul General, conform Curierului Național. Șeful statului a declarat că autodenunțul este făcut din cauza campaniei electorale. ‘În măsura în care chestiunea devine de competența președintelui, voi avea discuții cu cei care sunt implicați. Ciudat’, a spus Iohannis.

Dragnea: Ghiță sau e nebun, sau spune adevărul. Privesc destul de rece. Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că fostul său coleg de partid Sebastian Ghiță sau ‘este nebun și își pune dinamită pe el’ când afirmă că a participat la măsluirea raportului de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, sau spune adevărul, transmite Gândul. ‘Sunt două variante. Prima: e nebun, își pune dinamită pe el și se aruncă în aer pur și simplu fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă. Sau inventează. A doua variantă este cea în care tot ce spune e adevărat și, dacă vrea să meargă până la capăt, toți o să ne uităm cu atenție’, a declarat Dragnea în cadrul unei emisiuni televizate.

Prima reacție a lui Victor Ponta în scandalul Ghiță — Kovesi: „O să spun tot ce știu”. După ce deputatul Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț în care susține că el, alături de mai mulți demnitari au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză, prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în teze de doctorat, acesta a lăsat să se înțeleaga că și Victor Ponta ar fi implicat, notează Evenimentul Zilei. ‘Dacă mă cheamă la Parchet, spun tot ce știu’, a spus Victor Ponta pentru Antena 3.

MAE, de acord cu donația primită din partea Ambasadei Ruse, dar nu cu videoclipul: Promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istorie. Ministerul Afecrilor Externe (MAE) apreciază donația de 100 de euro făcută de Ambasada Rusiei la București, însă nu își explică asocierea ei cu un videocplip în care sunt prezentate mai multe neadevăruri istorice ale relației dintre România și Rusia, relatează Adevărul. „Apreciem contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc și o încurajăm să continue această abordare. Totodată, încurajăm susținerea campaniei de către orice actor public sau privat, în spiritul respectului pentru valorile culturale ale poporului român’, se arată în răspunsul MAE, adresat redacției „Adevărul’.

Klaus Iohannis despre donația Rusiei: Nu comentez. Președintele Klaus Iohannis a refuzat marți să comenteze gestul Ambasadei Ruse de a dona o sută de euro, acțiune considerată jignitoare de unii români, spunând că acest lucru „îl va face ministerul de Externe’, scrie Q Magazine. „Nu comentez acțiunile unei ambasade străine. Asta va face ministerul Afacerilor Externe’, a spus Klaus Iohannis.

Tăriceanu, despre videoclipul-replică al Ambasadei Rusiei la Cumințenia Pământului: Acțiunile agresive ale Rusiei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ca reacție la gestul ambasadei Rusiei la București de a face o replică video la clipul pentru Cumințenia Pământului, că, în afara momentelor 1877 și 1944, România nu a avut ‘o frăție de arme’ cu Rusia și că acțiunile agresive ale Moscovei din ultima vreme au creat îngrijorare peste tot în lume, relatează Q Magazine. ‘În decursul istoriei, da, au mai fost situații în care armata română a luptat alături de armata rusă’, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorii și-au luat liber în ziua în care trebuia discutată demisia lui Oprea. Senatorii au decis ca luni, 3 octombrie, să fie liberi pentru a participa la deschiderea anului universitar, urmând ca demisia lui Gabriel Oprea să intre pe ordinea de zi a Biroului Permanent de marțea viitoare, transmite Gândul. Senatul a votat programul de lucru pentru săptămâna viitoare. ‘Luni, 3 octombrie, activități în colegii electorale, pentru deschiderea anului universitar’, a anunțat președintele de ședință, vicepreședintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru.

Iohannis îi răspunde șefului Senatului, privind desemnarea unui premier: N-am ce garanții să-i dau domnului Tăriceanu. Este o obrăznicie politică. Președintele Klaus Iohannis a calificat marți solicitarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut ca șeful statului să ofere garanții publice că va respecta rezultatul votului din 11 decembrie când va desemna premierul, drept o ”obrăznicie politică”, conformRomânia Liberă. ”Domnului Tăriceanu n-am ce garanții să-i dau”, a spus Iohannis, întrebat ce răspuns are pentru copreședintele ALDE. Șeful statului a subliniat că garanțiile le-a oferit românilor atunci când a depus jurământul de președinte, legământul său fiind că va face tot ce îi stă în putere în avantajul României.

Tăriceanu a vorbit despre demisia din Senat. Dezvăluiri inedite făcute de președintele ALDE. Tariceanu a vorbit despre demisia din Senat, subiect apărut după ce senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat luni să își prezinte demisia din această funcție, întrucât este „acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”, potrivit Evenimentului Zilei. Totuși, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că până în momentul de față, nu ia în calcul posibilitatea de a-și prezenta demisia de la șefia Camerei Superioare a Parlamentului.

Senatorii resping modificarea legii antifumat. Inițiator: „Niște frustrați’. Comisia de Sănătate din Senat a respins marți inițiativa legislativă care prevedea redefinirea spațiului închis și înființarea cluburilor de fumători, printre inițiatorii proiectului regăsindu-se Cristiana Anghel și Daniel Fenechiu, scrie Gândul. Raportul de respingere a fost votat de toți membrii Comisiei de Sănătate. Potrivit proiectului de lege, prin spațiu public închis se înțelege „orice spațiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent’.

Gorghiu: Domnul Cioloș este un om de stat pe care mi-l doresc în echipă. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, că și-l dorește pe actualul prim-ministru Dacian Cioloș în echipă, în cazul în care PNL ar intra la guvernare, potrivit România Liberă. „Premierul a spus foarte clar că nu dorește să devină membru de partid politic și am respectat întru-totul decizia domniei sale. Asta nu înseamnă că nu ne vom regăsi într-o formulă de guvernare ulterioară împreună cu domnul Cioloș”, a declarat Alina Gorghiu, la postul Digi 24.

Klaus Iohannis a discutat cu șeful OMV Petrom despre explorarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră. Președintele Klaus Iohannis s-a întânit astăzi cu o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general Rainer Seele, în care s-a dezbătut inclusive subiectul zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră, potrivit Adevărul. De asemenea, s-a discutat despre cooperarea dintre companie și statul român.

Premierul Dacian Cioloș: România vrea să adere la Banca Asiatică pentru investiții în infrastructură. Premierul Dacian Cioloș a declarat marți, cu ocazia recepției de Ziua Națională a Republicii Chineze, că România și-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică pentru investiții în infrastructură, conform Ziarului Financiar. ”România și-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură pentru că apreciem că putem folosi mai bine acest instrument de investiții pentru a dezvolta proiecte noi și pentru a finaliza proiecte care sunt începute inclusiv în România”, a anunțat el.

Cetățenii vor avea acces gratuit la Monitorul Oficial. Vezi cine a luat decizia. Cetățenii vor avea acces gratuit permanent la varianta electronică a Monitorului Oficial Partea I și Partea II, începând din 1 iunie 2017, au decis astăzi deputații. Camera Deputaților este for decizional, anunță Evenimentul Zilei. Potrivit deciziei, Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” va pune la dispoziția tuturor utilizatorilor formatul tipărit contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire.

Ghiță se autodenunță la Parchet: Am participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA. Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat, transmite Jurnalul Național. „M-am decis să vin la Parchetul General și să fac, nu ceea ce fac mulți astăzi în România în fals, ci să fac un lucru care mă apasă și cred că este motivul pentru care mi s-au întâmplat toate aceste chestiuni în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță, și mai mulți înalți demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi”, a spus Ghiță la Parchetul General.

ÎCCJ dă o lovitură procurorilor DNA, o probă din dosarul lui Sebastian Ghiță, ilegală. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că declarația dată în calitate de martor de Liviu Tudose, fost șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, folosită de DNA ca probă pentru a-l pune sub acuzare, este nelegală și va fi înlăturată din dosarul în care este judecat și deputatul Sebastian Ghiță, potrivit Jurnalului Național. Concret, magistrații au admis o excepție invocată de Liviu Tudose și au decis excluderea de la dosar, ca mijloc de probă, a declarației date de acesta în calitate de martor, declarație folosită de procurorii DNA pentru a-l pune sub acuzare.

Dosar Carpatica Asig: Angela Toncescu și Dan Hosu vor fi cercetați în libertate sub control judiciar. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, marți, cererea DNA de arestare preventivă a Angelei Toncescu, președinte al Consiliului de Administrație (CA) al SC Carpatica Asig SA Sibiu, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de cumpărare de influență, conformJurnalului Național. Aceeași decizie a fost luată și în cazul altor doi inculpați din acest dosar — Ion Sorin Tatu, administrator al unei firme, și Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, cea care a ocupat funcția de procuror șef adjunct al DIICOT.

DNA cere încuviințarea arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău. DNA a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că procurorii solicită Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influență, potrivitPuterea. „În perioada 8 aprilie 2015 — 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator și SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, precizează DNA.

Primarul Câmpinei a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. Tiseanu ar fi folosit o mașină de 30.000 de euro, pe care o cumpărase pentru Poliția Locală. Primarul orașului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost pus sub control judiciar de procurorii anticorupție, pentru 60 de zile, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu și luare de mită, anunță România Liberă. El a fost audiat, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești. În dosar, procurorii au început urmărirea penală și față de suspecții: Gheorghe Ecaterinescu, director economic la Primăria Câmpina, Carmen Gheorghe, director executiv în cadrul Poliției Locale, precum și față de Octavian Micu, reprezentantul unei firme, toți trei suspectați de complicitate la abuz în serviciu.

Fost consilier al lui Funeriu, condamnat cu suspendare. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis condamnarea Melaniei Vergu, care a deținut funcția de consilier personal al fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, la un an de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene, informează Curierul Național. În noiembrie 2014, aceasta fusese condamnată de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare pentru înșelăciune, conflict de interese și fals în documente la obținerea unor fonduri europene, hotărârea nefiind definitivă.

Ministrul Apărării, despre „ziua istorică” a sosirii avioanelor F-16. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat că miercuri vor fi preluate din Portugalia primele țase avioane de tip F-16, ziua fiind catalogată drept „istorică” de către demnitarul român, relatează Cotidianul. „Primele șase aeronave F-16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forțelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine, 28 septembrie. Deși ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziții, fie ele și majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România și armata sa”, a scris Motoc, marți, pe Facebook.

Gabriela Firea: Nu se pune problema opririi apei calde în București. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat marți, într-un comunciat de presă, că nu se pune problema opririi apei calde în București, în condițiile în care acest lucru ar constitui o faptă penală, conform Puterea. „Având în vedere că Romgaz este în proprietatea statului în procent de 70%, iar ELCEN este în proprietatea statului în procent de 90%, statul român taie gazul statului român, pedepsindu-i pe români. Aceasta este concluzia, pentru că cele două entități ? Romgaz și ELCEN ? sunt în subordinea Guvernului României, au în consiliul de administrație reprezentanți ai Guvernului României și unul dintre consiliile de administra?ie, cel al Romgaz, a decis să taie gazele către ELCEN, doar pentru că acesta a intrat în insolvență, procedură necesară în actuala situație economică”, a precizat primarul general.

Sindicatul Național Loteria Română declanșează conflictul de muncă. Sindicatul Național Loteria Română (SNLR) declanșează conflictul de muncă în fața eșecului negocierilor pentru contractul colectiv de muncă la nivel de companie, potrivit unui comunicat al SNLR, transmite Bursa. Conform acestuia, este considerată inacceptabilă oferta Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), de creștere a salariilor pentru lucrătorii comerciali cu 50 lei, iar pentru ceilalți salariați cu 25 lei, în condițiile în care 80% din salariați sunt încadrați la nivelul salariului minim pe economie, iar compania este producătoare de profit.

Mii de poștași protestează în Capitală și orașele reședință de județ. Aproximativ 3.000 de sindicaliști participă, marți, la o acțiune de protest organizată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), potrivit Puterea. Manifestația va avea loc la ora 10:00, timp de 30 de minute, în fața unor subunități ale Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) din orașele reședință de județ și în București. Printre revendicările membrilor de sindicat se numără majorarea cu 200 lei, în sumă fixă, a salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, obligarea conducerii CNPR, de către acționarul majoritar ? Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională ? de a crește veniturile companiei.

Valoarea bonurilor de masă ar putea crește la 15 lei pe zi. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul. Deputații din Comisia de muncă au modificat Legea tichetelor de masă, adoptând un amendament al deputatei liberale Andreea Paul, care a propus creșterea valorii unui tichet de la 9,57 lei cât prevedea legea, la 15 lei pe zi, informeazăLibertatea. Astfel, angajații din sistemul de stat și din cel privat ar putea primi din partea angajatorului bonuri de masă pe care să le poată folosi numai pentru a-și procura de mâncare în valoare de 15 lei pe zi.

S-a lansat I’Velo Urban, proiectul pilot de stații automatizate de bike-sharing din București. În premieră pentru București, Asociatia Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, au lansat astăzi primele stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, anunțăCotidianul. Începând de astăzi, I’Velo Urban va asigura cetățenilor o mai bună mobilitate, iar stațiile sunt amplasate în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun.

România, în top 20 de țări cu cea mai mare diasporă. La nivel european, România a urcat, pentru prima oară, pe locul 4 la numărul total al cetățenilor săi care trăiesc în străinătate, după Marea Britanie, Polonia și Germania, informează Adevărul. Potrivit unui raport ONU privind migrația pe mapamond, 3,4 milioane de cetățeni români locuiesc în altă țară. Este a doua cea mai mare creștere a diasporei unei țări, spun experții Națiunilor Unite.

Achim Irimescu: „Avem obișnuința frigiderului plin de alimente care expiră, fără să fie consumate”. Umplerea frigiderului cu produse alimentare și expirarea acestora înainte să fie consumate au devenit, din păcate, obișnuințe la români, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, într-o conferință de specialitate, potrivit Bursa. Totodată, ministrul a recunoscut că și lui i s-a întâmplat acest lucru și a subliniat că românii trebuie să își schimbe comportamentul alimentar.

Soluția lui Irimescu pentru reducerea risipei alimentare: creșterea prețurilor. Oamenii ar putea fi determinați să reducă risipa alimentară prin creșterea prețurilor la alimente, adoptarea unor reglementări fiscale, promovarea unei legi antirisipă, sunt concluziile Conferinței „Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana!’, la care au participat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, alți oficiali și mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri, notează Adevărul. În cadrul conferinței, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a declarat că atunci când prețurile la alimente vor avea o valoare reală, respectiv când vor fi reduse subvențiile, va fi redusă risipa.

Elcen: Vom plăti 6 milioane de lei din datoria de 319 milioane de lei către Romgaz. Bucureștenii vor avea apă caldă. Producătorul de energie Elcen urmează să plătească marți 6 milioane de lei către Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totală de 319 milioane lei, bani care vor ajunge pentru gazele necesare în această săptămână, astfel încât bucureștenii vor avea apă caldă, au declarat reprezentanții Elcen, scrieEconomica.net. Măsura a fost convenită într-o ședință de câteva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanți ai Romgaz și ai Elcen.

CNADNR amână redeschiderea autostrăzii demolate Orăștie-Sibiu. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că redeschiderea lotului 3 de autostradă Orăștie-Sibiu se amână pentru începutul lunii octombrie, conform Capital. Ploaia de săptămâna trecută a stricat planurile Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Închisă în septembrie anul trecut pentru reparații, autostrada Orăștie-Sibiu, lotul3, ar fi trebuit redeschisă la finalul acestei luni.

PAID: Doar o cincime dintre români și-au asigurat locuințele pentru cutremur, inundații, alunecări de teren. PAID avertizează în privința ratei reduse a asigurărilor obligatorii împotriva dezastrelor naturale încheiate de proprietarii români, potrivit Capital. PAID a făcut acest avertisment în contextul recentelor cutremure care au avut loc în Italia (Amatrice) și România. Chiar dacă în România beneficiem de un sistem național de asigurare obligatorie a imobilelor, cu tarife modice, mai puțin de 20% dintre cele 8,9 milioane de locuințe sunt asigurate prin polița obligatorie PAD.

ANRE vrea să introducă un tarif binom pentru transportul și distribuția de electricitate și gaze. Consumatorii finali vor plăti, începând de anul viitor, tarif binom pentru transportul și distribuția de energie electrică și gaze, ceea ce nu va însemna că aceste tarife vor fi majorate, a declarat, ieri, Emil Calotă, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), scrie Bursa. ANRE a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind introducerea unui tarif binom pentru transportul și distribuția de energie electrică pentru o perioadă de probă, în intervalul 1 ianuarie 2017 — 31 decembrie 2018.

Germanii de la Continental au investit 6 milioane de euro într-un centru de cercetare-dezvoltare la Brașov. Grupul german Continental, cu afaceri de 2,3 miliarde de euro anul trecut în România, a finalizat o investiție de 6 mil. euro într-un centru de cercetare și dezvoltare, cu o suprafață de 1.800 mp, la Brașov, informează Ziarul Financiar. Compania și-a propus să ajungă la 60 de ingineri în acest centru în următorii ani. Activitatea angajaților noului centru de cercetare și dezvoltare Continental de la Brașov este dedicată unității comerciale Fuel & Exhaust Management.

Sebastian Papaiani a murit. Actorul va fi înmormântat joi, la Cimitirul Bellu, lângă Marin Moraru. Sebastian Papaiani a murit astăzi după o îndelungă suferință, anunță Libertatea. Actorul era internat într-o clinică de recuperare după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Sebastian Papaianu va fi înmormântat joi, la Cimitirul Bellu, lângă Marin Moraru.

Iohannis i-a premiat pe sportivii români care au participat la JO și Jocurile Paralimpice. Președintele i-a acuzat pe cei responsabili de echipament: „Sunt de toată jena! Este revoltător”. Sportivii români care au câștigat medalii la Jocurile Olimplice și cei care au participat la Jocurile Paralimpice au fost azi la Cotroceni, transmite Gazeta Sporturilor. Președintele Klaus Iohannis a organizat o festivitate de premiere a sportivilor care au adus medalii României la JO și i-a felicitat pe aceștia. Iohannis a comentat și situația echipamentului contrafăcut al României, purtat la Jocurile Olimpice, și i-a criticat pe responsabili.

Panică la Cotroceni! Canotoarea Adelina Cojocariu a leșinat la întâlnirea cu Iohannis. „M-a luat cu amețeală!”. Ce i-a transmis președintele României. Moment de panică în această seară, la Palatul Cotroceni, în timpul ceremoniei de premiere a olimpicilor de la Rio de Janeiro, notează ProSport. Înainte ca medaliații să fie felicitați de președintele Klaus Iohannis, canotoarei Adelina Cojocariu i s-a făcut rău și a leșinat! Colegele sale din barca de 8 plus 1, bronz în Brazilia, au încercat să o sprijine și au scos-o afară din sală pe brațe.

De ziua ei, Halep are parte de ghinion! Simona a suferit o accidentare bizară și a abandonat în meciul de dublu de la Wuhan. Simona Halep trece prin momente grele la Wuhan, chiar în ziua în care împlinește 25 de ani, scrie ProSport. Constănțeanca a suferit marți o accidentare neobișnuită în timpul meciului de dublu în care a jucat doar 4 game-uri alături de letona Jelena Ostapenko, împotriva perechii Bethanie Mattek/Lucie Safarova (SUA/Cehia).

Două jucătoare românce dintre cele trei prezente pe tablou, eliminate la Tashkent. Patricia Țig merge mai departe. Sorana Cîrstea, locul 85 WTA și favorita 7 la câștigarea turneului de la Tashkent, a fost eliminată încă din runda inaugurală a turnului din Uzbekistan, transmite Gazeta Sporturilor. Sportiva noastră a fost învinsă de italianca Francesca Schiavone (locul 102 WTA), scor 5-7, 2-6. Patricia Țig a trecut în primul tur de Vitalia Datchenko, locul 645, în trei seturi, 4-6/6-4/6-3 și va juca în turul următor cu Denisa Allertova (locul 114 WTA).

Mărturia lui Gică Popescu: „Nu dau vina pe nimeni pentru ce s-a întâmplat în viața mea! Toți greșim și trebuie să ne asumăm!” De ce nu mai candidează la FRF și problema „lucrărilor științifice”. Gică Popescu a vorbit deschis despre condamnarea primită în Dosarul Transferurilor, la aproape un an după ce a fost eliberat, într-o apariție televizată la Digi Sport, relatează ProSport. Condamnat inițial la trei ani, o lună și zece zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, fostul căpitan al naționalei României și al Barcelonei a fost eliberat înainte de termen, după ce a executat jumătate din pedeapsă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult