Acasa O clipa de zambet AH, FEMEIA! (I)

AH, FEMEIA! (I)

scris de Ananie GAGNIUC
9 afisari

Aşa cum vinul roşu face bine femeilor, dacă-i băut de bărbaţi, tot aşa şi cele ce urmează privesc sexul (!?) feminin, dar se adresează sexului bărbătesc. Sigur, nu direct lui (sexului)!

Ananie GAGNIUC

„5 minute!” Pentru femeie,  5 minute este un interval de timp între una si trei ore, incluzând îmbrăcarea, aranjarea părului, pensarea sprâncenelor, datul cu rimel, creionarea buzelor rujate, aranjatul in oglindă etc. De aceea, dacă te grăbeşti la o întâlnire cu oră fixă, nu fii tăntălău s-o divulgi. Când e de vorba five o’clock, spre exemplu, spune-i că întâlnirea e la ora două! Maxim trei…

Rimelul. Rimelul e un fel de smoală pentru gene, care se trasează cu o ustensila tirbuşonoidală (reţineţi termenul şi repetaţi-l!), prin scărmănărea fiecărui firicel de geană, în parte. În caz de ploaie, rimelul se prelinge. La fel, în caz că ninge, disperate situaţii, în care e nevoie de o toaletă, unde femeia îşi va reface boiala şi îşi va reaşeza toaleta. Alte 10, până la de 30 minute!

Oglinda. E şi ea un dispozitiv de, scuzaţi, belit ochii, în care se reflectă gingaşia si frumuseţea femeii, dar să vezi ce-o să păţeşti, de-o să comentezi, cu stilul tău de măgar, porcule!

Lacrima este o unealtă diabolică a femeii! Implică eliberarea de cantităţi apreciabile de apă cu sare, prin orificii oculare. Se foloseşte în orice ceartă sau rugăminte, ca argument supreme şi rezolvare aproape sigură!

Discuţia. Constă într-un bazait cadenţat, de zece mii de cuvinte pe oră, pe note acute, mai ales după ce ţi-ai cumpărat o undiţă, o placă video sau faruri noi la maşină, orice altceva de care ea nu se foloseşte. Scuza finală a femeii va suna cam aşa: “Scuză-mă, dar e vina ta!”
Poşetuţa e o ditamai tolba de cinci (!) kilograme, pe care ea o poartă cu o lejeritate neaşteptată, de care n-ai crede-o în stare! Apoi îţi spune, pisicoasă: „Tati, nu mă ajuţi cu astea două pâini, că-mi rup mâinile!” În respectivul sac fără fund se găsesc sumedenie de dispositive, de neînţeles pentru un bărbat: medicamente pentru toate bolile pământului, oglindă, gloss de buze, o agendă goală, trei perechi de chei, fiecare cu două brelocuri, şase pixuri, în caz că, odată şi odată, va avea ceva de scris şi, evident, două-trei portofele…
A, am uitat! Şi două telefoane, o cremă de mâini, de zi, una de noapte, crema de picioare, crema de corp, două perechi de chiloţi de schimb, două sutiene, mini-trusa de machiaj (completă!), parfum, apa de toaletă, deodorant, şerveţele umede şi uscate, colecţia de pişpirici, o pisică mică şi-un clopoţel argintiu, să aibă mâţa cu ce se juca. Conform înţelepciunii poporului, singurul lucru pe care n-o să-l găseşti niciodată acolo este…ordinea!

Despre machiaj, epilat, unghii, lenjerie şi dietă, vom reveni, dacă…ne vom mai reveni!

2 comentarii

pathfinder 20-06-2014 - 12:12

🙂
Bravos!

Titircă Inimăbună 20-06-2014 - 13:44

Iubim femeile!
Ei, manca-v-ar tata, de mumuoase!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult