Acasa O clipa de zambet Ah, femeia! (IV)

Ah, femeia! (IV)

scris de Ananie GAGNIUC
4 afisari

Ne mai suportă doamnele să ne tot legăm de preocupările şi micile lor  probleme? Aş, aşa că…atacăm, final!

Ananie GAGNIUC

Tocul. Tocul cui pleacă din călcâi şi se înfige în sol, încercând să eleveze femeia cu cel puţin jumătate de cap, pentru a vedea mai bine pe unde merge. Tocul este util şi pentru o anumită categorie de bărbaţi, aşa numiţii pămpălăi, papă-lapte, cărora le face (tocul) mai mult spaţiu, unde stau ei, sub papuc.

Uneori tocul mai sare, mai rămâne între gratii de canal sau pe scări, dar… se poartă! Alteori, este concretizarea ripostei femeii împotriva bărbatului: toc…de bătaie! Ei, şi la cum sunt fabricaţi unii pantofi, am scris un aforism:

să poartă pantofi cui…dacă ai cui să-i dai la reparat, după prima purtare!…
Unghiile. Aceste protuberante, prelungiri din cheratină sunt suport pentru chimicale colorate şi urât mirositoare, care iţi lipesc părul de nas şi fac becurile să fileze, când ea stă cu degetele de la mâini şi picioare răschirate în toate părţile, ba-ţi mai cere să o şi scarpini după ureche (nu mă pot mişca, tati, că mi se strică unghiile!). Despre folosirea lor ca arme de luptă…nici nu vreau să…!
Permis de conducere. E o bucaţică de plastic trasă în ţiplă, care atestă următoarele capacitaţi feminine: aranjatul cu succes al părului, în retrovizoare, din mers; apăsarea pe frână sau ambreiaj la pornire (“Naiba s-o ia de maşină, că nu porneşte!”); parcarea lateral, paralel cu locul liber, dintre două maşini aflate la zece metri distanţă între ele; deschiderea portierei în botul unei maşini conduse de un bărbat (“Aţi văzut cum era să mă omoare, cremenalu’?”) şi multe altele, care atesta sistemul crunt si exigent prin care politia eliberează permise de conducere.
Mecanica. In fine, mecanica este ştiinţa femeii de a strange, în jurul maşinii stricate (pentru că nu a schimbat uleiul, nu a pus benzină, a încercat să o pornească având frâna de mână trasă, până au sărit bujiile, a lăsat farurile aprinse sau din alte varii cauze), deci adunarea unei duzine de meşteri, care mai de care mai pricepuţi în suptul furtunului de alimentare…

Dragele noastre doamne, domniţe şi domnişoare, sper să nu fi fost cu supărare toate aste şăgălnicii, iar dacă v-au supărat cumva, vă dau adresa redactorului şef al prezentei reviste, că el a aprobat apariţia acestor misogine materiale!

Şo pe el!

1 comentariu

Titircă Inimăbună 06-07-2014 - 15:40

De femeia cu barba Parpanghelina vaz ca nu a zis inca nimic!
De rujatul si pe tocuri cand umbla in casa la pijama Salut, tot nimic!
De ce oare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult