Acasa O clipa de zambet Autobiografie – într-o veselie

Autobiografie – într-o veselie

scris de Ananie GAGNIUC
3 afisari

ZIUAVECHE are de astăzi un nou colaborator în persoana lui Gagniuc ANANIE. Scrie satiră şi umor pentru că oamenilor le stă bine când sunt veseli. Este un mucalit incurabil poate şi pentru că, la naştere, înaintea primului scâncet, a râs. GAGU, cum îl ştiu cei mai mulţi, are peste 4.000 de articole în presa locală şi naţională, a publicat zece cărţi şi a scris pentru repertoriul teatrelor de revistă din ţară.

Dar cel mai bine îl lăsăm pe el să se prezinte cititorilor ziuaveche.ro:

Ananie-GAGNIUCGAGNIUC ANANIE – AUTOBIOGRAFIE – ÎNTR-O VESELIE

Am văzut lumina zilei în…noaptea de 8 spre 9 ianuarie 1955, în satul Comăneşti, jud. Suceava şi dacă istoria va fi dreaptă în ceea ce priveşte talentul meu, acest sat…n-o să-şi schimbe numele.

Şcoala generală am terminat-o în nici opt ani, împreună cu tata, care era buldozerist. Notele la clasele 1-4 au fost de 5-10, iar la clasele 5-10 au fost şi de 1-4…

Am urmat apoi cursurile…Bistriţei, ajungând la C-lung Moldovenesc unde, la un concurs de sărituri la trambulină, fiind un schior cam chior, a trebuit să plutesc două ore în aer, negăsind pârtie de aterizare. Aşa am ajuns la Institutul de marină, contrazicând şi nişte colegi, care spuneau că o să ajung eu la marină, când o zbura porcul!

Cariera mea militară a fost umbrită de strălucirea literară, culminând cu înalta funcţie de director al Editurii Militare, unde singura mea ieşire a fost…ieşirea la pensie, la care sunt condamnat şi astăzi.

Capete de acuzare: 10 cărţi de satiră şi umor; 5 comedii la teatre de revistă din ţară; peste 4000 de texte publicate (pe numărate!) în presa militară şi civilă, naţională şi locală; emisiuni radio-Tv. Am scris şi nenumărate reclamaţii şi anonime care vor intra în istoria literaturii române, veşnic nepublicate.

Mai vreau să scriu o carte, adică un singur exemplar, date fiind actualele preţuri, să fie cumpărată prin subscripţie publică. Scot cartea şi rog pe cei care au xeroxuri, imprimante, să mi-o tragă!

Ziua în care va apărea „ANANIE  GAGNIUC – OPERE COMPLETE” va fi declarată zi de doliu. Mulţi susţin că sunt un scriitor de mare perspectivă. În două-trei sute de ani voi ajunge celebru. Vom trăi şi vom vedea!

P.S. Iertaţi-mă, n-am avut timp să-mi scriu necrologul.

Î.P.S. nu mă lasă…

2 comentarii

Morkova Vesela 12-02-2011 - 22:22

Î: Un polițist se bărbierea. Telefonul sună. De ce se taie?
R: Ca să știe unde a rămas.

Spiridon 12-02-2011 - 23:05

Dar bancuri cu Ciula (nu Bula, Ciula de la Huhu Ciu) aveti?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult