Acasa O clipa de zambet Ghini-s bucatili facuti !

Ghini-s bucatili facuti !

scris de Ananie GAGNIUC
3 afisari

 E un fel de Guiness Book „şoldovean”. Recordurile pentru această carte sunt româneşti 25% (după reducere şi traducere). Iată câteva exemple, luate la întâmplare:

Ananie-GAGNIUC–         Anicuţa Amariei a preparat, pentru sărbătorile de Crăciun, o sarma atât de mare, încât a mâncat toată familia şi încă mai are, acum, pentru sărbătorile de Paşti.

–         Virgil Fitil din Mizil a sărit cu prăjina, la vecinul său Cocârţ. A sărit peste gard, folosind în loc de prăjină oiştea de la căruţă, dar a dat cu ea în respectivul gard (de unde şi expresia). Recordul constă în numărul extrem de mic de încercări: una.            Azi îl înmormântează. Un alt record este cel culinar: la groapă au fost 2 vecini şi la pomană, 200.

–         Ispir Pârpâr a stat 9 ore cu degetul în nas. Aşa adormise, după o beţie cu răchie, într-o chilie de călugări asceţi. De la tărie, i-a căzut unghia. Record în absolut.

–         Valeriana  Ana Oana Ioana, din Lighioana a făcut un borş atât de acru, încât vânzarea de lămâi a scăzut dramatic (teatru unde se foloseau, pe vremuri comuiste).

–         În sfârşit, Ifigenia Aluat a  luat doi ani de arest la domiciliu, după ce i-a făcut bărbatului o fasole atât de bătută, încât omul i-a „trântit” un copil şi de-atunci stă în concediul postnatal (tata). „Recordul” constă în faptul că este prima fasole care dă în judecată o femeie, pentru violenţă în familie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult