Insula

scris de Ananie GAGNIUC
3 afisari

„Ce-aţi lua pe insulă pustie?” Mă cam deranjează această întrebare, cel puţin idioată.
ananie gagniucEvident, întâi şi-ntâi, haleală. Unii susţin, pe la televizor, c-ar lua, vezi Doamne, apă minerală. Cum să stai potolit, de n-ai…apă şi potol­? Apoi m-am tot gândit-răzgândit. Eu aş lua un ghid de conversaţie. În limba ţiganilor, mânca-ţi-aş! Imposibil să nu se aciueze ei pe acea insulă, în cel mai scurt timp! Cum văd fum, hop şi ei!
Unii au, la această întrebare test, câte un text-pretext, de te dor minţile! Că şi-ar lua cărţi de citit. Mă laşi? Bine că nu de joc! Ba chiar unul a declarat c-ar lua cu el…prezervative! Hait! De ce nu şi o gonflabilă?
Dar paleta obiectelor, mai toate inutile, dovedesc deviaţiile unor gândiri senile sau debile: bani, cafea, becuri, jocuri de societate, o maşină sport, poza soacrei (?), o puşcă mitralieră (dacă apare vreun naufragiat şi are pretenţii teritoriale?), periuţa de dinţi (asta-i reclamă!), schiuri, discuri, CD-uri cu manele şi…alte cele.
Cum zicea cineva, mare e grădina Domnului şi mereu îşi mută gardul! Că se tot măreşte.
Este ca şi cu adăposturile, în caz de catastrofă, cataclism sau apocalipsă. Şi, după ce-s gata proviziile? După ce toate astea se termină, ce-i de făcut? Nu-i tot un fel de…kaput?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult