Acasa O clipa de zambet La Solstiţiu, nici un Armistiţiu

La Solstiţiu, nici un Armistiţiu

scris de Ananie GAGNIUC
88 afisari

După solstiţiu de vară, cum e corect să spunem? “Zilele se scurtează” sau “Zilele devin mai scurte”? Că-n prima variantă se înscrie şi apusul omului. Aşa cum scria Eminescu cel Luceafăr (făr’ de care nu se poate, că e-n toate): “Cu mâine zilele ţi-adaugi, / Cu ieri viaţa ta o scazi / Şi ai, cu toate astea-n faţă / De-a pururi, ziua cea de azi.” 

Aşadar, a fost, pe 21 iunie, al verii solstiţiu. În aceeaşi zi, în Parlamentul României… nici un armistiţiu. Rimă neforţată, cum forţaţi au fost unii politicieni să voteze….
Şi-am tot zis că n-o să mai scriu despre politica noastră, că e câh, e naşpa, e ptiu! Pe facebook, azi imens şi intens folosit, fiecare postează ce mintea-i debitează. Unii, mai pe direct, alţii incorect; unii, mai naivi, alţii, intuitivi. Şi texte de bine şi scrieri cretine. Unele, pertinente, altele, demente. Cu perdea sau la cacialma. De cele vulgare… iertare! Sincer, nu am nici o viziune-previziune de cum va fi viitorul, nou guvern, nouă acţiune, până la o nouă moţiune, dar nu-mi miroase a bine.

Cu toate că teii-s în floare, e frumos şi e soare, între politicieni e… duhoare. O “fervoare” urât mirositoare. Nu dau nume, nu dau cu barda sau picamerul, doar dau de înţeles că partidele nu s-au înţeles, că armistiţiu la solstiţiu a căzut, odată cu guvernul şi va urma eternul duel putere – opoziţie, parlament – preşedinte, care pro – care contra. Iar poporul cu soborul, îşi va face cruce: veşnica tranziţie nu se va duce. Veşnica ei pomenire!
După solstiţiu, zilele vor fi mai scurte, dar cele rele, care ne aşteaptă, vor fi lungi şi grele…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS