Luni…

scris de Ananie GAGNIUC
23 afisari

Mai grea zi ca cea de mâine, când mâine e luni, nu cred să fie alta, pe pământ. Noroc că nu e pe Venus, unde o zi e aproape cât un an de-al nostru! Sau pe Mercur, unde „dăşteptul” de google zice că durează peste 58 de zile pământeşti.

Închipuiţi-vă, o zi de luni cu o asemenea durată! Culmea e că pe Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, o zi durează… 10 ore!
Vă daţi seama cu ce viteză se învârte planeta în jurul axei sale? Îţi sare pălăria de pe cap!
Nu ştiu cine-a sesizat, cum a aflat că „lunea nici iarba nu creşte”, dar sigur românul uşor nu se trezeşte, toate-s cu dosu-n sus, numai soaţa nu, treburile merg anapoda, relele, ghinioanele se ţin lanţ. La serviciu, din şanţ în şanţ, şeful e nervos, ţâfnos, până şi nurlia de secretară te ţine afară, nesimţiţii de colegi îţi fac fărădelegi, colegele, cu nurii conta naturii, soacra acasă, din „bietul de el!” nu te lasă, ba-ţi mai zice şi „coate goale!”

Ce mai, lunea e jale! Telefoanele sunt doar să te cheme, să te certe, să-ţi amintească de plăţi şi facturi, la uşă te sună administratorul cu întreţinerea, deşi tre’ să plăteşti abia vinerea, băiatul la şcoală a făcut nu-ş ce abatere gravă, la baie ţi s-a spart o ţeavă. Când, în sfârşit, vrei să mergi la culcare, nu-ţi găseşti papucii, ţi i-a ros căţeluşa, ba mai mult, a făcut pipi pe cearşaf! Eşti praf! Şi rămâi paf, că-ţi spune nevasta „Nu, în seara asta!”
Cum am putea evita ziua de luni? Să dormim până marţi, să rupem ziua din calendar, s-o tăiem din agendă, să dăm ceasul cu 24 de ore înainte, să-nconjurăm o zi pământul, invers rotaţiei? Dacă marţi sunt trei ceasuri rele, lunea toate sunt! Mă mut de pe pâmânt!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult