Acasa O clipa de zambet Prospecte cu tot felul de faţete

Prospecte cu tot felul de faţete

scris de Ananie GAGNIUC
11 afisari

Dragi cititori, cred că mai toţi aţi cumpărat medicamente din farmacii. Ei bine, când deschideţi cutiile, ditamai prospectele vă încurcă să scoateţi pastilele.

ananie gagniucSunt “informaţii pentru utilizatori” pe patru coloane, pe o parte şi pe alta a “cearşafului”, cu treiş’pe aliniate, paiş’pe paragrafe, de te-apucă toate bolile, nu numai cea de care vei să te tratezi.

Uitaţi, luăm, la întâmplare, un unguent comun, de tetraciclină, să zicem. Cred că nici 2% din bolnavi nu respectă acel îndemn “Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect” Apoi, “Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi”. Şi citim că produsul conţine clorfihrat, lanolină anhidră şi colesterol. Parcă văd o băbuţă cum le citeşte. Şi le şi înţelege, în a ei lege! Mai încolo scrie că unguentul este indicat numai pentru uz extern.
Dar cine naiba, Doamne iartă-mă, l-ar înghiţi? Apoi, că e “risc de fotosensibilizare”
Măi, să fie! Nemaizicând că se pot forma “chelaţi cu ortofosfat” Bine c-a fost averizat bietul bătrânel, cu ochelari cât fundul de borcan pe nas, altfel i se “hipoflazia smalţul dentar” Vă daţi seama? Mai mult, prospectul ne spune că studiile la şobolan şi iepure realizate în urma administrării topice a medicamentului nu are efect…
Şi, culmea!, că nu există studii adecvate la om (???)
Gata, că mi-a trecut şi boală şi tot! De reacţii adverse, utilizarea altor medicamente, cum se păstrează, ce conţin, dacă uitaţi să utilizaţi, dacă încetaţi să utilizaţi, informaţii suplimentare şi cum arată produsul (de parcă nu-l aveţi în mână), nu mai insist.
Cred că nici dumnevoastră n-aţi mai citi articolul meu, d-apoi prospectul!
Să fiţi sănătoşi! E singura soluţie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult