Acasa O clipa de zambet Sare pe coadă

Sare pe coadă

scris de Ananie GAGNIUC
3 afisari

Am scris pe coadă, nu pe coardă. Şi nici nu mă refer la pisică sau pe ce doarme boul. Mă leg de infractorii care, când sunt prinşi, nu se lasă prinşi, când sunt reperaţi, nu mai sunt căutaţi, ba pentru că justiţia este oarbă, ba legea e lege, dar e dură… pentru cei care îndură detenţia, ceilalţi putând zburda în libertate, că doar de „aia” au luptat la revoluţie!                                                        

Ananie-GAGNIUCIată câteva exemple, oarecum concludente:

Potlog Pârlog din Cobadin gară a furat un kilometru de cale ferată şi a fugit cu ea(!) , dar nu a fost prins pentru că organele de urmărire se mişcau prea încet. Este vorba de organele de urmărire penală, cele de Poliţie i-au luat urma, dar cum…urma alege, infractorul s-a ales cu o…suspendare. Doar aşa vom avea şi noi, românii, trenuri suspendate!

Lolita Cichita, poreclită şi Oanita Ciuauoa , din Ciocârlia de Jos, la nici 19 ani, îşi făcea veacul undeva pe centură, lovind şoferii de TIR-uri sub centură, până când Poliţia a săltat-o. Prea sărea coarda şi, după ce şi-a spăşit pedeapsa de o zi la arest, a declarat, spăşită că, de cum se vede ieşită, dă organele în judecată că nu îi lasă în libertate propriul organ, că facă ce vrea…ea.

Romică Bumerang din Corbu ( nu de jos, nici de sus, de alături) se afla la pescuit, când a aflat că în acea perioadă pescuitul era interzis. A rămas interzis, când organele de anchetă l-au luat la întrebări. A scăpat, ducând peştele unde trebuie, judiciarii reuşind să pună şi înotătorului şi inculpatului…sare pe coadă.

Sunt doar trei exemple (exemplare) de neîncheiere a urmăririi penale, dar cercetările continuă. Evident, cercetările infractorilor, de ce şi cum se mai poate fura sau face în ţara asta, atât de bogată în zăcăminte de…sare! Altfel zis, sare pe coadă.                                                                           

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult