Acasa O clipa de zambet Scrisoare de dincolo

Scrisoare de dincolo

scris de Ananie GAGNIUC
2 afisari

Draga mea văduvă,

Am ajuns cu bine aici, pe lumea cealaltă, unde nu ţi-aş dori să vii şi-o să-ţi spun şi de ce! Sfinţii m-au informat cum a fost la înmormântarea mea, iar de la cei cu care m-am întâlnit am aflat multe altele, pe care nici mort nu le-aş fi crezut! Abia aştept să ne reîntâlnim, să dai ochii cu mine şi-ai să vezi tu atunci!

Ananie-GAGNIUCÎn primul rând, după ce am dat colţul te-ai şi apucat să-i suni pe toţi şi să le spui „Gata, s-a dus!” Apoi ţi-ai scos toată garderoba şi-ai probat două ore, la oglindă, cu ce haine cernite ţi-ar sta mai bine! Nu mai spun cu ce m-ai îmbrăcat, de parcă mergeam la muncă pe şantier, nu la ceruri! Ai comandat cel mai ieftin sicriu, zicînd c-aşa-mi plăcea mie, încă de cînd eram viu: în locuri strâmte, înguste, eu fiind, de felul meu, un înghesuit!

În al doilea rând, aici am dat nas în nas cu Toader a lu’ Pălitu, pe care l-am omorât în bătaie, pe motiv că te-a violat. Mi-a comunicat că tu l-ai rugat, cu cerul şi pământul, să se culce cu tine! Nemaizicând de felcerul din sat, de la care am aflat, trist, că nu te-ai operat de chist şi d-aia nu erai virgină la nuntă, ci pentru că te-ai culcat cu popa din sat, ucigă-l toaca! Vine el aici, că i-am pupat şi mâna, la biserică! Dau eu cu crucea peste el!

După ce mă documentez cu cine m-ai mai înşelat şi ce alte mănăstiri ai mai făcut, te aştept!

Cu drag şi draci, al tău soţ încornorat, Vasile.

După ce a citit scrisoarea, văduva lui Vasile şi-a schimbat religia! Acum e hindusă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult