Acasa O clipa de zambet Voi fi un bun Preşedinte !

Voi fi un bun Preşedinte !

scris de Ananie GAGNIUC
5 afisari

Dacă preşedinţii de până acum ne-au cam făcut de râs, măcar să fie ales un specialist în domeniu, respectiv un…umorist ! De mă votaţi, voi fi un bun preşedinte, de-o să mă ţineţi minte!

De aceea, iniţiez să infiinţez un nou partid: P.C.P.- ul (nu vă lăsaţi înşelaţi, nu P.C.R.! – P.C.P.!) Adică PARTIDUL CELOR PĂCĂLIŢI!

Ananie-GAGNIUCAm convingerea că, în scurt timp, va deveni partid de masă. Ziua partidului, normal, e stabilită: 1 aprilie, dar şi fiecare zi din an, în care românul va fi, cu siguranţă, păcălit.

Sigla partidului va fi braţul drept, flexat spre înainte, cu pumnul strâns şi degetul mare băgat între următoarele, iar palma mâinii stângi aplicată pe cotul drept !

Ca viitor preşedinte, iată câteva din punctele forte ale programului de perspectivă, care rimează cu directivă, invenctivă, inactivă şi, final…cădere definitivă:

 • deviza mea va fi “VOI FACE!”, cu variantele – totul, apoi, ca trenul, după care, spume la gură şi, final, pe dracu-n patru!
 • voi munci de-o să vă treacă năduşelile !
 • voi asigura populaţiei toate cele necesare pentru un nivel de trai ridicat, cu orice preţ (ridicat şi acesta!)
 • voi reduce săptămâna de lucru la una pe lună, iar programul zilnic va fi de opt ore pe săptămână!
 • voi asigura libertate sexuală de când se poate până nu se mai poate! În acest sens, voi cultiva prin toată ţara multe roşii pe arac, ştiut fiind că roşiile duc la ridicarea potenţei, dacă le înghiţi cu arac cu tot!
 • voi duce o singură politică – politica demografică, fapt pentru care invit electoratul feminin, cu drept de vot, să-mi acorde sprijinul necesar. Puteţi să mă votaţi de câte ori vreţi dumneavoastră!
 • voi dezvolta turismul, organizând excursii pe versantele mormanelor de gunoi din localităţi, concursuri de orientare pe străzile cu nume aiurea, precum şi de măiestrie în drumeţie, pentru evitarea gropilor.
 • pledez pentru reintroducerea cotelor, mai puţin cotele apelor Dunării, pentru că tendinţa apelor Dunării este de a pleca din ţară, odată cu peştele! Cotele de zahăr şi ulei vor atinge nivelul celor de sare, pusă în mâncare: un vârf de cuţit de zahăr, un vârf de cuţit de ulei…Voi reintroduce cartelele. Carnea, spre exemplu, va fi dată pe cartele, adică pusă respectivul carton, care va fi şi el redus, pentru economie de hârtie!
 • pe timp ploios, voi transforma parcurile în terenuri arabile, iar drumurile în băi de nămol, pentru sănătatea copiilor străzii. În fiecare zonă se va face – intempestiv – câte un lac de acumulare, de la conductele sparte, pentru ca cetăţenii să nu mi fie nevoiţi să meargă la tratament în alte lacuri: Lacul Roşu, Lacul Retezat, Techirgiol sau Bâlea Lac.
 • străzile vor funcţiona în regim „non-stop”, adică nici un stop la intersecţii, trece care şi cum vrea, ca o dovadă a deplinei libertăţi…
 • problema locuinţelor va fi rezolvată printr-un regim draconic de austeritate alimentară, cu organizarea, în paralel, a cât mai multe parastase.
 • voi construi un spital pentru proşti. Nimeni nu s-a gândit la asta şi, vorba aia, îi întâlneşti la tot pasul! 
 • în toate localităţile vom da în folosinţă blocuri. Blocuri mari, de piatră, pe care cetăţenii să se poată urca şi exprima liber opţiunile, opiniile, durerile şi nemulţumirile, că şi-aşa nu-i ascultă nimeni! În acest sens, va fi editat un dicţionar, aşa, mai vulgar, cu expresii, jargoane, invenctive, sudalme şi blesteme la îndemâna oricui, spre folosinţă şi descărcare…
 • problemele tinerilor vor fi rezolvate pe loc, la ore, chiar de profesori, fie ele probleme de matematică, fizică sau chimie. Salariile profilor se vor mări, la modul: SALARII !
 • vom asfalta terenurile agricole, pentru a nu se mai murdări ţăranii la munca pe ogoare. Vom rezolva problema irigaţiilor prin construirea, pe tarlale, a unor zgârie-nori. Odată zgâriaţi, norii vor aduce ploaia…
 • pentru infractori şi corupţi vom face legi mai uşoare, iar pentru a vă uşura greutăţile care vă apasă, vom modifica inclusiv legea gravitaţională!
 • vom cultiva, în sate şi comune, multă mentă. Noi s-o cultivăm şi, când vin cei de la judeţ, s-o frece!
 • pentru fetele mai prost…situate, vom construi o casă, în care organele locale să dea dovadă de…toleranţă. Cele care vor să se angajeze vor da un concurs, constând într-o probă scrisă şi o probă orală, iar bărbaţii care doresc să o frecventeze, vor aduce o adeverinţă de la soţii, cum că sunt sănătoşi tun, înainte de-a fi goi puşcă!
 • din lipsă de spaţiu tipografic (îl vom mări şi pe acesta!), înşir şi alte proiecte, cum ar fi: pârtii de schi nautic, trenuri suspendate…din trafic, reducerea taxelor şi impozitelor, în aşa fel încât să fie mai mici decât salariile, case de bani pentru soţii, case de schimb valutar pentru romi şi bişniţari, iar pentru soacre, locuri de odihnă, de veci…
 • imnul Partidului Celor Păcăliţi va avea, ca refren, versurile: „Partidul meu iubit / Inima mea / Tot omul păcălit / Te va vota!

Ce ziceţi, mă votaţi? Măcar să vă distraţi!…

ANANIE GAGNUC, candidat psihopat.

2 comentarii

Arhimede 05-04-2011 - 18:20

Aferim bre.
Esti tare!

Pribeagul 05-04-2011 - 20:22

Ce-am avut, ce-am pierdut, ce mai avem de pierdut? Oricum, substanta in miscarile isi creaza albia. Sunt sigur ca n-ai putea fii un presedinte mai slab ca actualul si predecesorii, dimpotriva, cu putin bun simt, ai toate sansele sa fii un presedinte mult mai bun.

Lumea este a oamenilor normali. Este chiar atit de anormal sa fii un om normal?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult