Acasa Opinii „Boc a pârjolit pământul, şi-a plecat, s-a dus cu vântul!”…

„Boc a pârjolit pământul, şi-a plecat, s-a dus cu vântul!”…

scris de Teodor Seran
4 afisari

În urmă cu douăzeci şi ceva de zile premierul Emil Boc îşi prezenta în cele din urmă demisia, deasupra României auzindu-se în acea zi un oftat general de uşurare, emanat de la milioanele de cetăţeni „asupriţi” de micuţul şarlatan politic.

teodor seranPremierul a plecat încărcat de o „discreţie” nonşalantă, ca şi cum nu ar fi călcat niciodată pe oasele ruginite de bătrâneţe ale pensionarilor. S-a făcut nevăzut în zări îndepărtat  învăluit mai degrabă într-o aură de mister decât în mantia dezavuării totale a cetăţenilor. Atât de mult l-au dorit românii în postura de „demisionat”, încât aproape instantaneu l-au uitat după ce acesta a plecat din Palatul Victoria. E ca şi cum ai fi avut un hoţ în casă, care te-a furat şi ziua, şi noaptea, căruia după ce îi dai un şut în fund şi îl arunci peste gard, nu ai nimic a-i reproşa.

În mod absolut uluitor se anunţă undeva pe televizoare că fostul prim-ministru ar reprezenta candidatul cel mai bine situat în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar al Clujului! Trăim în ţara saltimbancilor de circ, care sunt în fruntea autorităţilor statului şi care au acaparat şi intituţiile statului şi care, iată! ne obligă acum să devenim şi noi nişte pehlivani sau- fără o altă variantă!- să pierim! Mă întreb: oare ce fel de oameni sunt clujenii care îl vor vota pe Emil Boc, pentru a deveni primar al Clujului? Chiar dacă ai fost emigrant pe Marte, îţi ajunge o singură zi la întoarcere, pentru a afla câte „potlogării” a făcut Emil Boc în timpul mandatului său. Există o etichetare general valabilă pe teritoriul României, total nefavorabilă pentru fostul premier, care i-a purtat imaginea aproape de zero. Credibilitatea sa în ochii populaţiei, aproape că nu mai există şi totuşi, în mod incredibil!, concetăţenii săi din Cluj, ar avea motivaţia inexplicabilă şi extraterestră, de a-l vota în alegerile din iunie pentru a deveni din nou primar!

Este de neînţeles faptul că s-a uitat cât de mult rău a împroşcat Emil Boc peste lume, inclusiv peste viaţa concetăţenilor lui. În primul rând el va rămâne în istoria penibilei democraţii româneşti drept un reprezentant de prim rang al şarlatanismului politic ridicat la rang de morală absolută. În principal, chiar şi fostul premier ştia că persoana lui nu a reprezentat altceva decât un farsor şi un impostor politic. De aceea a încercat în permanenţă să insufle o notă de seriozitate extremă şi de profesionalism de cea mai bună calitate întregii sale activităţi. În spatele acestui exerciţiu ipocrit de imagine regăsim un om a cărui principală grijă şi teribilă teamă în acelaşi timp, a fost aceea de a nu rata servilismul perfect faţă de clientela politică. De aceea, adevărata lui grijă era aceea de a pune în slujba acestei clientele uriaşul aparat administrativ al Guvernului şi al instituţiilor descentralizate ale statului.

Intervenţiile Guvernului în actul de legiferare au fost subiective şi dezastruoase, fără a ţine cont de teoria juridică în vigoare. Sute de Ordonanţe de Urgenţă s-au rostogolit peste români, zdrobindu-i cu prevederile lor aberante. În timpul celor 3 ani şi două luni de guvernare a funcţionat un ritm de adoptare a 3 Ordonanţe la două zile!, emiţându-se un număr de 594 de Ordonanţe, din acestea 490 fiind Ordonanţe de Urgenţă şi doar 104 Ordonanţe adoptate prin intermediul Legii de abilitare a Guvernului! Aceasta înseamnă că aproape 90% au fost Ordonanţe de Urgenţă, ceea ce duce la ideea unei conduceri dictatoriale a ţării de către Guvern, deoarece cu rare excepţii, toate aceste Ordonanţe de Urgenţă au fost aprobate prin lege de către un Parlament obedient! Ritmul adoptării Ordonanţelor de Urgenţă a fost de o ordonanţă la 2 zile! Un ritm ucigător pentru poporul român pentru că majoritatea prevederilor acestor acte normative au fost îndreptate împotriva interesului public! La această „performanţă” aproape diabolică se mai adaugă şi 4415 Hotărâri de Guvern adoptate, care au îndreptat destinele românilor către sărăcie şi foamete! Păcat că Ţepeş nu mai există de mult, din el rămânând doar amintirea şi legenda! Cine îl va mai aduce pe Emil Boc la „Divan”, pentru a fi judecat? Va mai funcţiona vreodată „ţeapa dreptăţii?”…

5 comentarii

Ciu Huhu 02-03-2012 - 09:39

Basescu a pirjolit pamintul, Romania, si se va duce ca vintul la puscarie, Boc a executat doar ordinele stapinului lui chior, chel, betiv!

Sorin 02-03-2012 - 16:41

Boc a „pirjolit” pamintul de lepre, lenesi ,privilegiati ,capuse …adica rahat social !

Vine USL (Doamne fereste) si nimiceste tot pina la 10 m sub pamint..!

Ciu Huhu 02-03-2012 - 19:53

Slugoi al dictatorului Basescu, esti platit bine?

Ciu Huhu 02-03-2012 - 19:54

Intrebarea de mai sus e pentru basistul Sorin.

nel 02-03-2012 - 23:10

Fratilor nu sint pedelist dar va rog fiti putin mai indulgenti cu boc,singura lui vina e acea ca a acceptat sa fie premier.El cu mintea lui cit un bob de linte, sa vazut prostu pe cai mari,stiinduse prost si handicapat se simte si el un fel de om.Doar ati vazut cu toti cita opulenta degaja. Adevaratul vinovat e Basescu aceasta gresala de tipar,acest rebut a reusit impreuna cu tilhari din jurul lui sa schimbe optiunile poporului prin furt si frauda.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult