"Comunismul recidivus" | Ziua Veche
Acasa Opinii „Comunismul recidivus”

„Comunismul recidivus”

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Cei doi lideri useliști și-au strigat coșmarul în fața unei arene umplute, ochi, cu năimiți și reșapați ai fostului „pecereu”, banii pentru megaderanjul politic, fiind aduși din pușculita fostului PCR de către casierii Bunicuței Roșii. Cu acești bani,  se vor mai plăti și alte viitoare „discursuri populăroase” spre a se lua puterea cu orice preț și a se reinstaura bolșevismul modern.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheLiderii europeni, care au scos România din bezna trecutului comunist și au adus-o în Clubul Occidental, au fost cenzurați de către televiziunile plătite copios din aceiași bani murdari și roșii, instruite să transmită butaforia comunistă scăldată în zgomote,  în violențe verbale și lozinci împrumutate din recuzita fostelor congrese comuniste.

Ceaușiti în miniatură, arătând ca niște monștri mititei în agonie, au întors spatele liderilor europeni care au  venit în număr mare la București, pentru prima dată în istoria României. Rușinea este imensă, pentru că toți neocomuniștii patriei (ghevariștii primarului smuncit, uneperiștii generalului de carton, traseiștii fără culoare politică, liberalii-comuniști și alți bezmetici ai neamului), s-au adunat într-un fel de miting nord-coreean spre a sfida Europa și, în parte, au reușit.

Cel care a râs cu satisfacție tovărășească și cu gura până dincolo de urechi a fost Bunicuța Roșie, pentru că prin consilierul ei de nădejde, Yagoda Astaloșescu, a reușit să-i recruteze, definitiv, pe liberali, pe țărăniștii  neaoși ai Marelui Moț nervos și zgubilitic, dar și pe alți debusolați politic, în folosul partidului cel trist. Doi lideri neputincioși s-au îmbolnăvit de boala lui Calache, mai cunoscută acum drept „coșmarul-Băsescu, boală pe care nu o pot trata cu niciun chip și s-au gândit să pună de un congres în aer liber, să țipe până le-a ieșit ochii din orbite, aruncând invective impardonabile Angelei a Germaniei, inconștienții „uitând amnezic” faptul că în parcarea stadionului staționau nenumărate mașini de mărcă germană.

Toți acești recidiviști politici, în straie de papagal, zboară cu avioane occidentale și trăiesc după norme pur apusene. „Democrații useliști” au rămas adânc încastrați în meandrele ulianoviste, maoiste, castriste, ghevariste, ceaușiste și iliesciene, adică nu s-au desprins de doctrina partidului unic.

Liberali autentici, precum  domnul Călin Popescu Tăriceanu, au acceptat rușinea de a se ralia unor saltimbaci roșii, în loc să răstoarne barca cominternistă și s-o arunce în hăul istoriei, cu același curaj cu care fostul prim-ministru l-a făcut knockout pe comandantul de la Cotroceni.

Un om care vorbește una sau mai mute limbi străine are acces la mai multe culturi. Este, prin urmare, un om educat. Poliglotul elită, domnul prim-ministru, a ținut să-și ilustreze ura sa publică față de nemții doamnei Merkel. Probabil că domnia sa nu-i iubeșt pe nemți pentru că așa i-a ordonat mentorul său, de/ținutul Năstase, al cărui tată a executat foc cu bateria sa de artilerie albastră, asupra coloanelor germane ce afluiau pe Valea Prahovei către Germania, la finele Războiului al Doilea Mondial.

Aglomerația de pe Arena Națională s-a vrut un spectacol orchestrat de către nostalgicii comuniști, pe un scenariu iliescian, spre satisfacția Imperiului cel Roș, al cărui trimis special, prezent în Arenă, a fost anunțat cu mare amplificare. Am asistat la un miting grosolan, lipsit de decență, cu discursuri însoțite de invective și amenițări la adresa unui președinte care nu mai contează într-un viitor politic, în timp ce PPE-ul ne propunea discret și civilizat o altă Europă.

Sintagme excesiv-naționaliste au curs râuri, răuri, rostite de voci inconștient-țipate la adresa liderilor europeni. O rușine imensă a căzut peste țara noastră, căci cea mai mare alianță românească de partide, uitând „abeceul” politicii – tactul -, întoarce spatele Uniunii Europene. Useliști înflăcărați au ținut discursuri populiste, transmițând semnale unor naivi bahici, cum că ei sunt oneștii neamului.

Doresc să le amintesc tovarășilor useliști că viitorul Europei este cel al integrării popoarelor civilizate, lipsite de comunism și de lideri înfuriați. Din discursurile urlate se vede că domnii radicali ai stângii nu doresc o „mai multă Europă” ci un fel de „Rotransnistrie”, care să fie ovaționată cu bannere imense pe care să stea scris cuvintele maikovschiste: „Net streleaiu tavarișci”.

La București, din păcate, s-au întâlnit două lumi: una a vechiului (mitingul uselist) și una a noului („mai multă Europă”), o forță populară europeană autentică față în față cu una populistă, defazată și vetustă. Coșmarul Băsescu a fost prezent consistent pe Arena Națională, de parcă acest eveniment a fost consacrat doar președintelui jucător.

Cei doi actori politici useliști au adunat fraierii patriei spre a-i așeza cuminți pe băncile Arenei și obligați să asculte, în contra voinței lor, ura pontisto-antonesciană strigată împotriva președintelui și, mai ales, împotriva justiției. Ei fac acest lucru pentru că au pe suflet, fiecare, câte un păcat de moarte. Din această cauză, probabil, refuză demnitatea și privesc în pământ, zbierând cuvinte.

Aceste păcate revin obsesiv. Ei știu că Băsescu are știință despre stările lor chinuitoare și atunci, de frica viitorului gâde al justițeiei, atacă cu inconștiență la întâmplare. Le dau un sfat celor doi lideri: să se mărturisească la fostul popă din preajma lor și să ne lase.

Așa să le ajute Dumnezeu!

8 comentarii

BULA 23-10-2012 - 17:53

Domnul Stan Petrescu i-a mirosit bine pe „spectatorii” din tribune, pentru ca, pe vremuri, cand lucra la SECU, se ocupa cu informatorii si cu militienii. Ii au si acum in plati si baietii toarna de nu se poate. Asta e materialul uman cu care lucreaza PSD-ul, turnatorii de cartier si de pe fiecare scara de bloc.

Huhu Ciu 23-10-2012 - 19:11

Ai gresit in loc de PDL ai scris gresit PSD (USL)!

ravo 23-10-2012 - 18:52

Hai ca a venit vremea sa iti cresti nepotii. Lasa scrisul pentru cei care inteleg vremurile. Esti negru la suflet in toate articolele. Daca nu ai fi fost militar te intelegeam Dar asa, las-o balta, mai ales ca ai servit patria jumatate din cariera sub Ceausescu…

CAMY 23-10-2012 - 21:23

SI ce daca a servit tara pe vremea lui ceasca, timpitule? E o rusine? Nu vezi, ma, ce timpit esti? Arunca-te intr-o fintina seaca, pocitanie.

urbos 23-10-2012 - 22:07

Ce tara a servit porcul asta ma taratura? A servit pe Ceausescu, a lins cururi si a mancat cacat toata viata lui infecta, iar acuma il linge alt excrement uman, securistul si comunistul Basescu.
Apropo starpitura, ati supt-o cu manerele voastre de doi lei, odata cu Oltchimul, muistul fara dinti DD s-a vazut ca-i sluga Kiorului. S-a rasuflat.

Huhu Ciu 24-10-2012 - 07:44

Nu am astiut ca, CALUGARU-i tigan, acuma vad ca sprijina nebuneste pe tiganul DD sluga a lui Basescu si tigania lui PP DD!

PS. CAMY e fostul CALUGARUL de la forumul Ziua.

Ma intreb pe unde o fi Tractoristul prost pentru ca-si pierdea banii prin cazinourile de Las Vegas?

vodka 24-10-2012 - 08:28

NICI UN USL-ist LA VOTARE, BOICOTAM LA GREU, HUO PEDELEUL !!!

Huo Basescu, tatal pedelistilor, tot asa cum ne-a tras-o la referendum, sa-i facem la fel, nu votam deloc, na! Zero voturi in Decembrie !!!

Hahaha, o sa crape de ciuda!

Ghita Bizonu' 24-10-2012 - 11:10

ca care liderri ruopenei au scos Romani? basesuritatea sa ? Elena Udrea? Stoica angoristui de copii?
Si mamatel … revenii al obsersiile junetii tale rosii – asa precum camasa .. rosu bolsevic revolutione dretstand „nationalismu” romnesc in numele internationalismului colonialist ruso-unguresc!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult