Acasa Opinii “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”. Prostia sufocă România

“Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”. Prostia sufocă România

scris de Marius Bâtcă
2.618 Afisari

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”. România este sufocată de prostia celor care toarnă lături cu găleata . După ce am auzit luni seară, la două televiziuni, “ştirea” cu “poezia legionară”, am început să râd cu lacrimi sau să plâng cu gura până la urechi.

Marius BatcaNici acum nu îmi dau seama. Însă, mi-a trecut. Lor nu le-a trecut şi nici nu o să le treacă. Şi, Doamne, cât aş vrea să îi şi doară! Nu cât să se tăvălească, ci doar aşa, un pic, cât o julitură sau o unghie ruptă! Da, este adevărat! Autorul, poetul Radu Gyr (Demetrescu), a fost legionar. Dar de ce este legionară poezia “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”???

Pentru viziunile sale politice, Radu Gyr a făcut puşcărie în regimurile Carol al II-lea, Ion Antonescu şi bolşevico-sovietic de ocupaţie. Radu Gyr “opteaza in tinerete pentru Miscarea Legionara si nu s-a dezis de ea pana la moarte (1975). La inceputul anului 1941 a fost numit directorul Directiei Teatrelor. In ianuarie 1941, dupa Rebeliunea Legionara, comandantul legionar Radu Gyr a fost condamnat la 12 ani inchisoare. Maresalul ii ofera poetului legionar alegerea: celula inchisorii, sau linia intai a frontului. Gyr pleaca pe front, unde isi pierde partial vederea si e reformat. In 1945 este condamnat la moarte, pedeapsa comutata ulterior in inchisoare pe viata. Este eliberat in 1956, dar, dupa doi ani, e din nou arestat si din nou condamnat la moarte. PoeziaRidica-te Gheorghe, ridica-te Ioane”, considerata un indemn la revolta, devine proba incrimianta la dosar. E eliberat in 1963 si continua sa scrie pana in ultima zi a vietii. In 1995, Manea Dragulin, procurorul general al Romaniei, a introdus recurs in anulare pentru “Lotul ziaristilor”, Curtea Suprema i-a reabilitat pe toti, mai putin pe Radu Gyr si pe Ion Dumitrescu. Simona Popa, fata lui Gyr, i-a adresat procurorului, prin intermediul ziarului ZIUA, un memoriu, dar nu a primit un raspuns”. (Teşu Solomovici – fragment recuperat din arhiva fostului ziar ZIUA)

Trebuie reţinut de aici faptul că Radu Gyr “a fost numit directorul Direcţiei Teatrelor”. De ce? Pentru că, în această perioadă, la Bucureşti, în România aliată a Germaniei naziste, se înfiinţa TEATRUL EVREIESC BARAŞEUM!!! (Teşu Solomovici face o eroare în text, pentru că numirea în fruntea Direcţiei Teatrelor a avut loc în toamna lui 1940.)

Să vedem şi ce scrie pe site-ul Teatrului Evreiesc: “O perioadă foarte grea în istoria teatrului evreiesc a fost marcată de anii dictaturii de tip nazist din timpul celui de-al doilea război mondial, când artiştii evrei nu au avut voie nici să joace în propria limbă, nici să apară pe scenele teatrelor româneşti. Atunci a luat fiinţă la Bucureşti Teatrul Baraşeum, ale cărui reprezentaţii (în majoritate, spectacole de revistă, foarte gustate de public, inclusiv de cel românesc) se desfăşurau în limba română”.

Şi încă una, de pe acelaşi site: „Anii dictaturii fasciste din timpul celui de-al doilea război mondial au însemnat o perioadă grea pentru artiştii evrei, care au fost lipsiţi de dreptul de a juca în limba lor maternă şi au fost îndepărtaţi de pe toate scenele româneşti. La începutul anilor ’40 ai secolului trecut câţiva artişti, scriitori, şi muzicieni au înfiinţat Teatrul Evreiesc Baraşeum, pe scena căruia au evoluat, jucând în limba română, o seamă de cunoscuţi actori evrei, printre care Alexandru Finţi, Beate Fredanov, Willy Ronea, M. Bradu, N. Stroe, Mircea Crişan ş. a. În acea vreme clădirea avea două săli: una la parter, unde se jucau piesele de teatru, şi o alta la etajul întâi, destinată spectacolelor de revistă”.

Concluzia: legionarul Radu Gyr şi autorităţile din România, aliata Germaniei naziste, permiteau înfiinţarea unui teatru evreiesc la Bucureşti, în timp ce în restul Europei, evreii îşi săpau gropile comune înainte de a fi împuşcaţi, mureau în chinuri, “respirând” gaze de eşapament, şi începeau să facă interminabile cozi spre trenurile ce îi ducea spre “duşurile” şi cuptoarele din lagăre.

O foarte grea perioadă pentru artiştii evrei din România!

Merită menţionat şi interviul următor, realizat de Radio România Actualităţi în 26 martie 2011 (ora 19:36), la 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului Evreiesc Baraşeum, interviu ce poate fi citit pe siteul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din Romania.

Reporter: Anul acesta, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România împlineşte 75 de ani. Primul eveniment care a marcat aniversarea a fost proiecţia filmului documentar „Şi s-au dus ca vântul”, realizat de Radu Gabrea şi Costel Safirman. Pelicula prezentată la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti reaminteşte istoria Teatrului Baraşeum, de la a cărui înfiinţare au trecut şapte decenii. Activitatea teatrului a însemnat mult pentru cultura românească şi pentru cea evreiască, spune regizorul Radu Gabrea.

Radu Gabrea: Istoria Teatrului Baraşeum începe în 1941 şi a durat patru ani. Acest teatru a durat patru ani.

Reporter: De ce a doar atât?

Radu Gabrea: Pentru că s-a terminat războiul şi s-au schimbat lucrurile ş.a.m.d. A fost un teatru special de război.

Reporter: Ce a însemnat el pentru cultura comunităţii evreieşti?

Radu Gabrea: Păi, a fost un lucru absolut extraordinar, într-o perioadă în care cele mai pesimiste lucruri se întâmplau şi cele mai triste, a /adus/ o speranţă şi o bucurie extraordinară.

Reporter: Domnule Costel Safirman, unde se află acum sufletul Teatrului Baraşeum?

Costel Safirman: Prin forţa împrejurărilor şi a istoriei pe care cu toţii am trăit-o, zidurile acestui teatru au rămas aici, chiar la Teatrul Baraşeum, care a devenit Teatrul Evreiesc de Stat, dar sufletul Teatrului Baraşeum din anii ’41-’44, din anii de război, a plecat în lume.”

Suficient (doar din surse ale comunităţii evreieşti) despre Radu Gyr şi “crima de a fi legionar”! Sau, poate ar mai merita un episod, din alte de surse. Să vedem ce afirma, în anul 1996, Dan Smântânescu, istoric, absolvent al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Istorie şi al Institutului de paleografie şi expertiză grafică al Arhivelor Statului din Bucureşti (În anii ’30 a fost un apropiat al profesorului Nicolae Iorga, transcriindu-i documente medievale în calitate de secretar ştiinţific):

Eu personal vă pot spune atât: cu o zi înainte de a fi asasinat (Nicolae Iorga – n.red.), m-am întâlnit pe Calea Victoriei, colţ cu bulevardul Carol – aşa-i spunea – m-am întâlnit cu Radu Gyr, care era pe-atunci legionar şi era directorul general al teatrelor. Şi Radu Gyr mă opreşte – deşi era legionar, comandant legionar – şi-ncepe – era un tip foarte emoţional – începe să plângă, cu lacrimi în ochi şi-mi spune: “Bine că te întâlnesc, domnule Smântânescu, du-te repede la Sinaia şi avertizează-l pe profesor că fraţii mei legionari vor să-l împuşte!

Când am auzit aşa, am rămas încremenit. “Da, te rog foarte mult, du-te acuma la gară, suie-te în tren!…” Atuncea, pentru că aveam şi ceva bani la mine, m-am dus imediat la telefon, am telefonat acasă că plec la Sinaia pentru o zi, dar mă-ntorc a doua zi şi m-am suit în tren şi m-am dus pe la orele 11:00 dimineaţa”. [R 500/ Arhiva de Istorie Orală – Radio România. Interviu realizat de Octavian Silivestru, 18.07.1996]

Şi, revenind: da, este adevărat! Radu Gyr (Demetrescu), a fost legionar. Dar de ce este legionară poezia “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”???

Nu am vazut nici un jurnalist de la “televiziunile oripilate” să zică vreo două vorbe şi despre ştirea asta: “Două mari personalităţi ale Bisericii Ortodoxe Române (arhiereul Tit Simedrea, mitropolit al Bucovinei în perioada 1941-1945, şi pictorul bisericesc George Rusu) au fost distinse post-mortem cu medalia „Şef Rabin Dr. Alexandru Şafran”, acordată de către Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi de Fundaţia „Dr. Alexandru Şafran”, pentru sprijinul acordat evreilor din Bucovina în timpul Holocaustului din cel de-al Doilea Război Mondial”.

La fel cum nu am văzut pe nimeni să îşi rupă în direct cămaşa de pe el, pentru că UDMR vrea să scoată mii de maghiari în stradă în sprijinul unei cârpe cu pretenţii de steag secuiesc. Sau că senatorul României Gyorgy Frunda ne recomandă să o lăsăm „mai uşor cu statul naţional”. Pentru motivul că există un „numitor comun al Uniunii Europene şi al împărăţiei Mariei Tereza”. Sper să nu fie vorba despre ló fasz!

Şi, încă o dată: de ce este legionară poezia “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”???

Este un mesaj legionar îndemnul de a preţui libertatea mai mult decât averea? Este un mesaj legionar îndemnul de a ne preţui înaintaşii, lupta şi sacrificiile lor pentru libertate? Este un mesaj legionar îndemnul de a conştientiza ce e sfânt pentru neamul românesc?

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,

nu pentru pătule, nu pentru pogoane,

ci pentru văzduhul tău liber de mâine,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,

pentru cântecul tău ţintuit în piroane,

pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,

ci ca să aduni chiuind pe tăpşane

o claie de zări şi-o căciula de stele,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi

şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane

şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte

pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,

pe toate ce slobode-ţi ies înainte,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!

Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!

Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Orice om inteligent, oricât de rău intenţionat ar fi, indiferent de etnie sau religie, nu poate găsi nimic acuzator în această poezie. Doar proştii urlă, atunci când o aud sau o citesc!

125 comentarii

Rodica Ioana 06-11-2012 - 09:26

Asta este si durerea mea cea mare. Reporterasii de pe la televiziuni, jurnalistii fara cultura, logica, sau bun simt, PUN ETICHETE… de multe ori, ACELEASI pe care le-au pus altii inaintea lor, fara sa judece continutul, conjunctura in care s-a „etichetat” ideea…
Nu spun ca poezia e o opera literara, dar e scrisa din suflet. Legionarii au facut rau prin graba cu care vroiau sa trezeasca patriotismul in oameni. Probabil ca au speriat „puterea” prin violenta cu care iubeau sau urau o idee.
In orice moment al istoriei a existat un partid care a seamanat teroare in sufletul unora, care se simteau in pericol, stiindu-se cu musca pe caciula, in orice moment al istoriei, partidul de la putere a negat valoarea celorlalte partide.
In timp, am bagat de seama ca ISTORIA nu reprezinta o prezentare reala a evenimentelor, si nici nu ar fi posibil, pentru ca evenimentele sunt percepute diferit ….ca si PLOAIA – pentru indragostiti o atmosfera romantica, pentru vreo Udrea, care isi uda pantofii de 3000 EURO un inconvenient, pentru taranii care au tocmai au pus samanta in brazda o bucurie, pentru un meteorolog o intemperie….
Cred ca EDUCAREA GANDIRII e foarte importanta in acest moment, mai ales ca pe noi comunistii ne-au „vindecat” de dorinta de a avea propriile idei, trairi, aspiratii… si ne-a umplut de ura.

CAMY 06-11-2012 - 14:30

Ai incercat ceva, dar nu prea ti-a iesit. Chestia cu istoria si perceptia ei, nu ti-a iesit deloc. In istorie, ca si in oricare alta stiinta, omul a creat niste modele si o structura bazata pe logica, ce l-a facut pe cel carre o studiaza, sa ajunga la cele mai aproape de adevar interpretari a istoriei. Nu poti, sa zicem sa spui ca teritoriul Transilvaniei a fost golit de cei care locuiau pe el si ca, la anul 854 au venit niste huni din pusta Asiei si l-au ocupat pentru ca pe acel teritoriu nu mai traia nimeni. e ilogic, e fara sens, e neadevarat. Istoricii nu pot sa admita asa ceva; ma refer la istoricii cu adevarat istorici si nu la cei care sprijina politic pe cineva. Din istorie multi calai s-au inspirat, denaturind-o, impunindu-si modelul lor de a conduce destinul propriului lor popor. Vezi cazul Hitler. Hitler a indus ideea gresita in poporul lui german ca vina distrugerii economiei o poarta evreii si nu proprii lui magnati, iesiti din propriul lui popor. De ce s-a folosit Hitler de asa ceva? Pentru ca era simplu si la indemina. Perceptia generala era intradevar ca evreii sunt peste tot in banci, spitale, comert, industrie, etc. Dar de ce s-a ajuns acolo? Pai tot isotira, saraca ne-o spune. O data cu intrarea evreilor in Europa, pe la secolul al 13-lea daca nu ma insel, ei au ramas organizati, dupa cum le e si obiceiul, in comunitati distincte. Si, pentru ca ei se manifestau ca atare, nu erau bineveniti in rindul comunitatilor autohtone. Pentru ca sa supravietuiasca, evreii au preluat o serie intreaga de mestesuguri care reprezentau pentru populatiile bastinase o munca degradanta, cam asa cum se intimpla acum cu emigrantii, care muncesc in cele mai mizerabile conditii pentru ca bastinasilor nu le plac sa o faca. Asa s-a intimplat ca de-alungul secolelor asa ca ii gasim pe evrei ca fiind cei mai buni mestesugari, cei mai buni doctori, cei mai buni comercianti, pentru ca lor li s-au rezervat aceste activitati ca fiind cele mai de jos. Nu a fost vina evreilor ca, ii gasim in secolul al 17-lea si al 18-lea ca fiind cei mai buni ingineri, doctori, comercianti, si, astfel, viata sa-i plaseze in functiile cheie ale statelor. Avem de-a face cu o transformare de secole a acestor emigranti evrei, care, chiar daca s-au contopit cu populatiile in rindul carora traiau, au reusit sa-si mentina traditia, cultura si personalitatea lor. Hitler, in loc sa sara la gitul marilor latifundiari si jegmanitori ca unul Bayer, sau Messerschmitt, sau Otto, etc., neintrecuti in evaziunea fiscala, sau sa sara la gitul bancilor care au distrus economia germana, a mizat pe perceptia generala si i-a dat un curs prostesc, neadevarat, mizind pe instinctul nationalist dar nu si patriotic al germanului de rind. I-a iesit de minune.

Eu nu zic ca poezia lui Radu Gyr ar fi nepoptrivita cu zilele noastre, dar a folosi-o in scop politic mi se pare prostesc si neadecvat. Pdl-ul ar fi trebuit, daca ar fi avut niste conducatori ca lumea, sa-si organizeze parada cu candidatii lor intr-un mod mai sobru, mai retras, mai spasit, pentru a arata poporului roman ca se simt vinovati pentru ceea ce au facut in ultimii 7 ani, si ca, datorita blamului general al populatiei romanesti, ei acum urmeaza un proces de restructurare, de curatire de smecheri, de profitori, de nenorociti, de jecmanitori, si ca vor lasa in rindul lor numai pe aceia care fac dovada unui caracter integru si profesional recunoscut. Dar asa? Cu boul ala de Neamtu si ridicolul ala de MRU si tizul lui, cu Udrea si ceilalti baroni imputiti din jurul lor cum sa te mai prezinti cu plapuma lui Radu Gyr pe cap? Hai sictir de-aici, nenorocitilor ce sunteti. Nu o sa va voteze decit trogloditii, decit cei care v-au transformat din partid politic in echipa de fotbal si vor tine cu voi indiferent ca o sa-i macelariti si o sa-i distrugeti prin deciziile voastre politice. Nu zic ca usl-ul e mai prejos, doamne fereste! USL-ul e tot un pdl, care acum urmeaza sa duca la bun sfirsit ce-au inceput sa faca pdl-ul, ardi-i-ar focu! Pina la urma, in politica romaneasca a existat din 1989 un singur partid, fsn-ul, care, in incercarea lor diavoleasca de a pune stapinire pe toata tara precum fostii lor tatuci, comunistii, au distrus partidele istorie, au pus stapinire pe ziare, radiouri si televiziuni, au vindut tot ce se putea vinde pentru ca sa cumpere binecuvintarea Licuriciului, si acum stapinesc precum fanariotii Romania, aducindu-o exact la kuru gol. Ce mai poti sa spui, daca romanul de jos a fost adus in asa hal incit sa-si dea votul pentru o punga de faina si un kil de ulei? Ce sa mai spere romanul cind, in ziua alegerilor, pe la ora 7 dupa-amiaza, cind shmekerii stiu deja cam catre cine bate vintul, sunt aruncate pe piata hoarde de „votanti” care sa intoarca votul, asa cum s-a intimplat in 2009 cu voturile din Paris, sau cu cele de la locale din 2012, sau de la referendum? Marelui Licurici nu-i pasa atita timp cit fesenistii din usl si pdl le respecta toate hotaririle lor privind Romania? Asta e si n-ai ce-i face, decit sa emigrezi, sa fii si tu sclava pe undeva, si, daca ai noroc, sa te descurci si sa traiesti si tu ca omul, in alte locuri decit in propria ta tara. Marelui Licurici nu-i place ca aceasta frumoasa zona geografica este locuita de niste tembeli ca noi, si, ca atare, ne dezintegreaza cu proprii nostri oameni, asa ca, sa stii si tu de la mine ceva, cei mai mari dusmani ai Roamniei au fost, sint si vor fi: romanii!

briel 06-11-2012 - 16:27

Doamna Rodica a scris frumos, sensibil, inteligent si … scurt.

Tu stii bine ca daca te da Dumnezeu pe mana vrajmasilor, asta are o cauza … si necesita o indreptare. Indreptarea inca n-a venit; asa ca urmeaza si alte lucruri grele.

CAMY 07-11-2012 - 03:19

Tu cu cine te certi, ma, diliule?

briel 07-11-2012 - 03:58

Eruditule, nu ma cert, zic doar.

jan dinu 06-11-2012 - 09:42

Ascunde prin tacere vointza ta ….
Asteapta ziua care -o fi a ta
Pregateste-ti fapta shi te vei salva …
JD-USA….

Ereticul 06-11-2012 - 10:18

Domnule Batca,
Legiunea si-a indemnat intotdeauna membrii sa-si pretuiasca libertatea mai mult decat averea, sa pastreze viu permanent in suflet sacrificiul inaintasilor si sa constientizeze intotdeauna ce este sfant pentru neamul romanesc.De aceea legionarii au fost – si inca mai sunt – huliti, defaimati si urati de toate scursurile alogene aflate vremelnic la putere (si de cozile lor de topor romanesti), iar mesajul poeziei este considerat esenta gandirii legionare.

Huhu Ciu 06-11-2012 - 10:24

Alogenii sint permanent la conducerea popoarelor, cu exceptia a celor musulmane! Din pacate!

tomi 06-11-2012 - 14:10

S-a trezit bestia araba sa comenteze articolul domnului Batca. Ce treaba ai tu cicuuule cu romanii si cu Romania,piei d-aci bestie, du-te la arabii tai si linge-l in coor pe allah al tau. Tu, voi arabii nu aveti nici un dumnezeu, nu stiti ce este acea ciorba numita partiotism. Nu am auzit vreodata pe arabi vorbind de partiotism,singurul lucru ce-i gidila este violenta si singele, jihadul si moartea, ei vad in toata lumea doar dusmani.

popa prostu 07-11-2012 - 01:30

Huhu Ciu, zis si Abdul Nebu NU E ROMAN

Paul din Ohio 06-11-2012 - 16:22

Da Ereticule, „membrii legiunii” or fi fost indemnati sa pretuiasca libertatea lor, dar nu si libertatea altora. Unii dintre ei (incepand chiar cu „capitanul”) au fost indemnati si au comis crime abominabile (judecatori, prim-ministri, Iorga, Madgearu, au ucis detinuti la Jilava, sute de evrei in timpul rebeliunii legionare etc.). Ideologia legiunii a fost una TOTALITARA si criminala.

nimeni 06-11-2012 - 16:36

mai documentaza-te! din mai multe surse.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:47

Sa crape Basescu cind trece pe linga catafalcul lui Vodka-Hap Ciu!
Da pe linga catafalcul meu sa nu treaca, pot face alergie. PTIUU,,,,

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:33

Iar furi nikuri ji dane!.!.!.!.!.!

briel 06-11-2012 - 16:46

Poate iti este mai usor de procurat in engleza. Fericitul parinte Gheorghe Calciu-Dumitreasa a fost si el student medicinist legionar si povesteste ce vorbeau, faceau si gandeau ei.

http://www.stherman.com/Catalog/Lives_of_Saints/Father_George_book.html

In cinci zile ai cartea pe masa.

Paul din Ohio 06-11-2012 - 17:12

briel,
„prea fericitul parinte Gheorghe Calciu-Dumitreasa ” a fost unul dintre cei care s-au lasat „reeducati” la teribila inchisoare bolsevica de la Pitesti. A devenit tortionar pentru colegii lui de acolo (citat din Virgil Ierunca). Multi legionari s-au „adaptat” ulterior la colaborarea cu secu’ datorita, poate si faptului ca cele doua ideologii au avut ceva esential in comun: ambele au fost TOTALITARE si in ultima instanta (dar nu in ultimul rand) CRIMINALE.
P.S. Nu conteaza cuvintele pe care le foloseau cand vorbeau in public, ci FAPTELE lor (si comunistii puteau vorbi „frumos” despre utopia lor care i-a adus la putere mai intai in Rusia).

briel 06-11-2012 - 17:25

Paule,
Zii „Doamne iti multumesc” ca n-ai fost tu in locul lui. Si Chifa s-a lepadat si a devenit apoi Petru. Asa este legea iertarii, prin pocainta. Am mai spus odata aici, ce te faci daca Dumnezeu iarta, dar tu nu ?

Pana nu te informezi, n-ar trebui sa vorbesti dupa ureche.

PS Fii atent la ce citesti, n-am spus „prea fericitul”, doar „fericitul”. Si cum sa nu fii fericit cand stii ca ai fost iertat?

Paul din Ohio 06-11-2012 - 18:17

Sigur ca inchisoarea NKVDista de la Pitesti a fost gandita in mod diabolic pentru a distruge fibra morala a detinutilor de acolo si, mai general, de a distruge fizic si psihic elitele intelectuale ale Romaniei. Dar „fericitul parinte” a avut o gandire totalitara, exclusivista toata viata. Imi aduc aminte ca am citit in anii ’90 in Lumea Libera articole de parintele Calciu, de o intoleranta oribila fata de alte religii crestine de aici din America.
P.S. Sigur, comentariile mele nu se refera la Radu Gyr (a carui mama a fost evreica) si nici la poeziile lui.

Den Siao Pin 06-11-2012 - 13:24

In sfarsit cineva care pune degetul pe rana! Cu adevar, cu dreptate si mai ales cu suflet romanesc! Daca asteptati de la”presa tonomat” – aici avea dreptate Traian Basescu – sa aflam adevarul despre romani…o sa asteptati degeaba o vesnicie! Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane….

Hap Ciu 06-11-2012 - 14:14

Giţăăăă, Neluţuleee !!! Treziţiăvă băăăăi !!!

Gata, a venit recrutarea!
Mergem in sens gyratoriu sa prindem cu caciula vise.
Ohoho, ce bine o sa fie!
Cum adica dom Batca n-are caciula?
Dansu’ e sef de cuib, d-aia poarta sapca!

Hap Ciu 06-11-2012 - 14:19

FRUNZA VERDE DE LEGIUNE
DE LEGIUNE MORTACIUNE
LA-NCEPUT E ETNICA
DAR APOI E VESNICA
IN STRUCTURA MILITARA
CEI MAI CRIMINALI DIN TARA.

popa prostu 06-11-2012 - 14:30

Asa, va facurati cuibusor le Ziua Veche?
Sa nu va crape coaja!

tomi 06-11-2012 - 14:36

Articolul era acceptabil daca auzeam ceva de la domnul Batca ce tare mult asi fi vrut sa aud. Este foarte normal ca au existat nu putini oameni inteligenti, adevarati patrioti in legiune. Au fost multi legionari care au intrat pe aceasta ideologie din pur patriotism, si respectarea sacrificiilor strabunilor neamului. OK, pina aici e bine, insa poezia s-a stricat cind au aparut acei urbosi, digitali, eretici, sau mai bine zis bunicii lor care au gasit ca patriotismul nu este suficient hai sa facem epurare etnica, tot ce nu-i roman pur singe are dreptul la un glonte in cap sau poate fi agatat in cirligele abatorului din Bucuresti, iar scena cea mare a fost la Iasi cind a inceput vinatoarea evreilor pe strazile orasului. Rezultatele actiunii au fost foarte bune, 11000 de morti ca rezultat al elanului legionar.
Dar nu asta asi fi vrut sa-l aud pe domnul Batca zicind (faptele de barbatie legionara le cunoaste domnia sa mult pre bine dar se preface ca le-a uitat), ci asi vrea in sfirsit sa aud ca din cei cam 4 miloane de membri PCR, cu carnete rosii, au fost poate si printre ei citiva patrioti, nu toti il adorau pe Ceausescu, pot spune cu mina pe inima, ca fost membru PCR si acivist UASCR, ca atunci cind am fost ales in aceste foruri nici un gind nu ma ducea spre Ceausescu, ma gindeam doar la Romania, la patria mea natala, la democratie, si eram mindru ca sint roman. Cind veti inceta domnule Marius Batca vinatoarea de vrajitoare din cei ce au fost sau nu comunisti si noi vom inceta a-i cauta pe legionari. Cred ca v-a fi greu de afirmat ca veti elimina din drepturi pe cei 4 milioane de romani, fosti membri ai partidului comunist.
tomi

Paul din Ohio 06-11-2012 - 18:53

tomi, nu 11000 ci 21000-25000.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:46

Bogatii nemilostivi sunt evreii imbogatiti prin imens furt, saracii, victime ale evreilor sint goimii, neevreii!Da noi ce sintem evrei o goimi? Nu mai inteleg nimic… HUUOOO…

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:31

Iar furi nikuri ji dane!.!.!.!.!

Paul din Ohio 06-11-2012 - 18:54

Am gresit, dupa ultimele estimari, 35000.

digital 06-11-2012 - 22:09

45000

Ereticul 07-11-2012 - 00:01

60.000 !! Cine da mai mult 🙂 ?

urbos 07-11-2012 - 00:18

Sinteti prea optimisti.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:46

SE vede ca esti ji danca.
Bulgarii-s ca tiganii care-si lauda caii!
Noi arabii nu sintem cai..PTIUU..

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:29

Iar furi nikuri ji dane!!.!.!.

popa prostu 07-11-2012 - 01:39

QWERTYqwerty

Huhu Ciu 07-11-2012 - 06:05

6 milioane.

Paul din Ohio 07-11-2012 - 04:51

Nu se stie inca. De mai multi ani se cauta gropi comune in jurul Iasi-ului in care ar fi fost ingropati acele zeci si zeci de mii de oameni „estimate”. Nu s-au gasit inca. Desigur ca sute de evrei din Iasi au fost ucisi de armata germana ( in curtea chesturii si pe strazile din jur) precum si de criminali romani care au vrut sa fure din casele oamenilor. Asta in plus de peste 2 mii de evrei morti in „trenurile mortii” care ii „transportau” pe evreii deportati de la Iasi la Calarasi. Dupa cate stiu eu, majoritatea celor morti in „trenurle mortii” au murit in timp ce acele trenuri au fost sigilate si pazite de soldati germani (de la Iasi pana la Targu Frumos, timp de cateva zile, in care oamenii au fost lipsiti de apa, hrana si chiar aer!). Germanii au oprit acele trenuri si in mod sadic le-au intors inapoi pana cand multi oameni au pierit. Apoi, culmea perversiunii, ei i-au acuzat pe romani de aceste crime abominabile.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 06:09

Se estimeaza 6 mlioane evrei morti doar in Moldova.
60 milioane evrei morti in Europa.

urbos 07-11-2012 - 06:24

18 miliarde de ji dani au fost pe planeta, deci a fost groaznic ce s-a intamplat.
Si au luat-o-n bot iar. Obama a castigat.

Ereticul 07-11-2012 - 15:22

Domnule Paul,
1. Gropile comune gasite pana in prezent cuprind un numar de 3 – 400 de corpuri omenesti, despre care nu se stie cu certitudine carei comunitati apartin. Oricum, de aici si pana la mii sau zeci de mii de morti este cale lunga.
2. Daca facem o comparatie intre vagoanele garniturilor trenurilor mortii din 1940 si vagoanele penitenciar din anii 1950 (cele cu care se transportau detinutii politici romani) o sa ajungem la concluzia ca cele din urma prezentau conditii mult mai rele.
Transportul detinutilor politici din anii 50 se facea tot pe durata a cateva zile, in conditii de inghesuiala maxima, iar „pasagerii” nu primeau apa sau mancare. Cu toate acestea nu au fost inregistrate decese sau cazuri de nebunie printre „calatori”.
Puteti verifica destul de usor cele spuse de mine; dupa ce o veti face, va rog sa va puneti intrebarea: cum de tinerii si batranii romani au rezistat conditiilor dure de transport (la care se adauga si perioadele de detentie extrem de dure, „garnisite” cu infometare, frig si bataie), iar ovreii au murit pe capete?
Chiar considerati demne de incredere declaratiile unor „martori” care povesteau cum isi beau direct de la sursa ovreii urina unul altuia?

Paul din Ohio 07-11-2012 - 16:40

Exista documente din epoca respectiva care atesta BARBARIA germana si romaneasca. Eu am consultat cartea „Martiriul evreilor din Romania”, Editura Hasefer, 1991. Aceasta carte este in primul rand o compilatie de documente fotografiate si mai putin descrieri facute de martori oculari. Acolo veti vedea documente trimise de sefii jandarmeriilor si a birourilor de politie cu numere exacte ale celor morti intre Iasi si Podul Iloaiei (1192 de morti ingropati la Podul Iloaiei), intre Iasi si Targu Frumos (650 de morti), intre Targu Frumos si Mircesti (327) si mai putini dupa.faptul ca am intervenit in aceasta discutie se datoreaza exagerararilor unor „istorici”, inmultirea cu 3 sau chiar 4 a cifrelor REALE care sunt deja mari si tara noastra ar fi trebuit sa-i protejeze pe TOTI cetatenii ei. Ca romani, trebuie sa ne asumam si aceste fapte abominabile ale unora dintre inaintasii nostri.

Paul din Ohio 07-11-2012 - 16:49

In mesajul meu de mai sus, este vorba de doua transporturi de deportati.

urbos 07-11-2012 - 16:52

Exista pe naiba, iar martorii aia precis sint toti evrei. Mi-e si scarba.
Atrocitati au fost, asta e oroarea razboiului, dar n-are nici o legatura cu minciunile acestor ordinari si de cum vor sa se foloseasca de ele.

Ereticul 08-11-2012 - 00:18

@ dl. Paul: multumesc pentru raspuns, am sa caut respectiva carte, o sa o studiez, desi ma tem ca este scrisa de autori incadrati in categoria celor care au inmultit nepermis de mult -din motive financiare – numarul victimelor minoritatii ovreiesti.

Paul din Ohio 08-11-2012 - 01:51

Sunt documente fotografiate si reproduse mot-a-mot in text (probabil din arhivele romanesti). Desigur multe lucruri teribile pentru romani s-au intamplat dupa ocupatia bolsevica a Romaniei.O multime de documente importante din Romania si Basarabia au fost transportate in Rusia. In URSS unele documente din perioada razboiului au fost contrafacute, dar nu am auzit ca documentele ramase in arhivele romanesti sa fi fost falsificate.

Paul din ohio 09-11-2012 - 04:26

Am citit prefata acelei carti si citez urmatoarele:
” In alcatuirea volumului de fata, au fost PRELUATE IN PRIMUL RAND documente publ;cate in lucrarile mai sus mentionate (si anume, nota mea, Cartea Neagra de Matatias Carp scrisa in colaborare cu sovieticul Solohov si cele 12 volume de documente ale lui Jean Ancel, toate din „surse” SOVIETICE!). incep sa ma indoiesc profund si de autenticitatea cifrelor pe care le luam eu in considerare (2.500-3.000 de victime la Iasi). Cu toate acestea, chiar si numai cateva sute de morti este o grozavie si trebuie asumate de romani, chiar daca au fost rezultatul DIVERSIUNILOR armatei germane si infaptuite ln majoritate de germani., dar pe TERITORIUL Romaniei!

Paul din ohio 09-11-2012 - 04:49

In mesajul meu precedent am vorbit de colaborarea lui Matatias Carp cu un scriitor rus. In mod gresit am mentionat numele lui Solohov. De fapt este vorba despre Ilya Ehrenburg. Scuze.

Ereticul 07-11-2012 - 00:48

@ Tomi: in perioada comunista (membru PCR si acivist UASCR) va gandeati la democratie ??? Asta e mai gogonata decat basmele cu ” 11000 de morti ca rezultat al elanului legionar” sau „carligele de la abator” …

tomi 07-11-2012 - 03:03

Ereticule, in urma raspunsului tau te rog sa ma scuzi ca te bag in pi-z-da matii bestie ordinara. Deorece cuvintele tale sint de domeniul infraractiunii penale, minimalizarea sau negarea Holocaustului, cred ca gestul meu este o mingiere pentru o bestie ordinara si primitiva ca tine. Ca te blestem pe tine si iti doresc sa-ti ingropi familia in groapa din fundul ograzii tale este si asta o nimica toata fata de ce ai indrugat tu dementule, in textul tau schizofrenic. Dumnezeu sa te onoreze cu ce meriti spurcatule.
cu stigma tomi

urbos 07-11-2012 - 03:11

Vezi ca vine „europeanuul” sa te certe ji dane. Esti scelerat ji dae. Esti dement ji dane. Esti un animal ji dane! Ai sa vezi ji dane cum apare „europeanuul’ sa te puna la punct pentru pornirile criminal-psihopate de care dai dovada tu si aia din neamu tau infect.

PARAIPAN 07-11-2012 - 20:04

Vezi ca vine “europeanuul” sa te certe TIGANE. Esti scelerat TIGANE. Esti dement TIGANE. Esti un animal TIGANE! Ai sa vezi TIGANE cum apare “europeanuul’ sa te puna la punct pentru pornirile criminal-psihopate de care dai dovada tu si aia din neamu tau infect.

digital 07-11-2012 - 23:21

păcat că nu are clădirea 15 etaje,dar poți sări și de la cinci!

Ereticul 07-11-2012 - 23:53

@ digital: la fel de eficient si etajul 5.
Cumva se aseamana cu bancul cu saritura de pe Inter Continental:
Un negru, un ovrei si un tigan se arunca in acelasi timp de pe Inter.
Intrebare: cine ajunge primul jos?
Raspuns: ce conteaza! 🙂

jan dinu 06-11-2012 - 15:06

Aceasta poezie trebuie arsa shi criticata in public ,daca NU ..EA trebuie
scoasa shi pusa in cotloanele corectitudinii politice ….ori tinuta
inchisa prin debaralele specifice ale indiferentei romanilor !
Prea incita la ….” SCULARE…. la fel ca Imnul National ….
” Desteapta-te romane”…..
JD-USA

Huhu Ciu 06-11-2012 - 15:55

Iti dau sarcina sa spui poezia lui Radu Gyr de o suta de ori!

tomi 07-11-2012 - 00:51

MAI NENOROCITULE IAR AI INSARCINAT PE CINEVA? ma intreb si eu cu ce-o fi treusit jegul sa faca minunea,debilul nu are gen este neutru.

jan dinu 06-11-2012 - 18:42

–Mihai Neamtu – NU stie pe ce lume traieste !
Alegerea facuta nu e in concordantza cu pshihicul
– boborului – actual ! Era mai indicat daca apela la
inca – contemporana NINA CASSIAN – din antologia ei
„revolutionar – patriotica „.Atunci EL avea mai multa credibilitate
politica atragind shi toti evreii indiferent de nuantele shi motivatiile
lor pe tarimul ideologic de stinga ori dreapta ….!
JD-USA

paul 06-11-2012 - 21:17

superba poezia, dar nu stiam ca Radu Gyr era evreu dupa mama, problema cu legionarii, fascistii, comunistii, maoistii ca si cu preoti gen Calciu Dumitreasa este fanatismul, care de multe ori duce le crime, la ura, la excese, nu poti uri pe cineva pentru ca este evreu, il poti dispretui pentru caracterul sau pentru educatia precara, dar nu pentru originea etnica, pentru rasa,pentru credinta sa, de ce evreii insista ca in Romania a fost holocaust cand la sfarsitul razboiului erau in viata 500.000 de evrei in Romania, pentru ca vor despagubiri, aflu acum ca domnul MRU, care nu recunoaste ca este evreu, si care a ingropat mostenirea Gojdu vroia sa faca cadou tezaurul de la Moscova Israelului, frumos nu? in fond trebuie recunoscut ca au existat crime si deportari in Transnistria, unde au murit de foame destui evrei dar nu se poate vorbi de holocaust, altfel miroase a afacere murdara, iar nationalistii si fanii legionarilor vor jubila!!!

Huhu Ciu 06-11-2012 - 21:26

Dupa legea evreilor copilul mosteneste nationaitatea mamei, nu a tatalui.
Deci dupa legea evreilor R. Gyr e evreu, pentru ca mama lui era evreica.

digital 06-11-2012 - 21:38

ce lege de kkt!
da ce măsa îi face cu făcălețul?!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:45

Au crescut deja, preturile! Porcii sint tot mai scumpi.Ce bine-i sa fim porci…

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:27

Iar furi nikuri ji dane!!!.!.

digital 06-11-2012 - 21:57

de exemplu înseamnă că tomi e pielea..lii la faza asta,nu?!

Huhu Ciu 06-11-2012 - 22:06

Corect!

digital 06-11-2012 - 22:12

atunci ce dreq e mai agită ca un pepsi p-aici,că ș-așa e degeaba pe lume,retardatul handycapat!?

tomi 07-11-2012 - 00:38

Dar cred ca mai biune ai face sa te duci tu’n pi-z-da matii bestie, am avea mai mult de cistigat. Digital cucurigu pina ce americanii si evreii va baga dolarii in tara tu jeg de cacat, dohoare de legionar nu faci altceva decit sa cersesti sa scuipi, sa critici si sa dai cu pietre. Ai vrea sa si scuipi dar sa primesti si dolarii frumosi si verzi,si inca cit mai multi. Piei bestie, jegu dreacului. Spinzuta-te bestie, daca vrei te ajut eu.
NU TAIA MISTER BATCA ,OI FI MATALE MARE ADMIRATOR AL LEGIUNII DAR ASTA NU-TI DA IMUNITATE DIPLOMATICA,TE JOCI CU FOCUL SI MIE NU-MI PLACE.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:44

Si io-s convins ca cenzorul din seara asta e baptist-pedenlist, taie toate comentariile impotriva directorului Basescu!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:25

Iar furi nikuri ji dane!!!!.

digital 06-11-2012 - 21:41

băi paul,da evreii care incită la crime și amenințări fățișe împotriva indivizilor cum se numesc?!

Huhu Ciu 06-11-2012 - 22:05

Da evreii care au adus comunismul cum se numesc, in lume in timpul comunismului au fost ucisi 120 mlioane de oameni la ordinul evreilor care au condus statele comuniste, cu exceptia Chinei,

Multi comisari evrei comunisti au omorit cu mina lor multi oameni.
Un comisar evreu din Moscova, prin ani 1925 se distra impuscind oameni pe strazile Moscovei, au ramas marturii.

ANCUTA 07-11-2012 - 00:39

Huhule, ce mai faci? Ai primit liber de la ospiciu sau iarasi ai evadat?
Ce mai face mama si tata, nu le este frica acolo in Siria, e razboi greu acolo. De ce nu i-ai adus cu tine din arabia ma-tii bestie.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:58

Va supara adevaru!

sanda sanda 07-11-2012 - 00:40

Huhule iar ai uitat sa-ti iei medicamentele si vezi ce crize faci. Poate o internare la psihiatrie ti-ar prinde bine.Vezi ca starea ta se inrautateste pe zi ce trece.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:42

Si vezi in Istoria artelor plastice daca gasesti curentul de arta plastica Dadaism.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:43

Da-mi niste nume de pictori dadaisti.
Nu-mi da nume de pictori suprarealisti.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:59

Va supara adevaru!.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:45

Urmeaza sa se puna cruce si Staelor Unite A., la fel! La fel mie lui urbos digital tache ereticul
ca noi crestini nu sintem.PTIUU..PTIUU.. trag foc automat.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 02:02

Iar furi nickuri ji dane Vodka!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 03:07

Iar furi vodka ji dane? Nu am bai dar da-mi si mie. PTIUU…

jan dinu 06-11-2012 - 22:00

–- SCULATI –- !!!!
Scoala ITZIG ,scoala SHLOIM ….
Ca-i pericol de la goyim ….
Ne gonesc shi ne pot duce …
Ce-i ce au stindard o cruce !!!…

Scoala ITZIG shi tu ,SHTRUL ….
Ca ne fac carne de tun !…
Timpul asta de razboi …
N-a fost inventat de noi !…

Sculati voi ,,nu ashteptati …
Schimbati nume de Carpati ….!
Shi cind vin fratzii bolshevici ….
Scriem … noile lozinci !!….
JD-USA

BULA 06-11-2012 - 22:19

Nea Jenica, urat mai faci cand tragi la masea. Ai naluciri, fantome, chestii… .

jan dinu 06-11-2012 - 22:46

Am baut o vishinata
Din crama mea – bogata ….
Shi acum merg la vot …
Pe OBAMA iL suport !!
JD-USA

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:43

Nu exista curentul de arta dadaism in pictura, exista doar in literatura!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:24

Iar furi nikuri ji dane!!!.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 03:08

Ba Nickule, iar furi de la ji dani?

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:45

Evreule Vodka care postezi cu nickul meu curind vei intra in Paradisul musulman! Eu voi fi acolo sa te primesc..

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:23

Iar furi nikuri ji dane!!!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 03:10

Si acu cine a vorbit ,eu sau huhu ciu?

urbos 07-11-2012 - 00:28

Ridica-te Itic, ridica-te Shlom
Nu mai stati pe cap de om
Ca paduchii in ciorchine,
Ca deratizarea vineee!
Ridica-te Itic ridica-te Shlom
Ca se leaga-n in varf de pom
Streangul pentru-al vostru neam
De scursuri, si dam bairam
C-am scapat si noi si lumea
Dupa ce-am suportat hula,
De scarbele ce-si spun, culmea,
Ca-s alesi, beli-ne-ar poola.
tot JD-USA

DXN 07-11-2012 - 00:40

dobre spurcat mai esti!
Sa dea dumnezeu ca doar 1% din blestemele tale sa se reintoarca catre tine!
ATAT!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:44

Cartoful va ramine mincarea de baza pentru ca e mult mai ieftin decit bananale si poate fi cultivat oriunde, inclusiv pe munti, si pe terenuri sarace cu pamint amestecat cu pietris!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:22

Iar furi nikuri ji dane!!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 03:11

Bre ia nu mai fura cartofii.

Lupu Ardelean 07-11-2012 - 00:41

Domnule Urbos ai fost si ai ramas aceeasi bestie fascista, mai da-o-ncolo cu explicatiile matale filozofice, cu slagarul despre libertatea de exprimare si de gindire, esti un excroc cum nu mi-a fost dat sa vad, esti o bestie legionara, si pacat zau ca mai esti in viata. Abia in ultima vreme incep sa-l inteleg pe domnul Tomi si zau ca are dreptate, cu voi nu se poate proceda decit intr-un singur fel, asa cum zice domnul Tomi, si bine ar face sa va aplice pedeapsa ce v-o promite. Cu disparitia unor dementi turbati ca cei din cuibul vostru legionar lumea are doar de cistigat, zau ca sinteti periculosi si sint convins ca veti plati scump instigatrile voastre antisemite. Dumnezeu sa va bata,nemernicilor.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 00:44

Evreii astia din Bnai Brith-Scornicesti sint stapinii lumii?
Si atunci noi ce sintem?

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:21

Iar furi nikuri ji dane!

urbos 07-11-2012 - 01:02

Imputiciune, legionari nu mai exista demult, poate or mai fi cativa, supravietuitori ai ciumei comuniste p ecare ati adus-o.
Lumea va uraste animalelor, pentru tot ce sinteti si ce faceti, dovada si ce vomati p-aici, n-are nici o legatura cu legionarii.
Piei secatura d-aici, te pune cineva sa imputi forumul asta romanesc? Mars la tine in sobolanime, sau n-aveti forumuri ji danesti?

popa prostu 07-11-2012 - 01:21

Cum adica, Batca nu-i d-aia?
Bah, tu esti sigur?
Sau, singur?

tomi 07-11-2012 - 03:21

Nu-i nici singur, e cu cel cu coasa care-l asteapta, nu-i nici sigur, ca-i timpit. Mai da-l dreacului pe bestie, crapa de invidie, in timp ce eu il bag in pi-z-da masii maninc caviar si ficatel de gisca grasa, in timp ce sandu dobre ji dabneste, isi roade unghiile ca n-are altceva in frigider. Popa, tu vezi vre-un motiv mai plauzibil pentru desele lui crize schizofrenice? Mai un pic si moare de ciroza, asta nici nu mai trebuie cautat, cel cu coasa l-a gasit deja.

Ereticul 08-11-2012 - 00:04

@ tomi: presupun ca stiti ca replicile de genul „eu mananc ce n-ai tu” apratin numai neamurilor proaste – cei incadrati in categoria „nouveaux riche” sau, pe romaneste, celor care inca nu li s-a uscat balega intre degetele picioarelor (intra aici si activistii de partid de rit mozaic care visau la democratie pe vremea pcr).
P.S. – foie gras inseamna „ficat gras” si nu ficat de gasca grasa, chiar daca gasca inainte de a fi sacrificata este ingrasata fortat / artificial.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:45

Nu mai exista legionari, esti nebun!

Huhu Ciu 07-11-2012 - 01:47

PS. Mesaj pentru ”lupul” evreu, ”ardelean”.

vodka 07-11-2012 - 01:50

Huoo, PTIU!!!!
Nu esti veritabilul Huhu Ciu.

Huhu Ciu 07-11-2012 - 02:07

Tu esti hotul de nickuri Vodka!

vodka 07-11-2012 - 12:19

EU NU MAI CUMPAR ACEST ZIAR LEGIONAR, GATA!

BULA 07-11-2012 - 13:57

Nu mai cheltui banii pe ziare de cacao si mai bine asculta muzica. Pe gratisss !

http://www.youtube.com/watch?v=ISxiDI4G744&feature=relmfu

Huhu Ciu 07-11-2012 - 15:33

Nu-l cumperi pentru ca esti zgircit si preferi sa-l citesti gratis pe Net.

jan dinu 07-11-2012 - 19:17

Dormi George .dormi Johane…
De stati treji muriti de foame
Tzara intreaga a fost vinduta
De mafii pe – shpertz – valuta !…

Dormi Vasy ,dormi Sthephane …
Nemu vostru nu-i la butoane …
Shi de-o fi sa va treziti …
Sinteti subtzi de paraziti !….
JD-USA (unic )

Huhu Ciu 07-11-2012 - 19:24

Scrie bre poezii cu Allah si pacatele tale vor fi iertate!

jan dinu 07-11-2012 - 19:47

–– ALLAH ––
Se aude glasul meu ….
Sunt Dumnezeu ….
Shi credintioshii mei …
Cred in mine nu in zei !

Le-am dat putere.., onoare …
Unde merg ALLAH e mare …
EI stiu cum se’nmultesc ….
Tot pamintul – cuceresc !!!!!
JD-USA

Huhu Ciu 10-11-2012 - 14:48

Allah akbar!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult