Acasa Opinii 10 întrebări privind uciderea lui Osama bin Laden

10 întrebări privind uciderea lui Osama bin Laden

scris de Doru Dragomir
3 afisari

  Anunţul făcut de preşedintele american Barack Obama privind uciderea lui Osama bin Laden în cursul unei operaţiuni tip comando în Pakistan a făcut deja înconjurul lumii. Informaţiile oficiale sau pe surse privind modul cum a fost împuşcat liderul Al Qaida şi cel mai vânat terorist au invadat internetul.

Doru DragomirAmericanii au năvălit în faţă Casei Albe şi în Ground Zero din New York pentru a-şi exprimă bucuria. Îmbrăcaţi în Spider-Man şi fluturând steagul Americii, oamenii au petrecut o noapte albă, uitând pentru moment de criza economică şi de efectele tornadelor devastatoare care au omorât sute de persoane în sudul SUA. Dolarul s-a revigorat, pieţele de capital dau semne firave de revenire, dar câteva întrebări îşi aşteaptă răspunsurile privind moartea lui Osama bin Laden.

 1. Este Osama bin Laden în fotografia care îl înfăţişează mort şi cu faţa desfigurată ? Nu de alta, dar poza respectivă ar circula pe net de un an de zile, acum fiind doar puţin retuşată. Şi a naibii barba lui Osama, în loc să fie căruntă, în poza respectivă e neagră ca pana corbului.

 2. Putea să locuiască Osama bin Laden într-o vilă nouă, de trei etaje, evaluată la peste un milion de dolari, situată la circa 700 de metri de Academia militară pakistaneză ? Casa era de aproximativ opt ori mai mare decât alte vile din zona respectivă. Avea ziduri de 3-5 metri, cu sârmă ghimpată deasupra, puţine geamuri care dădeau în afară şi o terasă aflată la ultimul nivel, care avea un zid de peste doi metri. În aceste condiţii, chiar nu a atras la nimeni atenţia acest lucru, mai ales că oraşul Abbottabad, unde se spune că a fost lichidat Osama bin Laden, este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Pakistan, fiind considerat un centru turistic important. Şi atunci, cum de a ales Osama acest acest loc să se ascundă de ochiul vigilent al Unchiului Sam ? Oraşul are cam un milion de locuitori, este împânzit de sute de militari pakistanezi şi turişti de pe tot mapamondul. Mai ştii, poate că rolul soldaţilor din Academia militară pakistaneza era tocmai acela să îl apere pe Osama. Şi de aici decurge o altă întrebare.

 3. A colaborat Pentagonul cu Ministerul Apărării din Pakistan la operaţiunea tip comando de anihilare a lui Osama bin Laden ? Puţin probabil. Americanii s-au folosit de orice informaţie furnizată de pakistanezi, dar nu i-au anunţat despre planul de eliminare a liderului Al Qaida. Mai mult, e posibil ca strategii de la Pentagon să nu fi divulgat secretele operaţiunii pe care o pregăteau nici celor de la CIA, având în vedere că oamenii lui Leon Panetta au dat chix de câteva ori, încercând să îl captureze pe Osama ben Laden.

 4. Viu sau mort ? Care or fi fost planurile americanilor? Să îl prindă viu pe Osama şi să îl judece pentru toate actele teroriste sau să îl lichideze pur şi simplu ? Dacă doreau să îl omoare, puteau să folosească o dronă tip Predator care putea să distrugă vila în care se afla Osama cu o singură rachetă aer-sol.

 5. Cât va conta lichidarea lui Osama ben Laden pentru Obama în viitoarea campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA ?

 6. Unde e cadavrul ? Ce s-a întâmplat cu Osama imediat după ce a fost împuşcat de soldaţii americani ? Cu ce a fost transportat cadavrul de la locul acţiunii şi unde a fost dus ? Au refuzat autorităţile saudite să preia cadavrul pentru a-l îngropa ? Au aruncat americanii cadavrul lui Osama ben Laden în mare, aşa cum au anunţat ? Este justificată graba autorităţilor americane de a se descotorosi de cadavrul liderului Al Qaeda ?

 7. Credeţi că va avea loc vreun atentat de proporţii în perioada următoare ca urmare a eliminării fizice a lui Osama ben Laden? Potrivit dezvăluirilor WikiLeaks, Al-Qaida a ascuns o bombă nucleară în Europa, pregătită să fie detonată dacă Osama ben Laden va fi prins sau ucis.

 8. Va deveni Ayman Muhammad Rabaie al-Zawahiri liderul Al Qaida ? Ce va face al-Zawahiri pentru a răzbuna moartea lui Osama ?

 9. Cum va evolua situaţia din Afganistan în urma uciderii lui Osama, mai ales că talibanii au anunţat în urmă cu câteva zile că vor declanşa o nouă ofensivă în sudul Afganistanului, locul unde România are dislocate două batalioane ?

 10. Să presupunem că moartea lui Osama va zdruncina din temelii reţeaua Al Qaida. Este capabilă o altă mişcare islamistă să preia Jihadul ?

 Mai mult ca sigur că adepţii teoriei conspiraţiei vor încerca să speculeze pe marginea lichidării lui Osama, aşa cum au făcut şi cu atentatele de la 11 Septembrie 2001, şi vor spune că americanii au aşteptat 10 ani că să îl elimine pe Osama ben Laden deoarece le-a susţinut politica externă.  

14 comentarii

spartacus 02-05-2011 - 19:13

1.Fara martori, fara test ADN(acuma e inutil sa se mai creata de vreme ce amricanii au anuntat ca i-au aruncat corpul in mare ,un lucru total aiurea si nejustificat care pune mari semne de intrebare.) Fara corpul decedatului nu exista decedat in justitia americana.Deci NU.
2.Da, si este mai plauzibil decat uciderea lui. Osama a fost pastrat si se stia de mult unde este.
3.NU. Americanii nu cooereaza cu nimeni, ei decat profita.
4.Americanii nu l-ar fi tinut niciodata pe Osama viu. Era rea periculos.
5.Enorm. Acuma cu Osama viou sau mort, toate organiyatiileislamiste sau teroriste au motiv sa isi inteteasca atacurile. Dar asta nu e problema americanilor , pentru ca orice s-a intampla ei vor avea apoi motive sa-si inteteasca atacurilela adresa lumii arabe.
6.Nu exista cadavru. Si daca nu exista cadavru, nu exista nici mort.
7.Mai multe.
8.Conteaza cine va fi ?
9.Dramatic pentru toti .
10.Da, dar nu e cazul sa va faceti griji. Resurse exista , motive de asemenea. Deci prunele sunt coapte.

Titi 03-05-2011 - 16:34

Cum sa am rabdare si sa citesc ce scrii si, in plus, sa mai acord si importanta cuvintelor tale, cand tu nu stii sa scrii in limba romana? e un test minim de inteligenta sa vorbesti si sa scrii corect in limba materna.

digital 02-05-2011 - 20:35

de kkt regie!!
1.poza retusata si prelucrata pentru orice is familiarizat cu softuri accesibile.
2.ala statea numai in munti si grote iar astia al prind in ditamai viloaia,cu pereti de 3-5 m grosime si in suprafata de 2300 de mp?!!(tare).
3.lipsa de credit si imagine a lui obamel-catel!
4.bineanteles-operatiune-top secret!!
5.unde este localizat-pakistan tara satelit USA!?
6.ADN in 24 ore,dupa creerul surorii lui bin,pastrat in *arhivele* adn -cia!!
7.nici o imagine oficiala a actiunilor!totul pe *surse**!
8.scapa urgent de cadavru in respectarea religiei islamiste!!ha!ha!ha!
9.baiatul ori a murit mai demult ,din alte cauze ori traieste,bine mersi di banii contribuabililor americani pt ca si-a facut treaba!!!ha!ha!ha!
10.prostii si boii trebe prostiti!!
de kkt,cum spuneam!!
8.

spartacus 02-05-2011 - 21:13

Pute rau a facatura.
Ce trebuie sa acopere stirea asta ?

spartacus 02-05-2011 - 21:24

Corect!E facatura. Dar ce s-a urmarit? Ce acopera sau ce urmareste? Osama ori e merci bien , ori e mort de cateva secole si a fosat ”pastrat” ca ”sperietoare” iar acuma cu un ultim efort, din moarte cu moartea pe moarte calcand, mai face un ultim serviciu CIA.

digital 02-05-2011 - 22:58

incapacitatea sua de a continua politicile asa zis economice,aveau nevoie de un respiro dupa 10 ani de vrajitorie(wizzard)in care bin laden era situat si in loc de regres,progres,involutie-evolutie,succes economic,petrol,ecologie,incalzire globala,rachete si scuturi,asteroizi si alte povesti de adormit natiuni cretinizate si atrofiate mental!
ce sa mai scoti dupa cold war.poate sa-ti dai chilotii jos,dar asta era impardonabil!
republicanii pun pe gramada,apoi vin democratii si scurma in varful rahatului!
normal ca ai nevoie sa servesti lectii politico-militare*succesuri* in battlefield si alte clisee pentru tampitii care ies pe strazi mai abitir decat i-a scos criza!!
mie imii chiar place sa-i vad cum se bucura de tanguirea lor nevolnica!!!

spartacus 03-05-2011 - 01:16

Sunt curios cum va reactiona ”opinia pulica”, atunci cand va afla ca si 11 septembrie, ca si pearl harbour, daca nu chiar mai rau, pentru ca la pearl harbour au atacat totusi japonezii, nu americanii, situatia se cunostea dinainte de atac dar nu s-a luat nici o masura, ba mai mult, s-a daat o mana de ajautor pentru a putea justifica viitoarele actiuni si razboaie de ”civilizare a lumii arabe.Ce va face prostovanul cand va realiza ca a fost dus cu presul ?

urbos 03-05-2011 - 02:14

Asa cum a reactionat si la aflarea vestii despre Peral Harbour dupa zeci de ani, adica in nici un fel.
De altfel, spre exemplu s-a recunoscut oficial deja ce minciuni ordinare au sustinut americanasii ca sa atace Irakul, si tot dracul ala.
In rest, prostii cu prostii si desteptii cu desteptii. Retardatii vor inghiti intotdeauna povesti d-astea.

jan dinu 03-05-2011 - 07:12

————- OSAMA —————
este acum in miinile noastre !
Acum iL prelucram shi-l dam la purificat !!
Public este mort DAR acolo unde este
la „pastrare” e pus sa-shi „depene ” viatza…
Numai noi – americanii – stim s-a gasim :
—– acul in carul cu fin —- !
JD-USA

Titi 03-05-2011 - 16:35

Dl Dragomir, ai dat in scenarita tipica a romanilor. In afara de 2-3 intrebari, mai jurnalistice, de bun simt, restul sunt puerile, zau. Stim ca poti mai mult 🙂

Ciu Huhu 04-05-2011 - 15:05

Uciderea lui Osama de catre Obama are doar valoare simbolica, sute de membrii Al Qaida abia asteapta sa conduca in locul lui Osama!

Ciu Huhu 04-05-2011 - 15:16

Asta in cazul ca treaba asta nu-i facatura CIA!

Mos Grigore din Chicago 04-05-2011 - 18:27

…….Doamne ce idioate comentarii ce idiotzi comentatori………cum de se aduna analfabetzii ca mustele pe ………….frishca

Ciu Huhu 04-05-2011 - 20:39

Scrise blegu’ la creier, senilu’ Grigore…!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult