Acasa Opinii 2015

2015

scris de Ziua Veche
7 afisari

Criza a trecut, romanii sunt fericiti si recunoscatori partidelor care au luat de la gura clientelei politice si au dat poporului. Economia, revitalizata, duduie acum, investitorii se ingramadesc la granitele patriei mai ceva ca mioriticii care se intorceau de sarbatori, prin 2007, de la cules de capsuni prin Spania. 

Uniunea Europeana ne lauda, datoria catre FMI e deja istorie, bugetul statului e rotofei, iar salariul minim e pe locul doi in Europa. Nimic din agitatii ani de criza nu mai tulbura acum gandurile urmasilor lui Traian si Decebal. Mogulii au disparut, televiziunile, ca si ziarele sau radiourile, sunt perfect independente si traiesc din banutii castigati cinstit de pe piata libera. Daca nu am fi trait in ultimii 25 de ani pe acest picior de plai, am putea crede ca asa a fost tot timpul, ca Romania face parte din marile democratii din lume formate in zeci sau chiar sute de ani. Tarisoara noastra a crescut ca Fat-Frumos, intr-un cincinal cat altii intr-o mie de ani. E meritul politicienilor, de la guvernare sau din opozitie, al sindicalistilor, al Justitiei si in general al tuturor care gandesc, aud, vad si simt romaneste.

Politia e data exemplu de corectitudine, avem aproape 2000 de kilometri de autostrada si niciun drum, fie el si satesc, nu a ramas neasfaltat. Toate contractele sunt facute la vedere, oricine poate sa vada cum sunt cheltuiti banii publici. Si traficul e minunat, nimeni nu depaseste limita de viteza. Niciun sofer nu se mai enerveaza si nu mai injura la semafor. Transportul pe calea ferata e la nivelul Japoniei, iar Romania atrage anual milioane de turisti de pe tot globul.

Cuvinte ca „extraordinar”, „excelent”, „splendid” sau „magnific” nu-s de ajuns pentru a descrie ce s-a realizat …

„Alo?” „Alo, salut Aline! Ce faci?” „Ce dracu sa fac, ca in ‘Moara cu noroc’, pierd ziua de azi pentru cea de maine, poate o fi mai bine. Tu?” „Tocmai m-au sunat de la firma, sunt in preaviz de azi. Nevasta’mea o sa ia cu 25% mai putin. Facturile de platit, rata la banca, copii cer mancare…”.

16 iunie 2010. Bucuresti. Romania. Imi vine sa hulesc, dar pe cine?


0 comentariu

Pribeagul 12-08-2010 - 19:26

tara sufera, murim cu zile, si voua va arde de hirjoana.

Ati ramas tot in campanie, desi campania s-a terminat de mult. Si PDLul, si Basescu au cistigat alegerile. Daca inca n-ati reusit sa asimilati acest lucru, ce sa mai asteptam de la voi?

N-ar fi mai bine sa va intrebati de ce-ati pierdut? N-or fi existind printre voi unii care sug singele poporului si care trebuie sa ajunga la bulau, si nu in fruntea statului.

Incercati sa fiti barbati! Mai terminati cu labareala, nu mai avem nici chef, nici nevoie de alte alegeri, de alte guverne, si alte nazbitii si pierdere de vreme. Puneti linga Boc niste specialisti sa faca un program de guvernare, puneti-i lui Udrea, Blaga si Videanu zabala, sa nu mai zburde cum li se scoala prin bugetul tarii. Nu mai plingeti pe umerii bugetarilor. Cum ati reusit in ultimii ani sa angajati sute de mii, tot asa dati-i afara.

Nu de mult citeam undeva ca salariatii pusi sa administeze banii UE iau de la buget mai mult decit banii veniti de la UE. Ce treaba o mai fi si asta?!

Invatati sa guvernati. Toti care ajungeti la guvernare va transformati in niste flinderi, si nu in oameni de stat.

Acum, il aud pe Realitatea pe Diaconescu vorbind tot felul de prostii. Spune ca acum veniturile bugetului sunt 80 mld euro (de fapt sunt cca 35) si ca el va face sa fie veniturile nu stiu cit si nu stiu cum. Si da din gura, da din gura… ii intrece pe toti.

Vai de capul vostru, voi Ponta, Gioana, Antonescu, daca o tineti tot asa, o sa va intreca papagalul de Diaconescu!

nik 14-08-2010 - 03:59

tara careva plateste salarii de parlamentari exact ce nu santeti prin cea ce faceti are alte probleme.terminati odata cu mascarada asta de falsi patrioti ca tot lichele ati ramas.in ultimi ani nu am vazut un pesdist pe care sa al framante problemele tari.ilici nu va invatat numai motiuni.cearta intre un prostanac si un obraznic nu ne intereseaza

sorge 14-08-2010 - 04:17

Si pot sa i explic comportamentul lui Ponta:acesta este de neam tiganesc;de unde si fost simpatie a lui Nastase .

Parpanghel 14-08-2010 - 06:13

Geoana este productumul aviditati socrelei, madam COSTEA, iar taticu a fost nici mai mult nici mai putin ,decat general de cap SECU.Mikool Titulescu ,produs pt. salvgardarea Nasty- boy/girl,iar fostul preot, cu vocea mai pitigaiata de la vinatoarea ritula, caci vanatul este chiar recomandat preotimii nasa’h, de membra devenita pe merit ioropana, nimika, deokamdata.D ar cu hastia,chiar nici o sansa,nici o schimbare, nea NELU, nu ai urmasi ,de nicea fell!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult