Acasa Opinii A taia frunza…

A taia frunza…

scris de Ziua Veche
6 afisari

Un scandal legat de o frunza era al doilea lucru care ma interesa pe lumea asta. Pentru unii, mancatori de paie si stir, frunza a devenit subiect preferat. Cica ministerul lui Udrea a furat o frunza si a facut-o brand de tara. Cel mai sigur sunt deranjati de faptul ca Turismul  e promovat de ceva ce nu-i romanesc, si care, zic ei, e sutit de pe internet. A dracului treaba, frunza nu e autohtona! Ca daca era… TAROM, CFR si vamile ar fi fost pline de maine dimineata cu turisti straini, dornici sa invete a canta din frunza mioritica.


Daca Elena Udrea stie sa promoveze muntele, marea, delta si alte obiective minunate din Romania vom vedea in functie de cati bani vor intra, din turism, la buget in anii ce vin. Daca nu se vor inghesui nemtii, italienii si suedezele pe plaja la Eforie va fi din cauza frunzei, vor zice rumegatoarele. Va spun de pe acum, ca sa stiti si sa nu avem neintelegeri pe urma.

Frunza va fi de vina pentru orice de acum incolo. Pentru tot ce merge prost la sate, comune si orase frunza va fi tocata marunt. Te supara cineva in trafic, dai vina pe frunza: „Baa, ‘tutzi frunza…”. Intarzie salariu, injuri frunza. Te certi cu nevasta, iti amintesti de frunza… Toate neajunsurile noastre se vor lega de o frunza venetica.

Mai sunt copaci inverziti in tara noastra, am vazut cu ochii mei, azi, in Cismigiu. Unele frunze, picau aiurea pe alei. Peste o luna vor fi cu miile. Nu vom mai vedea frunze… pana la primavara.

N.B.: FRUNZA, frunze, s. f. – Organ principal al plantei, care ii serveste la respiratie, la transpiratie si la asimilatie, format, de obicei, dintr-o foaie verde (limb) prinsa de tulpina printr-o codita (petiol).

La definitia frunzei din DEX apare si: Expr. A taia frunza la caini = a nu avea nici o ocupatie serioasa, a pierde vremea fara treaba, a trandavi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult