Acasa Opinii A turbat Iliescu!

A turbat Iliescu!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Stapanul “de onoare” al PSD, Ion Iliescu, a navalit joi la tribuna partidului cu o virulenta incredibila pentru cei 80 de ani ai sai. In loc sa se ingrijeasca de batrineti si de sufletu-i plin de pacatele crimelor din decembrie 1989, Iliescu vrea ca PSD-istii sa cante cum vrea el. Adica sa-l aleaga pe Adrian Nastase presedinte al Consiliului National al PSD, cu care se are el mai bine, si nu pe Gheorghe Nechita  Argumentul contra lui Nechita e jenant: cica Nechita ar acumula prea multe functii in partid.


Ca si cand Iliescu nu le-a avut mereu pe toate la viata lui. Alta e insa grija octogenarului nostru: sa nu cumva sa apara unul in partidul lui, caruia sa nu-i poata intoarce cheita la spate. Pentru ca Iliescu nu a iesit doar pentru a cere scoaterea din joc a lui Nechita, ci pentru a urla ca s-a pornit “o campanie de discreditare a Revolutiei romane”.

 

Aici e grija lui cea mare. Sa nu piarda proptelele si controlul din partid si sa nu ajunga cumva pe mana Justitiei, daca altii preiau carma formatiunii si el, odata dat la o parte, ar ajunge sa nu mai valoreze multe parale in negocierile subterane cu cei care detin puterea reala in stat. Puterea asupra Justitiei.

Totul il tradeaza pe Iliescu, care s-a panicat si ,in disperare, isi da arama pe fata. Toata lumea stie ca el a fost unul din capii oribilelor diversiuni din decembrie 1989, ca a calcat pe cadavre ca sa ajunga la Putere si, mai ales, ca n-a facut nimic timp de 20 de ani ca vinovatii sa fie pedepsiti – afara de cativa fosti membri ai CPEx care nu-l agreau pe el in regimul comunist, datorita etichetei de KGB-ist pe care i-a pus-o Ceausescu. Si ce face Iliescu in asemenea momente? Incepe sa declare ironic ca informatiile cheie, care apar una dupa alta, din dosarele desecretizate ale Revolutiei, n-ar fi cine stie ce, pentru ca  totul s-ar fi stiut de mult. Asa e, el se stia cu siguranta!  Il doare pe octogenar ca mai ieri Guvernul a decis desecretizarea dosarelor Revolutiei si il trec fiorii la gandul ca daca s-ar dispune o ancheta pe bune, n-ar mai dormi in patul lui, ci altundeva. Si din nou tipa Iliescu ca se discrediteaza Revolutia romana. Revolutia despre care, la cate minciuni ne-a servit vreme de 20 de ani despre ea, pesemne ca a ajuns si el sa le creada de baiguie povesti in care zice ca a venit si el ca tot omul la CC si la Televiziune,  iar oamenii il implorau pe el sa ia puterea, ba chiar mureau in strada venind sa-l apere pe el . Nu se discrediteaza nicio Revolutie, decat in mintea unui batran care probabil ca nu mai doarme bine.

 

Dimpotriva, ne aflam foarte aproape de oficializarea adevarului istoric. Documentele declasificate, multe publicate deja in ziuaveche.ro, scot la iveala cum romanii, civili si militari laolalta, au fost ucisi cu sutele pe strazi ca urmare a unor diversiuni diabolice ordonate de un grup restrans de militari, cu functii cheie in Armata. Militari pe care Iliescu i-a pus sefi peste Armata chiar din 22 decembrie 1989. Carora le-a dat pe urma stele mari de general. Aici e si marea drama a lui Iliescu. El nu se poate retrage linistit la pensie cum ar face-o cu totii la varsta lui, pentru ca daca ar pierde controlul in PSD s-ar expune politic. Si juridic.Si daca vor aparea cativa procurori curati – nu putregaiurile care stau azi cu nesimtire pe dosarele din 1989 – care nu vor mai fi franati politic sa scoata Adevarul la iveala, atunci sa te ti Iliescule. Ne-ai prostit 20 de ani, cat le-ai facut si desfacut pe toate, dar ar fi impotriva firii sa scapi de pedeapsa divina!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult