Acasa Opinii Aşchia şi trunchiul

Aşchia şi trunchiul

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mie, să spui sincer, mi-e cam milă de Plăcintă jr., junele care, sub influenţa etnobotanicelor ăstea sau cum le-o fi spunând, şi-a caftit gagica şi l-a fugărit pe un trecător până l-a călcat cu maşina. Şi întreb: dacă nu era fiul senatoarei Plăcintă, ci doar un anonim de 20 de ani de nu importă unde, ar mai fi devenit el capul de afiş al ştirilor Tv, i s-ar fi reprodus cu promptitudine poze cu el în situaţii compromiţătoare, ar mai fi fost el înfierat cu mânie de proletarii de serviciu ai, de pildă, postului “Realitatea Tv”? Cu siguranţă, nu.


În opinia mea, principala vină a acestor copii de bani gata, când calcă pe bec, (vă mai aduceţi aminte de fiica prefectului Răducănoiu de la Dolj, cea care voia să dea m…e la tot cartierul? O fi reuşit?) nu aparţine lor, ci părinţilor lor. Dacă un copil cu un grad suficient de inteligenţă observă în timp că părinţii (tata, mama) o duc foarte bine nu pentru că muncesc cinstit, ci pentru că ştiu să-nvârtă, cu sprijin politic, lucrurile, că averea lor vine îndeosebi din pile şi relaţii (“public relations”, cum ar s-ar traduce), că toate infracţiunile în care au fost implicaţi alţi copii de bani gata (vezi cazul Ion Ion Ţiriac) n-au dus la nimic în sensul vreunei pedepse, atunci de ce să rămână el mai prejos? Tata sau mama sau amândoi îl vor scoate oricum basma curată. Aşa cum altădată pielarii sau croitorii sau măcelarii îşi transmiteau secretele meseriei de la o generaţie la alta, aşa se transmit acum odraslelor năravurile partinice, mai ales când tata, mama au ajuns, ei şi cunoştinţele lor, la putere.

Încă vreo două generaţii de-astea şi ne vom trezi cu ADN-ul naţional serios modificat. Dacă mai avem aşa ceva.

 

 

0 comentariu

Basarabeanul 18-08-2010 - 18:37

România este obligată istoric, genetic, moral – cum vreţi- să aibă interes necondiţionat, obligatoriu, cpecial şi ireversibil în Republica Moldova şi peste tot locul unde îi sunt copiii…
Susţin poziţia şi atitudinea promtă a României asupra „jocului de-a spionajul” a Federaţiei Ruse. No pasaran! Nu le v-a merge, nu le va trece!

informatorul 18-08-2010 - 21:09

trebuie sa gasim un nou ion roata

Nicu Matei 19-08-2010 - 00:26

Basarabenii sunt romani de-ai nostri desradacinati , fac parte din familia noastra , trebuie ajutati . trebuie sustinuti pe orice cale cu orice mijloc ! Sa-i aducem acasa !

urbos 19-08-2010 - 01:01

Dar n-ar fi mai simplu daca ar vrea si ei sa vina acasa?
Pana acuma picioare-nespalate astia de moldoveni ne-au pastrat ciuma rosie pe cap, iar acuma basarabeni ne mai lipsesc. D-aia ii baga in tara taratura de Basescu, lepra crede ca supravietuieste.

zxcv 19-08-2010 - 05:14

Ceeace a ratat presedintele Iliescu si ministrul de externe Severin si ceeace a anulat presedintele Constantinescu iata ca este pe cale sa faca presedintele Basescu si anume o dreptate istorica fata de ruptura din trupul tarii facuta de rusi.Basescu o fi avand multe bube dar aici trebuie sustinut pana in panzele albe;iata insa ca si acum ca si oricand sunt multe cozi de topor sau tradatori care nu admit asa ceva, care fac jocul puterii de la Moscova

Adrian M 19-08-2010 - 05:21

peste 30% din populatia Basarabiei a fost omorata sau deportata de sovietici (si) din cauza ca au fost abandonati de Romania.

Este timpul sa gandim (asta o spun in special pt. cei ca urbos care au in vedere doar bucata nenorocita de salam din farfuria personala).

Nu numai cu mancare va trai omul…

Maria 19-08-2010 - 06:21

Putini sunt cei care inteleg viziunea lui Basescu. Caci , este singurul care are asa ceva. ceilalti presedinti….mai sa nu vorbim.
Dupa ce 20 de ani s-a furat din Romania tot ce se putea fura, el este cel care trebuie „sa repare” si sa-si atraga furia si antipatia populatiei.
Lucrurile sunt destul de complicate si el are curaj sa le spuna si sa mearga inainte. Ceilalti nu contribuie cu nimic bun, doar tipa si critica. De ce ? Fiecare poate sa analizeze.

jan dinu 19-08-2010 - 06:24

MUscalii astia sunt …
Piaza rea pe pamint …
Au furat shi tot – furat …
Inca nu s-au satuat !

Dar blestemu-i peste ei
Cad rapushi de Dumnezei
Ca pedeapsa pentru toate
De viitor n-au parte !

Fug mujicii, nu mai vor
Sherbi s-a fie’n tzara lor
Pentru votka shi mahoarca
Straini ajung cu alta soarta ! !!

JD-USA

basarabeanul 19-08-2010 - 08:54

VĂ MULŢUMIM PENTRU SUSŢINERE ŞI E MAI UŞOR. AVEA DREPTATE MAESTRUL C.TĂNASE CÂND SPUNEA CĂ „ROMÂNII ÎŞI AU RUŞII LOR…” – SIGUR CĂ DA-VEZI „urbos”. NICU MATEI ŞI TUTUROR CU INIMĂ ROMÂNĂ-MULŢUMIM MULT!

Mosu 19-08-2010 - 09:59

Romania trebuie sa sustina Republica Moldova si guvernul AIE (PL + PDM + PLDM + PDM) deoarece daca vine pcrm fratii nostri sunt intorsi de catre rusofoni spre CSI.

ionu 19-08-2010 - 10:00

Pe acel site veti gasi tot ce este important.

vranceanu` 19-08-2010 - 11:16

urbos, asta, probabil ca e tigan din ferentari. Un roman n-ar putea vorbi despre alti romani in felul asta. Unire, fratilor!

vifor 19-08-2010 - 14:46

Iritarea rusilor ne arata ca suntem pe drumul cel bun !!!

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 22:19

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit! http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult