Acasa Opinii Adevărul din spatele declaraţiilor

Adevărul din spatele declaraţiilor

scris de Marin Neacșu
2.569 Afisari

Domnul Philip  Gordon, consilierul sau secretarul Secretarului de Stat al SUA,  a venit, puţin, să vadă România. Înainte de a veni, a aruncat buzduganul, ca Zmeul Zmeilor, să ştie fata de împărat să îl aştepte cu mâncarea caldă. Domnul Gordon şi odată cu el întreaga Americă era îngrijorat  ”de recentele acţiuni ale Guvernului român”. Asta scria pe buzdugan. Mai mult, nu se spunea.

Marin NeacsuBineînţeles că toată lumea a început să speculeze, unii să învinuiască, alţii să concluzioneze că vizita este legată de reclamaţiile doamnei Monica, cea mai influentă persoană din Europa, soarele politicii europene după cum se exprimă singură, şi de plângerile CCR, deci Guvernul Ponta şi democraţia în România sunt sub lupă. Parcă pentru a alimenta aceste supoziţii, domnul Gordon declara că se va întâlni cu premierul, cu preşedintele în funcţie şi cu un cetăţean, un anume Băsescu Traian, probabil un prieten din copilărie. Foarte frumos din partea lui că şi-a adus aminte de prietenii din copilărie, iată un politician popular care nu umblă cu nasul pe sus, deşi este purtătorul genţilor Secretarului de Stat american. În fine, a ajuns, a vorbit şi a dat o declaraţie după ce a vorbit cu cei mai sus nominalizaţi. Ce ne spune Philip?

Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”.

De aici eu înţeleg că domnul sus numit a citit anumite site-uri sau pagina de Facebook sau blogul doamnei Macovei sau al prietenului Băsescu. Bun, şi trebuia să vină până aici ca să vadă cum stau lucrurile? Păi nu ştie matematică? Trebuia să citească şi pagina de Facebook a domnului Zgonea de exemplu sau Şova sau Ponta sau Antonescu, ar fi adunat declaraţiile, ar fi împărţit la doi şi afla adevărul. Să vii până aici numai pentru că ai citit nişte puncte de vedere pe internet, mi se pare o mare risipă în condiţiile crizei mondiale actuale. Trag concluzia că Departamentul de Stat american are fonduri necheltuite şi nu vrea să îl prindă sfârşitul anului cu ei necheltuiţi.

Mai spune domnul Philip, tot după încheierea convorbirilor, că : “Ambasadorul Gitenstein a exprimat aceste poziţii atât public cât şi privat, iar eu am venit să întăresc faptul că el vorbeşte în numele Washingtonului, în numele administraţiei Obama, când face aceste comentarii publice şi private

Păi şi de aici consider că vizita a fost inutilă, pentru că dacă domnul ambasador a spus aceleaşi lucruri, în numele aceleiaşi autorităţi, nu înţeleg de ce a mai venit domnia sa aici. Ori ne crede pe noi proşti că nu înţelegem ce a spus ambasadorul, ori ambasadorul nu s-a exprimat suficient de clar pentru noi românii şi s-a considerat necesar să vină să explice domnia sa? De fapt nu a lămurit nimic, nu a spus nimic privitor la concluziile pe care le-a tras în urma discuţiilor şi dacă aşa zisele temeri i s-au confirmat sau nu. A declarat foarte evaziv doar că a auzit ceea ce voia să audă. Să fi venit să audă greierii sau ciocârlia? Nu aş putea spune, dar ştiu că ce vor românii nu a vrut să audă, pentru că nu ne-a întrebat.

Seara însă a ieşit pe post domnul Antonescu să spună ce a discutat sau măcar care sunt concluziile sale vizavi de această vizită şi alte declaraţii ale unor persoane ”îngrijorate” de soarta românilor. Spre surprinderea mea, am auzit cum domnul Antonescu a menţionat ceva despre o doamnă Merkel care se ia după informările telefonice ale unui cetăţean, fără a verifica dacă ce spune este adevărat, despre un domn Barroso care trimite din vacanţă, ca şi domnul Zegrean, scrisori de îngrijorare popoarelor Europei şi despre declaraţiile unui individ parcă Ghiţă sau Ghitanstein, un botoşănean care se trezeşte vorbind din când în când despre treburile interne ale României despre cine trebuie să fie şeful DNA, despre cum trebuie să se aplice legile, care face legile în România, fără a avea nici cea mai mică atribuţiune în domeniu.

Acum lucrurile încep să se lumineze. Domnul Gordon, după cum reiese din declaraţiile privind punctele de vedere ale domnului Ghiţă, a venit îngrijorat de urecheala pe care a primit-o ambasadorul de la preşedintele ţării. Ca să mascheze vizita şi ca să îl facă pe Antonescu şi pe români să se simtă vinovaţi şi să plece capul, a aruncat în faţă buzduganul cu îngrijorările privind democraţia autohtonă, când de fapt pe domnia sa  îl îngrijorau relaţiile ambasador preşedinte-guvern, ca şi viitorul contractelor şi angajamentelor fostului preşedinte privind avioanele, vapoarele şi Roşiile. Bine – zic eu – dar pentru asta nu trebuia să vină personal aici, putea să îl întrebe pe domnul Clark, consilierul premierului care este şi strâns legat de Chevron şi putea să îi dea toate detaliile. Să fi uitat departamentul că îl are pe Clark plantat în coasta lui Ponta ? M-aş cam mira. Probabil trimisul Statelor  Unite ale SUA a vrut să îi privească în ochi pe cei care  promit că nu trebuie să fie îngrijoraţi. Avantaj Băsescu, în cazul lui, emisarul americănesc a avut mai puţin de privit.

Lumea se aştepta ca  la plecarea lui Gordon măcar să se lămurească în privinţa intenţiilor vizitei sau măcar concluziile la care acesta a ajuns în urma discuţiilor, dar acesta ne-a reamintit că politica se face la fel de către toţi politicienii şi ne-a lăsat la fel de lămuriţi ca şi CCR după referendum. Atunci de ce a venit? Nu îngrijorat de soarta poporului român, nu pentru a aduce porumbelul păcii, nu pentru a face pace sub măslini? Nu. Domnul Gordon a venit ca să lămurească soarta intereselor americane, nu soarta democraţiei  în România. A venit degeaba. Putea să citească pe orice blog personal al oricărui ”escu” din România şi ar fi aflat că indiferent cine vine la conducere în ţara asta, nu poate veni fără să ceară voie de la înaltele porţi.  Sper că acum s-a lămurit, nu de alta, dar nu vreau să mai aglomereze străzile Bucureştiului cu antemergători, blocări ale circulaţiei şi măsuri de securitate extreme, pentru o informaţie pe care o găsea la colţ, între Facebook şi Blogspot.

40 comentarii

Mache 14-08-2012 - 16:45

Neacsule,

Iar te zvarcolesti de pomana. Argatul ala a venit sa spuna ce stia toata lumea: Si anume ca Tonta si Antenescu si-au mancat veresia fata de lumea civilizata.

In principiu asta n-ar trebui sa fie o problema pentru ei ca doat tot Botosaniul si Gorjul e trup si suflet alaturi de ei. Insa exista totusi doua impedimente majore:

1. Fara suport financiar occidental stapanirea USL-asa nu va mai avea de unde sa va plateasca pomenile. Cateva luni veti strange din buci cu curaj ostasesc. Dar dupa aia marea majoritate a moflujilor vor fi scosi de foame sau de furie din vizuninile lor. Si va fi nasol.

2. Ciocoimea rosie ajunsa la a doua generatie (Ponta, Sova & Co.) se simte neimplinita daca nu se poate da in spectacol in Vest. Nu are nici un farmec sa fi mare scula pe bascula la Tancabesti. Ca sa fi cu advarat cool trebuie sa te spargi in figuri la Paris. iar respingerea occidentului creeaza probleme serioase in acest sens.

Concluzia e ca datorita celor doua motive de mai sus cei doi pontocrati vor fi sacrificati fara emotii. Destul de curand… Partidul insa va merge inainte…

digital 14-08-2012 - 19:04

mâncător de kkt băsist,concluziile tale nu interesează pe nimeni!
du-te și vomită-le după colț,în handbag-urile lui nuții!

Salut 14-08-2012 - 17:03

Marine, realitatea e mult mai dura decat ce scrii tu. daca te uiti cu atentie, incepi sa percepi marea schema: americanii nu sunt interesati de Romania. Dar se pare ca au vandut interesele lor Germaniei. Germania, in marsul pentru al patrulea Reich, are alte idei decat romanii privind marimea (fizica) a viitoarei Romanii. Si se pare ca Germania a batut palma cu Basescu, in secret. Asadar, este foarte posibil ca Romania sa se dezintegreze, cu Basescu la carma.

Daca iei toate faptele din ultimele luni – cu mult inainte de a fi debarcat Basescu – inclusiv criza din tarile PIGS, e cam singura concluzie care poate fi trasa.

Stiu ca suna a teoria conspiratiei, dar atunci cand orice altceva nu se potriveste, ce-ti ramane?

Eftimie Popescu 14-08-2012 - 17:19

Ha,Ha,Ha….sa bati cimpii in asa hal……grav …..,parea viral pe alocuri cronic …da nu e genetic …rateu de laborator.

ValVerde 14-08-2012 - 19:56

Boul Salut ar fi trebuit stirpit de mic.
Crezi ca nu e genetic, dar poti sa-ti asumi riscul?
Nu uita ca specimenul se poate multiplica.

tomi 14-08-2012 - 20:43

Val Verde ai mare dreptate insa ideea nu este detaliata. Ar fi neaparat necesar a fi inclusi in formatie urbos-vitelul,digital -cucurigu,ciu huhuhuhu8, si eradicatul 1,2,3 derbedeii mahalalelor jegoase,deseuri sociale,rebuturi psihopatice, camarazii islamo-neofascisti ale gruparilor legionare. Eu cred insa ca se pot castra spre a nu lasa urmasi de genul lor. Insa si acest proces este inutil,ei sint impotenti din frageda copilarie cind niste pedofili feroce i-au invatat sa foloseasca anusul si in alte scopuri decit normal,asa ca urmasi tot nu vor lasa,Dumnezeu sa-i ierte, ca eu nu-i voi crutza.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2012 - 20:56

…cabbaliere, STARPITUL face parte din metodele democratice ! Esti de nerecunoscut, avansezi bree!La mai mare, mai tii remingtonul si berreta, folosestele ce dreaq, stai numai si le ungi -geaba !

ValVerde 14-08-2012 - 21:13

Ce dracu nu intelegi mai Parpanghele ?!
Metodele democratice se aplica intre egali.
Ce, tu faci referendum sau bagi petitie in CCR cind e vorba sa deratizezi casa?
Ti-e frica ca fac gindacii revolutie?
Iti pui cotoiu’ sa semneze ca e de acord sa-l dai cu DDT ca prea s-au inmultit puricii ???

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2012 - 21:20

…cabbaliere,ai schimbat brusc si instantaneu ,kalimera ! Tarliu bree, prea tarliu !Nasparliu este in ascensiune ,se catzara pe nasalie !

Timotei 15-08-2012 - 14:15

catre AGENTU MARO , zis si tiganu: nu se vede polonicu, sper ca la repezeala nu l-ati inghitit si pe acesta.

pathfinder 14-08-2012 - 18:56

Somn usor.
Vise vad ca ai.
Nu prea-s placute…

Mache 14-08-2012 - 20:21

Saliut,

Nu te mai firtisi singur. Elucrubratiile tale nu suna a teoria conspiratiei ci eventual a teoria constipatiei. 😉

Insa dincolo de orice dubiu ele sunt rezultatul unui afectiuni cerebrale neiertatoare si incurabile. Primeste expresia sincerei mele compasiuni…

ValVerde 14-08-2012 - 21:07

Salut boule.
Ai facut o analiza clara si profunda.
Ai priceput marea schema si i-ai deschis ochii lui Neacsu, care bijbiia la teorii, dar nu se legau.

Acum ca v-ati prins, sa va corectez unele detalii pe care le-ati inteles gresit:

Nu e adevarat ca americanii nu sint interesati in Romania. Adevarul e mult mai prozaic. Iti pot spune cu precizie, pentru ca am fost martor al desfasurarii tragediei Romaniei si am asistat neputincios cum ii se profila viitoarea impartire.

Asa dar, americanii ne vroiau, dar ne-au pierdut la barbut.

Nemtii au pus Burundi, americanii au dat Romania la pace.
Dupa care nemtii au dat un 3:2 dar americanii spusesera „taiete” ca sint niste indopati cu McDonalds cu mintea atrofiata…auzi tu..sa zici taiete cind aia erau gata s-o ia in falci.

Pe urma nemtii au dat un 6:5 si restul e istorie.
Americanii si-au luat zarurile si s-au dus sa dea la perete.
L-au trimis pe Wesley Clark sa faca inventarul, sa vada ce-au pierdut.
Am auzit ca pe tine si pe Neacsu nu va vor nemtii ca va prindeti repede.

Nici americanii nu va vor, ca au pierdut destul…ia vezi, cred ca va ia Mache ca trebuie sa-si intareasca echipa, acu’ ca vine Base inapoi la timona sa imparta tara.

PS Pe Bula o sa-l spinzure ca asta e spirt ! Nu numai ca le intelege repede, dar le si trimbiteaza…le strica shmenul stapinilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2012 - 21:12

Pardon, pe Bula nu-l poate spanzura ! Aluneca streangul, asta nu are cap . Clar ,cabbaliere!

BULA 15-08-2012 - 07:57

Vad ca esti bun la „teoreli”. De unde o scosasi pe asta cu dezinteresul americanilor fata de Romania, din moment ce si-au pus baze militare, cu rachete termonucleare inreptate contra rusilor ? Iar Germania e colonie a SUA, cu trupe americane pe teritoriul ei si cu toata clasa bogata, care controleaza economia, de nationalitate dubioasa (negermana).

MI-5 14-08-2012 - 18:39

Increderea romanilor in SUA a scazut vertiginos. Nu va mai dura mult pina vom vedea si la noi in tara, manifestatii in fata ambasadei USA, si slogane:
„Americans go home!”…

jan dinu 14-08-2012 - 19:07

TU strigi din Ferentari : >>> Hai la lupta mai tzigani <<< !!! ….-:)))))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2012 - 19:23

Hommer ….Πηγαίνετε στο θαμπό μουνί!

digital 14-08-2012 - 19:20

a făcut un kkt,cordon-bleu,ăsta!
a făcut un exercițiu de imagine,doar sunt alegeri prezidențiale,nu?!
de aia umblă și disperata aia de klintoneasă prin africa în timp ce lui bill i-o suge vreo monikă!
american dream!
americani de kkt!

jan dinu 14-08-2012 - 20:11

–- FIILOR –- Dati tzarii ce este al ei – sacrificiul vostru netarmurit –
pentru ca EA sa fie libera shi independenta ! Renuntati la socotelile
meschine bazate pe interes personal . Mergeti uniti pentru desavirsirea
unei societati bazate pe legi drepte shi respectate de toti in folosul
intregului popor . NU consumati energiile voastre in lupta fraticida
care ar insemna ca la un sfirshi in dezastru shi ezintegrare .!
Luati aminte ,fiilor , greselile pot costa mult shi urmarile pot fi ireversibile !
JD-USA

BULA 14-08-2012 - 23:07

De ce nu te-ai facut popa, ca esti bun la dat din gura ?

digital 14-08-2012 - 23:08

păi el e deja popă!
popa-prostu!

Paul din Ohio 14-08-2012 - 22:55

Daca intr-adevar Gitenstein si Gordon vorbesc in numele administratiei Obama, atunci trebuie sa recunosc faptul ca am gresit votand cu Obama.

Mache 14-08-2012 - 23:04

Paulica,

Dincolo de orice alte consideratii, desigur ca ai gresit votatnd cu Obama 😉

Ghinionul tau e ca indiferent ce administratie americana ar fi in functiune nu ar avea cum sa fie de partea puciuriilor Tonta si Antenescu.

Daca vrei sa votezi pe cineva apropiat de cei doi puciurii, va trebui sa votezi administratiile Putin si Lukasenko. 😉 🙂 🙂

Succesuri!

Paul din Ohio 14-08-2012 - 23:27

Ramane de vazut, Mache. Dupa 11 Septembrie 2001 politica SUA fata de Romania s-a schmbat. Bush, a acceptat ideea ca Romania lui Iliescu sa intre in NATO (Iliescu desigur formal, acceptase pozitia lui Constantinescu). Dupa Iliescu, secu-KGB l-a ales pe Ba’secu. Bush nu avea ce sa faca decat sa incurajeze schimbari democratice in Romania. Pana la sfarsitul mandatului lui Bush, schimbarile in Romania numai democratice nu au fost. Ba’secu a latrat la rusia si s-a prefacut un aliat fidel al SUA. Sigur Tabman si apoi Gitenstein au fost doi ambasadori INCOMPETENTI si pana la urma CORUPTI. Cred ca urmatoarea adminstratie republicana va fi mai bine sfatuita in privinta politicii fata de Romania, in particular.

Mache 14-08-2012 - 23:43

Paule,

Nu e chiar asa. Romania a fost foarte aproape de intrarea in NATO in ’97. I s-a promis de altfel al incheierea summit-ului de la Madrid in mod formal intrarea in NATO, impreuna cu Slovenia.

Regimul Iliescu Nastase a avut minumul bun simt de a nu torpila cu nimic aderarea la NATO a tarii. Vazand ce porcarii fac azi pontocratii ajung sa pretuiesc cu adevarat retinerea celor doua lichele (Iliescu si Nastase). Cu sa fara 9/11 Romania tot intra in alianta pentru ca era deja set-ata pe acea directie.

In ce-l priveste pe chel el este probabil cel mai fidel aliat al SUA din regiune. Si e absolut normal ca sa se bucure de sprijinul oricarei administratii americane. Viitoarea administratie americana il va sprijini si mai abitir pentru ca Romney si-a aratat de mai multe ori rusofobia acuta. Daca pontocratii filorusi izbandesc, relatiile cu SUA se vor raci dramatic in urmatorii ani… In fapt Romania va ajunge la fel de izolata cum era in 1989.

Paul din Ohio 14-08-2012 - 23:53

Chelul se preface (ca e bun aliat al SUA). Cred ca regimul lui KGBist a fost destul de „zdruncinat’ pentru a mai supravietui chiar si pentru scurt timp.

urbos 15-08-2012 - 00:27

Ce filorusi ma schizofrenicule? Iar Bashina nu e alitul javrelor americanesti e doar muist, ca si tine. Normal ca naparcile alea il vor, chiar daca lepra e o scursura de dictator ca si Saddam sau altii, sustinuti in acelasi mod. Despre filorusi grohaie doar schizofrenicii basisti ca sa-si acopere cretinismele. Trebuie sa-si inventeze si ei o scuza, oricat de penibila.

PS Sa-ti moara copiii.

Paul din Ohio 15-08-2012 - 00:50

Mache,
Acum am realizat ca tu esti SECURISTUL care avea nick-ul Giuseppe Cocos la Ziua. Tot securist? Odata KGBist, pentru totdeauna KGBist.

Mache 15-08-2012 - 04:46

Paule,

Esti genial! Ai dat in mintea bubosului. Asta e. Timpul n-a mai avut rabdare… 😉

P.S. Vestea proasta pentru tine e ca oi fi eu cocos dar tu esti gaina 😉 😉 😉

Ciu Hu 15-08-2012 - 06:23

Cind zIci americani zici ji dani, pentru ca SUA e sujugata, stapinita de ji dani, NUMAI CRETINII NU VAD ACEST ADEVAR!!!

urbos 14-08-2012 - 23:14

Asta e Americanuta de cacat,unde a dus-o Bush. Lepadaturii Bush i-a folosit muistul securist Basescu si asa a ramas, tot muist(d-aia skluga ratata „mache” ii linge fecalele).
Nu prea o sa ai ce votezi, ca naparcile alelalte sint mai rele.
Dar Statuletele se vor duce dreacu, ca d-aia le-a cacat steagu si la Olimpiada…

BULA 15-08-2012 - 08:01

America a devenit Imperiul Raului, locul de unde sunt sprijinite dictaturile, de unde se finanteaza terorismul mondial, de unde sunt lovite tarile mici care vor sa se dezvolte si sa se emancipeze.

Salut 15-08-2012 - 00:59

@ Paul din Ohio

Ce tot o invarti? Priveste faptele, lasa macar pentru o secunda dileala aia cu KGB-ul. Rusii au atatea probleme pe granita cu China, ca numai de expansiune intr-o zona depletizata a Europei nu le arde. E foarte complicat pentru ei sa apere ceea ce se numeste acum Rusia, d-apoi sa mai faca valuri prin alte parti.

SUA NU au interese majore in Romania. Acolo unde au interese, SUA le exprima foarte clar, chiar daca situatiile sunt confuze, vezi Siria. Aici, in Romania, unde dpdv democratic lucrurile sunt foarte clare, SUA raman intr-o semiexpectativa. Doar nu vrei sa cred ca interesele SUA sunt reprezentate de acel neica-nimeni care se ocupa cu asortarea pantofilor lui Mme Clinton pe la Departamentul de Stat.

Pe de alta parte, Europa deja schimba macazul. De la o „Europa a natiunilor” initiala, acum se vorbeste despre „Europa cu doua viteze”. E clar ca Germania si Franta conduc schimbarile astea, probabil fiecare dintre cele doua tari gandind ca visele istorice nerealizate de secole pe calea armelor, le vor realiza prin procedee „economice”. (In paranteza fie spus, nu am nici o indoiala ca interesele celor doi sunt „pe curs de coliziune” dar va mai dura). Din nou, dpdv democratic, lucrurile sunt foarte clare si pentru ei. Totusi, sunt foarte vocali sprijinind exact directia opusa democratiei. Intrebarea fireasca e „de ce”? Mai ales ca si partea adversa a lui Basescu, atat prin fapte cat si prin declaratii s-a dovedit a fi tot atat de pro-europeana. Raspunsul cel mai aproape de adevar pare sa fie unul singur: pentru ca, intr-un fel sau altul, Basescu este cel perceput ca fiind cel mai potrivit de a implementa planul Franco-German privind aceasta parte a Europei (sincer sa fiu, cred ca idiotul satului s-a angajat deja la niste actiuni ireversibile contra Romaniei).

Intrebarea urmatoare ar fi fireasca: bine, bine, dar ce ne spune ca planul nou pentru Europa (inca nedevoalat opiniei publice) e negativ pentru Romania?

Pai, ar fi cateva indicatii:
– in primul rand, istoria recenta ne arata ca Germania nu a avut nici un regret in a da o parte din teritoriul Romaniei aliatului maghiar.
– in al doilea rand, insusi conceptul de „Europa cu doua viteze”
– modul in care sunt denumite statele din sud: PIGS (referire clara la porci, altfel acronimul nu respecta nici ordinea alfabetica, nici geografica, nimic altceva)
– „democratia” impusa recent la Atena si Roma
– Harta „basista a Romaniei” cu opt regiuni (iti amintesti de regiunea „Moldova de jos” cu capitala la ….Constanta?)
– schimbarea subita a „statutului” lui Basescu prin Europa (iti amintesti ca Sarcozi ii facea semn ca e „cucu” si toti se fereau ca de dracu sa apara cu el?). Ei bine, poti sa verifici, aceasta schimbare a statutului coincide al naibi cu perioada in care Basescu s-a intors de la Bruxelles anuntand fericit poporul ca „a cedat o parte din suveranitate”…

Si mai sunt, dar nu am timp sa amintesc toate faptele relevante.

Toate cele de mai sus iti indica previziuni optimiste pentru viitorul Romaniei?

Paul din Ohio 15-08-2012 - 01:28

Sa stii Ratacitule ca ce i-am spus lui Giuseppe Cocos-Mache este valabil si pentru tine.

Paul din Ohio 15-08-2012 - 01:14

Bine Ratacitule.

Tache 15-08-2012 - 01:43

Jurnalul Naţional a pus lăbuţa pe nişte cârtiţe ale SRI. Bine, nu e nimic nou în asta: regimul băsescu dă tot mai multe motive de invidie regimului ceauşescu. Ba chiar îl întrece! Problema este alta: multe dintre tehnicile de control pe care le foloseşte SRI sunt învăţate de la americani, FBI şi CIA, şi sunt tehnici anti-insurecţionale, folosite în Asia de sud-est şi şi mai ales în America Latină. Asta spune multe despre ceea ce se întâmplă acum.

Reamintesc celor care au uitat că represiunea Securităţii a fost atât de dură pentru că aşa a fost fasonată de serviciile secrete sovietice. Iar mulţi români au făcut exces de zel pentru a se afirma în ochii „stăpânilor” de la Moscova. Aşa ceva se petrece şi acum. De asta nu se va întâmpla nimic: pentru că se ştiu la adăpost, americanii fiind cei care-i pun la adăpost de consecinţele abuzurilor lor.

Amestecul americanilor şi al unor europeni în procesele politice din România, inclusiv prin intermediul serviciilor lor secrete, este adevăratul pericol pentru democraţie. Inducerea ideii că nimeni nu va putea schimba pe căi democratice un regim politic agreat de Washington şi de Bruxelles, indiferent de abuzurile pe care le face, va duce, inevitabil, la tot mai multă violenţă în politică. Pentru că violenţa este alternativa la democraţie. Ne place sau nu…

BULA 15-08-2012 - 08:08

Se va ajunge la manifestatii de amploare si chiar la lupte de strada. Deocamdata romanasii nu sunt constienti de cat de rau li se va reduce nivelul de trai (coplata la serviciile medicale, somaj masiv, explozia preturilor si inflatie). Dar in curand o vor lua pe cocoasa si se va trezi mania in ei.

mircea 15-08-2012 - 10:15

nu este nici o diferenta intre BASESCU si ANTONESCU ,fricos,las si nehotarat.Mare greseala ca un presedinte de partid sa acceada direct la functia de presedinte al statului vedeti ce au patit romanii cu BASESCU.Primul ministru domnul PONTA si cu membrii guvernului sunt ce ce incearca sa repare ceva la ce sa stricat in perioada 2004-2012 de BASESCU si camarila,atentie in aceasta peroada sa dublat datoria publica.Ajutorul dat lui Basescu de anumite persoane din europa si america au interese financiare directe.Se face trecerea dela DEMOCRATIE la BASECRATIE

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-08-2012 - 15:25

––,,Davai scut, davai palton, mother fucker 15 august 2012 Malin Musatescu

Băsescu – Ponta – Antonescu, acest Triunghi al Bermudelor pe cerul căruia zboară avioane dispărute în Al doilea Război Mondial și unde rătăcește ruginit și fantomatic petrolierul Biruința, cu comandantul suspendat în garaj, este inexplicabil, ca de altfel orice fenomen paranormal. Intuim însă riscul de a ne trezi trimiși științifico-fantastic prin ceața electro-magnetică a istoriei drept în vremuri de tristă amintire, sub cizma rușilor, ori în miezul amar al dictaturii unui defect care se crede cel mai iubit fiu al Constituției. Și asta cu un grad destul de mare de predictibilitate.

Pentru că analiza politică pertinentă a prezentului se vede atât de diferit de la Ciutacu la Turcescu, nu putem decât să luăm exemplul emisarului special al guvernului american și să considerăm credibile toate acuzațiile. Băsescu și PDL arată spre Ponta – Antonescu – USL urlând că au dat o lovitură de stat pentru a scoate România din UE și NATO de dragul poporului rus, ăla care libertate ne-a adus. Și mai avem pârâții Ponta – Antonescu – USL care depun la rândul lor mărturie că Băsescu a acaparat instituțiile statului pentru a permite camarilei sale portocalii să fure țara și să instaureze dictatura. Amestecul ăsta de poliție politică pusă în slujba democrației, cu isteria interceptărilor telefoanelor, cu hăituirea jurnaliștilor care se pișă împotriva vântului și cu derapajele vădit autocratice ale președintelui jucător au darul de a te pune pe gânduri. Și dacă gândurile nu ți se par îndeajuns de negre, atunci să luăm în seamă reacția de respingere pe care Vestul, cu europeni și americani deopotrivă, nici măcar nu o disimulează diplomatic atunci când vine vorba despre guvernul Ponta și președintele interimar Antonescu. Iar istoria ne-a învățat că ce nu este Vest, e inevitabil Est. Gri nu există nici măcar într-o lume post bipolară. Iată de ce este obligatoriu, ca după ce o tabără sau alta o să câștige bătălia, să dea drumul la un proces de proporții împotriva celor care au pierdut-o. Acuzațiile sunt foarte grave, iar un om politic conștient, responsabil, nu le poate face fără a avea argumente, fără a indica fapte concrete pe care să le probeze în justiție. Pentru învinși nu rămâne decât pârnaia pe viață, ocna, legarea de stâlpi, ultima țigară, plutonul de execuție, injecția letală, scaunul electric. Numai asta există pentru trădătorii de țară, pentru defăimători, dictatori, spioni, pentru agenții dușmanului chiar și în cele mai avansate democrații îngrijorate de soarta României.

Este posibil însă ca nimic din toate astea nu se întâmple. Acuzați și acuzatori vor merge înapoi în Parlament după ce apele se vor liniști, vor vota legi și vor da lecții de democrație. Vor vorbi în numele poporului român și vor guverna cu tupeu din Piața Victoriei ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Vor aranja licitații, vor face în continuare averi, vor parazita senini bugetele de stat și viitorul României. Este drept, vor fi satisfăcute doar bucuriile noastre deșarte, văzându-i hăituiți la știri, câte unul, doi, chemați pe la parchet pentru hoții mărunte în dosare care vor rămâne pe veci fără urmări juridice consistente. Blatul pare inevitabil, Ponta dă semne că ar pune batista pe țambal iar Băsescu este omul care intră în orice combinație politică, pentru că oricum o va eutanasia și o va tranșa până la urmă pentru a-și hrăni haita de cățeluși portocalii hulpavi. Un blat ale cărui ițe pot duce chiar până la aplanarea hârjonelii dintre ruși și americani cu privire la aroganța militară a NATO în coasta rusească a moldovenilor și ucrainenilor. Un blat ca un 50% – 50%, care schimbă – este drept – enunțul problemei de geometrie mioritică, scrisă de Churchill la Yalta pe un colț de șervețel, în 1945, cu 90% rezolvare pentru știți voi cine.

Clasa conducătoare a României, văzută din Piața Rahovei sau din colbul comunei Albești de pildă, este astăzi o imagine foarte simplă, sufocată de monotonie. Numai cozi de topor. Colcăiala agenților de influență, plini de bani rusești, care s-au alăturat corului anti-Băsescu, este la fel de perceptibilă ca reînvierea Securității sub domnia lui Băsescu la Cotroceni. Pentru că dacă facem abstracție de spectacolul din fundul Curții Constituționale, unde latrina nevidanjată miroase greu, rămâne doar constatarea că Băsescu este un fel de Pervez Musharraf al Balcanilor, dictator șprițar, la o adică și militar, arhitect al unei noi poliții politice, dar băiat bun, pentru că este gata oricând să îi sărute mâna unchiului Sam. Nu are el bombă atomică, dar are scut antirachetă. Scut pentru care americanii își trimit emisarul special în vâltoarea țigăniei politice din România, semn că la Palatul Victoria și chiar pe la Cotroceni, e posibil să se șușotească pe la colțuri cu accentul lui Putin.

Cealaltă față a președintelui suspendat trebuie privită în lumina lobby-ului pe care acesta l-a făcut ani de zile în mod explicit pentru companii private străine în favoarea exploatării resurselor solului, de la aur la cupru și la ce o mai fi. Această politică de secătuire accelerată a resurselor naturale ale țării pe bani puțini are legătură cu mai complexul interes economic în România al europenilor reprezentați de Barroso, de unde și îngrijorarea acestuia că la noi este periclitat statul de drept. Stat de drept pentru care nu mai avem decât o singură mutare cu două variante. Prima este să câștige Ponta împotriva americanilor și europenilor, spre înalta prețuire a mass mediei de la Moscova. A doua, să câștige Băsescu, ceea ce înseamnă că la Cotroceni vom avea pentru următorii doi ani domnitor străin, chezășie a supunerii și a plății birurilor către marile și măruntele Porți euro-atlantice. Într-un fel sau în altul vom avea parte de răul cel mai mic pe care îl tot votăm sperând să fie bine pentru copiii noștri. Și dacă vom asista la spectacolul celei de a patra dimensiuni spațiale a concubinajului dintre cei doi, să știți că de vină sunt doar fenomenele paranormale din acest Triunghi al Bermudelor, zămadăr end zăfadăr, vorba lui Crin. „–– JOS BASESCU !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult