Acasa Opinii Afgan I Stan

Afgan I Stan

scris de Marin Neacșu
119 afisari

Pe vremuri, pe când în Afganistan Rambo câştiga la trap concursurile tradiţionale din taberele talibanilor iar ruşii erau oaia neagră  a cărei blană o căuta Rambo, se spunea că ruşii au făcut şi ei un film în genul Stan şi Bran. Filmul se numea Afgan i Stan. Mai nou, datorită succesului de casă, americanii au cumpărat drepturile de autor şi acum prezintă noi seriale demne de predecesorii arhicunoscuţi. Ce se întâmplă acum prin zonă ar fi comic, dacă nu ar fi tragic. Este comic pentru spectatori, dar tragic pentru cei implicaţi. Mie, ca român , nu îmi vine să râd pentru că prieteni şi foşti colegi de ai mei sunt figuranţi în filmul acesta.

Marin NeacsuSute de civili nevinovaţi au fost omorâţi în Afganistan de trupele NATO  în  raidurile aeriene, dar şi în atacurile de la sol ale trupelor americane. Numai în ultimele zile au fost ucişi ”din greşeală” peste 30 de civili, din care 22 de civili si poliţişti în provincia Nurisan şi 14, din care 12 copii, în districtul Nawzad. Dacă la aceştia adăugăm soldaţii NATO ucişi, comparând cu pierderile din rândurile forţelor oponente, rezultă că pierderile sunt mai mari în partea forţelor de coaliţie. Şi atunci se pune întrebarea cui foloseşte acest război. Preşedintele afgan  Hamid Karzai, ca şi marea majoritate a populaţiei s-a cam săturat de binefacerile trupelor NATO care ”luptă împotriva terorismului” şi începe să ia atitudine din ce în ce mai fermă împotriva unor acţiuni arbitrare, care nu au nici o legătură cu misiunea trupelor NATO în Afganistan. Dacă preşedintele afgan, aşezat acolo de pretinii americani, deci un pro american, ajunge să spună verde în faţă că ”dacă vor continua în acest mod trupele NATO vor fi percepute ca trupe de ocupaţie şi tratate ca atare, înseamnă că situaţia este nu gravă ci tragică. Aşa se explică şi înmulţirea atacurilor la adresa forţelor NATO, inclusiv din rândul militarilor români. Să nu uităm că datorăm prezenţa trupelor noastre în Afganistan unui astfel de atac, prin August 2002, când colegii americani au binevoit sa bombardeze tabăra unui batalion canadian, tot din greşeală, omorând-şi colegii de coaliţie. Această lovitură de o precizie chirurgicală cum le place colegilor americani să spună, a dus la retragerea trupelor canadiene din Afganistan şi singura ţară dispusă sa verifice precizia rachetelor americane a fost România. Ei bine, astfel de scăpări au mai avut loc, cei care au fost în teatru o ştiu, dar fără victime din fericire.

Nu ştiu când se va sătura preşedintele României de pupat funduri de cowboy, dar Hamid Karzai s-a cam plictisit. Iată ce spune acesta: “NATO and American forces have been warned repeatedly that their arbitrary and improper operations are the causes of killing of innocent people.”

President Hamid Karzai ordered the Defense Ministry to prevent foreign troops from uncoordinated and arbitrary operations and bring night raids under its control,” a government statement said.  

Pe româneşte, sătul de ”greşelile regretabile” ale celei mai dotate armate a tuturor timpurilor, preşedintele afgan cere primitivei armate afgane să preia controlul operaţiunilor de noapte ale colegilor, pentru a evita transformarea războiului împotriva terorismului într-un război de eliberare de sub ocupaţia ”prietenilor”. Modelul este vechi, noi îl cunoaştem şi în ciuda părerii generale, se pare că şi americanii mai învaţă câte ceva de la ruşi. 

Americanii au mai omorât 20 de ofiţeri afgani în provincia Nurisan într-o acţiune de toată frumuseţea. O forţă combinată americano-afgană intervine pentru a goni nişte insurgenţi dintr-o localitate. Sute de insurgenţi sunt puşi pe fugă, 10 dintre ei sunt ucişi (aşa spun americanii), dar sunt ucişi ”din greşeală” şi 20 de soldaţi afgani care se întorceau la bază. Americanii se disculpă spunând ca au fost confundaţi cu insurgenţii pentru că erau îmbrăcaţi civil. Să nu îţi vină să râzi cu tot tragicul situaţiei ? Eu cred că au fost omorâţi pentru că ei de fapt erau singurii care nu alergau şi erau ţinte mai uşoare decât insurgenţii care fugeau iar americanii nu se puteau întoarce la bază daca nu raportau misiune îndeplinită şi cel puţin câteva zeci de inamici doborâţi, ca în filmele cu Rambo. Aşa că stimaţi militari care acţionaţi alături de unchiul Sam prin teatrele de operaţii, nu uitaţi câteva  lucruri:

1.  Să fugiţi cât puteţi de repede de ei, că se plictisesc încercând să vă nimerească şi vor trage în ce e mai aproape şi mai la îndemână;

2.  Să purtaţi uniforme americane, ca să fiţi siguri că nu trag în voi.  Orice altă ţinută este considerată ostilă;

3.  Să aveţi armament la voi. Americanii nu trag în oameni înarmaţi decât dacă primesc ordin expres. Am văzut eu şi  în filmele americane cu Bruce Willis  şi în alte filme, că aşteptau până în ultima secundă să primească ordin să deschidă focul asupra ţintelor considerate inamice sau teroriştilor. În rest, foc de voie.

4.  Să nu ridicaţi mâinile şi să nu strigati către ei ”pliznău!”. Asta este considerată o mare ofensă la adresa poporului american şi pedepsită pe loc, fără judecată;

Acum, situaţia mai are şi alt aspect, cel politico-strategic. Populaţia s-a cam săturat de prezenţa străină pe acele meleaguri, de copii nevinovaţi ucişi de ”friendly fire”.Intervenţia americană în zonă nu numai că nu este dorită, dar este chiar blamată de majoritatea populaţiei, iar preşedintele şi guvernul afgan trebuie să ţină cont de asta.

Într-un interviu acordat de către Michael Maloof, un fost ofiţer al Pentagonului, acesta sublinia  printre altele, două aspecte:

1.    Preşedintele afgan îşi pierde popularitatea datorită apropierii de guvernul american şi a înmulţirii pierderilor în rândul civililor;

2.    Majoritatea afganilor îi sprijină pe talibani şi atunci se pune problema ce mai caută americanii prin zonă. Domnul Maloof recunoscând acest aspect propunea reevaluarea scopului strategic al misiunii şi transformarea acestuia din lupta împotriva talibanilor, în lupta împotriva Al Qaeda. Maloof admite că Al Qaeda şi talibanii sunt două concepte diferite, chiar dacă unii talibani sunt simpatizanţi Al Qaeda.

Cu alte cuvinte, deşi misiunea în sine face mai multe victime inocente decât în rândul talibanilor, este din ce în ce mai puţin dorită şi nu îşi mai are rostul, trupele trebuie să rămână, cu un scop reevaluat, împotriva dorinţei populaţiei din zonă, dar în numele unei democraţii impuse şi a unor interese militare strategice, economice şi mai ales oculte care nu ţin cont de nimic. De altfel, aşa cum spunea domnul Maloof, talibanii nu pot fi înfrânţi şi cam la asta se referea  şi preşedintele Karzai când vorbea de transformarea războiului în unul de eliberare  ”şi cred că toată lumea ştie cum luptă afganii pentru eliberare”. De aceea, preşedintele afgan a decis să rămână fidel oamenilor care l-au ales chiar dacă pentru asta trebuie să se ridice împotriva celor care l-au susţinut din afară. La Cotroceni se aude ?

Ce va urma, nu este greu de prevăzut.

Intensificarea atacurilor la adresa forţelor din Afganistan.

Iritare şi antipatie faţă aceste forţe, din partea populaţiei civile.

Înmulţirea atacurilor teroriste asupra ţărilor care au trupe în zonă.

Pierderea credibilităţii forţelor NATO.

Aşadar ce se întâmplă acum în Afganistan trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toţi cei ce se reped să accepte militari americani pe teritoriul propriu.

Deveselu,Kogălniceanu,  se aude ?

PS. Menţionez că datele, mai bine zis cifrele privind pierderile din provincia Nawzad provin din surse afgane. Din spirit de fair play şi echidistanţă menţionez că sursele NATO dau cifra ca fiind mult umflată, ei credeau că au omorât doar nouă persoane, nu 14 şi nu îi interesa câţi dintre ei au fost copii sau femei.

21 comentarii

Seneca 01-06-2011 - 00:34

Păcat că ai purtat uniforma militară.

YAAKOV 01-06-2011 - 06:19

Pupincuristule mirosi a kakat si prin wireless.

neavsum 01-06-2011 - 07:05

De ce domnule Seneca ?Care ar fi pacatul meu? Ce te-a deranjeat sau cu ce am gresit?Trebuia sa laud uciderea copiilor? Fa-o dumneata .

Banatanul 01-06-2011 - 09:22

De ce soldatii NATO care au comis aceste crime nu sunt acuzati pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii?
Spre exemplu presa sau organizatiile pacifiste nu am vazut sa fi luat o astfel de atitudine si de a face plingere la Tribunalul International de Razboi sau cum se numeste mai exact aceasta institutie impotriva acelor militari care comit astfel de crime.

neacsum 01-06-2011 - 10:00

pentru ca in conceptul occidental privind civilizatia si democratia, ”the wiinner takes it all ” and the most powerfull is all time right!

urbos 01-06-2011 - 15:20

Fapta se judeca dupa intentia ei. Daca NATO se duce sa ucida civili la ordin, e cum zici, daca n-o face, e vorba de accident. Ceea ce conteaza este fondul problemei, adica are ce cauta NATO in Afganistan? Adevarul este ca Alianta a fost pur si simplu pacalita de ticalosii americani. Cand aceiasi americani au vrut, tot pe baza de minciuni, sa atraga aliatii in alt razboi, respectiv Irak, figura n-a mai tinut. NATO nu se face vinovata de vreo crima acolo, cu atat mai putin de „genocid”. De unde le scoti, din creieru mic? Este responsabililitatea afganilor acum, a conducerii lor, sa considere ca NATO trebuie sa plece.

neacsum 01-06-2011 - 16:56

Din pacate urbos, nu e chiar asa. SUA tocmai a declarat ca nu va pleca din Afganistan, desi inclusiv specialistii lor recunosc ca misiunea lor nu mai este nici dorita si nici nu isi mai are scopul propus. Cu alte cuvinte nu se justifica.Si asta o spun analisti militari de pretutindeni. Teoretic nici rusii nu se gasesc in Moldova, nici in Abhazia , si nicaieri, toate tarile si fostele state sovietice sunt libere sa faca ce vor. Si uite asa, Moldova e libera sa se alature Romaniei, sa intre in Nato si UE, dar in clipa cand a semnat hartiile s-a lins pe bot de gazul rusesc.Deci, mai usor cu libertatile celor mici. Americanii nu vor pleca din Afganistan, iar motive se vor gasi, reinventa, revedea, la o adica va incepe un mic razboi civil, iar NATO va ramane acolo sa asigure tranzitia ”pasnica ” spre democratie.

neacsum 01-06-2011 - 17:02

Dar recunosc ca ai haz. Deci americanii pot omora cati civili vor, atata vreme cat nu si-au declarat ca scop omorarea lor. Pai cam asta ar trebui samai si primeasca ordin trupepe NATO sa ucida civilii. Sau daca am inteles eu bine , daca a fost accident, nu este crima,copii aia nu au murit, doar s-au transformat in non materie, faptul ca au fost ucisi de gloante americane trase fara discernamant , la gramada fara a lua in calcul riscurile, ii disculpa pe prietenii americani nu ? Frumos gandit Urbos. Adanc. Atunci iti doresc sa te plimbi pe o strada in Afganistan cand americanii incearca sa captureze un ins care se ăresupune ca e Osama. Si dupa ce te ciuruie, pe tine si pe toti cei ce se nimeresc in zona in bataia mitralierelor, pe patul de moarte sa spui ” nu-i nimic baieti, a fost un accident , continuati ”

urbos 01-06-2011 - 17:59

A manca cacat e foarte smpu. Asta face NATO in Afganistan, se bate cu civilii? Iar eu n-am vorbit de ce declara ci de ordin! E greu de priceput?
Numai o minte redusa nu face diferenta intre accident si intentie. Pe mine nu ma faci cu cacatisuri d-astea, d-alde banatanu vrea aceeasi condamnare ca si in cazul comandourilor sarbesti, care se oupau cu purificara etnica, de exemplu. Cine nu face diferenta e idiot.
Orice militar e un criminal, dar nu despre asta e vorba tovarase, sau despre asta? Ca atunci avem alt subiect. Dar si in acel subiect, tot exista difereta intre vinovatia unora sau altora.

urbos 01-06-2011 - 18:10

PS As putea sa-ti urez si eu sa te plimbi pe o strada si sa-ti cada un meteorit in cap. Presupun ca macar de data asta n-ai putea invinui pe nimeni si o sa te simti excelent.
Si apropo, la concret, cati civili a ucis NATO si in ce conditii si care este rezultatul general in raport cu inamicul, adica talibanii.

Neacsum 01-06-2011 - 21:05

Urbos, incarca sa explici diferenta intre cei ucisi de sirbi de exemplu sau cei ucisi de bosniaci si cei uscisi de americani din greseala si familiilor celor care au murit fara sa fie macar vinovati decat ca s-au aflat prin preajma . Este vorba de Regulile de Angajare a Focului care la americani au alte standarde , decat la restul lumii . Este vorba de pretul pe care il pun americanii pe viata celor cu care coopereaza si a celor care le ofera sprijin . Pana si nemtii in cele doua razboaie s-au purtat mai atent cu colegii de coalitie. Problema de mentalitate , atitudine si de ce nu, civilizatie. Din pacate , pentru americani exista doar doua parti Americanul si Geronimo. Atat.

urbos 01-06-2011 - 22:25

Asta e o intrebare fara sens, pusa ca sa iasa socoteala avocateste, caci raspunsul e cel pe care deja l-a sugerat. Nu e nici o diferenta intre cel ucis cu o bata de catre un sarb, tatar sau mongol si cel ucis de un meteorit. Intrebarea este care-i diferenta intre cei care au ucis. E greu de priceput ce mama dracului? Una e sa te ucid ca sa-ti iau banii, alta sa te ucid pentru ca merg cu viteza pe sosea, alta pentru ca incerci sa-mi rapesti copilul etc. Conteaza, motivele, circumstantele si problema de fond. Daca o trupa de comando intervine impotriva unor teroristi care au luat ostatici, tu o sa invinuiesti echipa de interventie pentru ca in schimbul de focuri, gloantele salvatorilor au atins si doi ostatici? Vorbim romaneste sau ce dracu?
Si apoi trebuie deja facuta diferenta intre NATO si SUA. Nu mai e ce-a fost. E de asteptat ca in Afganistan sa nu mai ramana decat SUA(desi cine stie, poate Obama are alt plan) alaturi de cateva slugi mizerabile, gen Romania lui Basescu.

Rodu Aurelian 01-06-2011 - 09:27

Stanca sta-n castan ca Stan
De aceia Afagan I Stan,
O sleatca de golani jefuesc tara
De aceia toanma nu-i ca primavara,
Cu constiinta mercenara
Armata nu mai e nationala
Serveste voluntar oculta mondiala.
Basescu ne conduce cica tara
Doar fiinca iarna nu-i ca vara ! ?

Denali 01-06-2011 - 17:41

Articol …hmmm …nu pot spune excelent , dar bun…

Este bun ptr. acopera cateva puncte importatnte…

Cu exceptia primei postari , indobitocitii au iesit din gauri sa apere : imoral;itatea , micimimea(nu cea fizica), ilogica si venalitatea…

Ptr. cei inca neandobitociti de Stanga , doresc sa ia nota de parada care se perinda prin fata ochilor lor , cand citesc acest articol…O parada a falimentului moral si intelectual…

Ufff…atat de multe de spus si atat de putin timp…

Din de in ce mai mult, incep sa realizez ca de fiecacare data cand deschid acest forum mioritic(sau altele) , trebuie sa parasesc Realitatea , Logica si Bunul Simt si sa calatoresc in alt Univers , al Penibilului, Imoralitatii si Falimentului Moral…

In trecut am fost acuzat ca citesc articolele in diagonala, cu coada ohiului stang…hmmmm…dupa un timp cand aceste piese de propaganda de Stanga ,devin predictibile si penibile , intr-adevar, unul incepe sa citeasca acestea in diagonala si cu coada ochiului stang…

Hmmm…de unde sa incep?….

Aceeasi placa zgaritat a Stangii : ” imperilistii au ucis sute de mii de civili afgani..bla,bla,bla…”….acum cativa ani in iraq erau : „1 milion”(exact) ,nu 999.997 ,ci 1 milion …

Pana la invazia si ocuparea afganistanului , intre 5 si 10 % din populatie era refugiata in tarile vecine , in special in pakistan (cu cca. 2 mil. de refugiati)…

De la invaziei aproape toti refugiatii s-au intors inapoi in afganistan , se pare in ciuda „genocidului” produs de imperialisti….

Precum si in iraq toate victimele sunt : „civile” ….nu poarta unifiorma….Talibanii , al qaida si cainii turbabati , aliatii Stangii nu au comandat inca uniforme de la chinezi…

Una din cele mai imorale si scarboase idei ale Stangii este aceasta :

Acesti liliputani mintali si fara scrupule , refuza cu incapnare sa realizeze ca este o deosebire intre victimile civile produse de imperialisti si aliatii lor cainii turbati…

Aceasta diferenta este aceea ca imperilistii ucid civili : DIn GRESEALA , in timp ce aliatii Stangii , cainii turbati , daca au ocazia si capabilitatea ucid civili cat mai mult INNADINS…

O alta idiotenie a Stangii care il face pe unul cu un IQ la niverlul temperaturii camerei sa se scarpine pe scafalie : aceea ca un cuiceritor puna la putere in teritoriile cucerite , oameni pe care se pot baza ,cat de cat aliati…

Aceasta se intampla in istoria oemnirii ,de la Nimrod , incoace , dar ptr. Stanga , este inca o noutate , sunt socati si inca mentioneaza aceasta ca pe un lucru ilogic…

Cand legiunile romane au cucerit dacia ,ce au facut ?…l-au implorat pe decebal sa devina noul guvernator al daciei?…
Cand otomanii le-au tras-o la poponeata valahilor , pe cine au pus domni ?…pe anti otomani sau pe fanarioti?…
cand hapsburgii au ocupat transilvania pe cine au pus la putere ?…pe avram inacu ?…sau indivizi de increde ai vienei ?…
cand rusii au ocupat romania , pe cine au pus la putere ?…pe iuliu maniu?….sau pe petru groza?…
s.a.m.d….dar pre pseudo jurnalistii si pseudo intelectualii de Stanga dupa 6000 de ani de istorie , aceasta ,este inca o nuoutate ptr. ei…iar gloata de indobitociti grohaie si behaie in cor , minunandu-se cu gurile cascade , cat de inteligenti sunt propangandistii de indobitocire in masa…

V-ati intrebat vreodatat de ce Raul ,.Comunismul ,Fascismul si alte plagi ale societatii umane indura atat de lung , in ciuda falimetului moral si intelectual ?….
Aceste ideologii si regimuri au aliati…
Luptatoti ptr. democratie si libertate precum autorului acestei parade a imoralitatii si penibilului pe care a regurgitat-o mai sus…

Am spus la inceput ca acest articol scris in sprijinul cainilor turbati , este bun dar nu perfect…

Autorul a omis sa spuna ca : imperiliastii fura petrolul sau bogatiile pasnicilor si civilizatilor afgani si ca s-au dus acolo sa transforme afganistanul intr-o ferma de opium ptr. a-si droga populatia de acasa…aceste doua puncet lipsesc din articol ,care daca erau adaugate , era un articol prefect , din punctul de vedere al Stangii…

In plus ….autorukl nu mentioneaza absolut nimic despre episodul in care trupele speciale imperiliste americane , primul lucru pe care l-au facut ,cand au invadat pasnicul afganistan , au jefuit tezaurul si muzeele din kabul si alte orase afgane…

Spre deosebire de aceasta unelata voluntara sau nu a Stangii care scrie aceste bazaconii , eu am fost in afganistan 8 luni de zile…

Spre deosebire de acest luptator ptr. pace si libertate in lume care indobitoceste gloatele mioritice, eu am vazut scoli distruse de zeci de ori de aliatii lui cainii turbati , ptr. ca copii din acele oras sa ramana in evul mediu…

Spre deosebire de acest pseudo intelectual si pseuudo moralist , eu am vazut poduri ,care dupa ce au fost construite de imperilisti ,au fost avariate sau demolate de „civilii” pe care ii deplange…

Sprer deosebire de acest monument al falimentului moral , eu am vazut ci ochii mei fete si fetite afgane, cu ochii si fetele arse de acid , de „civilii” pe care ii lamenteaza , ptr. ca aceste fete si fetite , au indraznit sa se duca la scoala…scoli demolate si incendiate continuu de cainii turbati …

Acum….unul se inmtreaba : DE CE unii se coboara atat de jos, in subsolul imoralitatii si scriu aceste MINCIUNI , si FALSURI ???….

Simplu : Stanga prin definitie este IMORALA….Stanga prin definitie este o : MINCIUNA…

Pe autorul acestei propagande penibile il pasa de afgani tot asa cum serpilor le pasa de broaste…

Autotul acestei propagande penibile nu face decat sa se foloseasca de afgani ptr. a-si ataca oponentul politic bastinas , presedintele romaniei…ATAT!…
Dar facand aceasta , acest autor cu o moralitate si inteligenta falimentara , nu face decat sa ascuze , aplaude si incurajeze cainii turbati din afganistan, care traiesc in evul mediu dar au arme ale secolului nostru…

V-ati intrebat vreodata de ce copii ,femeile si „civilii” din satele si orasele afgane nu sutn niciodatat victimele minelor improvizate puse de membrii familiilor lor ,de vecini si consateni ???….ptr. ca toti stiu sa nu foloseasca acel drum sau sa ocoleasca acele mine…de aceea…Dar ptr. acese genii , acesti stalpi ai moralitatii internatioanale , aceasta este inca o enigma ….

Acum…hmmm…Un alt aspect al falimetului imoral al Stangii…

Stanga intotdeuan eleveaza si folosesc ca standard al virtutii democratiei si onoarei pe cei mai corupti , venali si criminali indivizi din lume…
Incepand cu Lenin, Hitler, Stalin, Mao , si terminad cu saddam hussein , chvez, castro iar recent acest NIMENI numit : karzai…

Karzai are zeci de milioane de $ in bancile din vest…verifica: wikileaks…
Fratele lui karzai , mare lider in kandahar ( eu l-am vazut odata inconjurat de ciracii lui), este cel mai mare traficant de opium din afganistan , intre multi alti „civili” lideri din cloaca aia nimita afganistan…si are si el zeci de milioane de $ in vest…

karzai cand critica vestul o face ptr. consumul inern ,ptr. audienta interna…peste sase lini va veni la washington si va avea cina cu amicul obnama…

karzai ,precum najibullah din 1979 , stie ca atunci cand ultimul imperilist militar american va parasi afganistanul ,el si familia lui o vor parasi , nepasandu-i de „civilii” afgani…

O alta nota…un alt exemplu al mediei de imdobitocire in masa si al venalitatii acestor indivizi…

Va aduceti aminte acum cativa ani cand ZILNIC , activistii de partid camuiflati ca ziaristii scriau in detaliu despre „civilii” ucisi de imperialisti in iraq si afganistan ???…
Cine poate uita acele monumente ale propagandei ???…

Well…acele articole numele de „Bush” sau „Administratia americana” sau „casa alba” erau alipite sau in aceeasi fraza , vizavi de cuvinte si expresii precunm : ” civili ucisi” , nunti bombardate” , „spital distrus”,etc.etc….

Acum unul de Stanga rezida in casa alba su dupa cum cititi din propaganda regurgitata mai sus , „BUsh” „casa alba” si „administraia americana ” ,a fost inlocuit cu ….NATO ci cu ” Coalitia….

Asa lucreaza Stanga….sunt experti in a masa cuvintele si a indobitoci gloatele…

Acesta a fost un alt punct de vedere opus Stangii….puct de vedere pe care ei il numesc : „aruncat cu noroi”…eu il numesc diversitate de opniei bazat pe Realitate , Natura Umana ,pe Moralitate si Adevar…

succes cu democratia , lustratia si revenirea in Realitate….

Neacsum 01-06-2011 - 21:29

Domnule Denali
Faptul ca de cand e lumea si pamantul, cei care cuceresc pun in fruntea bucatelor scursorile care le mananca din palma, de regula tradatori de neam nu legitimeaza cu nimic perpetuarea acestu obicei . Dar pe timpul lor, Romanii macar nu cucereau in numele unei democratii , ci in numele intereselor romane. Acuma nici macar atat bun simt nu mai exista si se cuceresc popoare in numele eiberarii acestora de dusmani inventati.
Romanii nu isi omorau aliatii pe campul de lupta , nu aruncau sageti in tabara prietenilor, dand apoi vina ca a batut vantul prea puternic.
Faptul ca domnul Karyai si fratele ( uite ca si la afgani fratii se ocupa de afaceri iar presedintii de acoperirea si protejarea afacerilor ) isi pregatesc culcusul pentru zilelel cand nu vor mai fi in fruntea bucatelor nu este o noutate iar faptul ca moralitatea lor lasa de dorit arata daca vrei inca odata pe cine stiu cuceritorii sa puna in capul mesei. Buna alegere. De ce oare?
Ce te+a suparat totusi mai tare, faptul ca am deplans -de acuma devenit -obiceiul fratilor americani de a trage la gramada fara sa tina cont de eventualele victime nevinovate , sau apropourile la -de mult devenit -obiceiul domnului Basescu de a pupa steagul cu multe stele doar pentru a se mentine in sa ?
In rest la toate aberatiile cu partea pe care sustii ca as circula eu, nu merita nici citite, dar comentate. Faci aformatii jigntoare, nefondate, fara ca macar sa ma cunosti, asa ca ai sa ma intelegi daca nu am sa-ti mai raspund.

Denali 01-06-2011 - 19:43

Repet(ptr. dl Europeanul) : NU ESTE NIMIC NOU SU SOARE….

Glaotele ,reptata aceleasi bazaconii si actiuni de milenia…diferenta este ca acum cateva mii de3 anii cizelau bazaconiile si idioteniile in piatra , astazi o fac pe internet…

Binentels ca ma refer la eterna intrebare a indobitocitilor de Stanta : De CE criminalii ( citeste : imperialistii americani) , nu sunt tarati in fata curtilor cangaroo infiinttae de socialistii europeni ptr. a judeca pe cei care ii apara de decenii de fratii lor comunisti din est iar mai recent de caini turbati…

Traim in Twilight Zone , nu in Realitate…

Cand cainii turbati ,aliatii Stangii au bombardat si ucis ADEBVARATII CIVILI ,in london si madrid, eu nu am citit nici un articol , nici o postare ,nici un efort ca autorii si cei responsabili ptr. aceste crime sa fie adus la tribunalul de la Gaga…din nederlands..NU!….Aceasi luptatori ptr. democratie si libertate , in timp ce metrurile si garile lor arau aruncate in aer indiscriminat, mugeau si grohaiau ca il vor pe criminalii : Bush Rumsfeldt si Cheney la gluma aia proasta numita tribunal international( pe care mai nimeni in afara socialistilor europeni , nu il recunoaste)…

Acum cativa ani aceleasi falimente morale se intrebau cu durere si confuzie de ce imperilistii americani nu sunt judecati de socialistii cu captelew tuguiate din Haga , dupa ce si-au cobnstruit singuri scenariul „genecidului ” si a celor 1 milion ce civili morti fictivi…

Camarazilor de Stanga , raspunsul este acelasi , asatzi in afganistan , precum a fost cel de acum cativa ani in iraq …

Motivul ptr. care imperialistii americani nu sunt judecatti de trubunalul vostru drag , este acela ca eroii neamului mioritic , nu ar putea defila sub arcul de triumf din bucuresti la fiecare 1 decembrie si nu ar imbujora obrajii si infalcara spiritul der natiune care inseamna ceva pe opamantul asta in inimile celor care se intreaba buimaci DE CE imperilistii americani nu sunt judecati …..Militarii mioritici nu ar putea defila si a fi medaliati ca eroi ai neamului , ptr. ca ar trebui sa fie alaturi de imperialisti pe banca de acuzati la tribunalul vostru iubit, ca acuzazi, complici , sau martori…DE ACEEA….ati inteles motivul???…tovarasilor ??….

In articol falimetatul moral si intelectual il izoleaza pe Basescu in mintea lui , il coate din Realitate si il izoleaza…

pe de alta parte Realitatea ne spune ca alti 27 de lideri (multi din europa ) au decis sa trimita in afganistan trupe ( germania, norvegia, italia, franta, spania, canada, polonia, nederlands. uk, etc.etc)…

In plus…nu au fost socialsitii din Oslao cei care au acordat camaradului lor din casa alba premiul nobel ptr. pace Copilului Minune ,din casa alba ?….

Daca un laureat al celui mai prestigios si onorat premiu al Stangii : Nobel , prezida asupra unui „genocid” oriunde in Lume , atunci logica ne forteaza sa comparam cele doua alternative : Ori Comisia Premiului Nobel este o comisie care acorda premii de pace criminalilor lumii care organizeaza genociduri in jurul Lumii, ori sarlatanii si escrocii care ieftinesc termenul de genocid folosindu-l ca un semn de punctuatie , mint de rup si indobitocesc gloatele naive si impresionabile…una din doua…ambele variante nu pot coexista in universul Adevarului….

dar cum am spus…in ordine de a „da cu sutul” si a distruge oponentii politicii , pseudo jurnalistii , distrug Realitatea, Moralitatea, si Bunul Simt…nu au scrupule si nu se gandesc la consecinte ….

Ca ziaristii acesti demagogi ar trebui sa regula numero uno al jurnalistii : CUVINTELE au INSEMNATATE …cuvintele inseamna ceva , au repercursiuni…nu sunt precum bvriza de primavara , vin ,si pleaca, si toti vom uita de ea…

Cum am spus : asa lideri …asa presa …asa gloate…

Banatanul 01-06-2011 - 21:33

Darga D-le. Denali,
Aveti dreptate atunci cind spuneti ca stinga lupta impotriva imperialistilor americani. Insa ceea ce inteleg eu este ca Dv. va pozitionati de partea imperialistilor in aceasta ecuatie stinga-dreapta, asa este?

Eu cred ca este important sa analizam aceasta ecuatie in mod nepartinic atit pe cei de stinga cit si pe cei de dreapta si condamnind ambele ideologii. Sa nu uitam ca cei de stinga sau putut manifesta nestingherit doar cu ajutorul celor de dreapta adica comunismul est European a fost cu de la Casa Alba si Londra ingaduinta.

Eu nu sunt de stinga dar nici de dreapta ca si convingere sunt conservator (autentic) adica consider ca Monarhismul medieval asezat pe principiile de morala si etica crestineasca este singura forma autentica prin care omul poate sa se bucure si sa traiasca in demnitate la trecerea lui prin aceasta lume.

Pentru cei ce doresc sa cunoasca cum stau lucrurile Eu le propun sa analizeze originea si evolutia Revolutiei Franceze din 1789,. Nu de alta, ci doar sa clarificam mai précis oiriginea celor de Stinga si celor de Dreapta. Ce ziceti? A ne aventura in asemenea discutii ca noi suntem de dreapta si ei sunt de stinga si ca dreapta este forta binelui iar stinga este forta raului eu vo spun ca va inselati amarnic. Atit stinga ca si dreapta sunt in egala masura forte Luciferice pe pamint, acestea doar opereaza cu metode diferite pentru a tulbura mintile oamenilor, dar au acelasi scop.
Adica transformarea omului in animal, anihilarea personalitatii umane si inrobirea.

Astazi avem virusi artificiali ca HIV sau multe alte diverse viroze si pe care cu mare pompa noi din lumea asa zis civilizata incercam sa luptam prin diverse tipuri de Vacinari in masa. Far sa avem curajul a spune lucrurilor pe nume ca totul este o prefacatorie si ca epidemiile si vaccinurile sunt experimente fara scrupule facute pe oameni. Alimentele sunt cu hormoni, aditivi chimici si modificate genetic. Aceasta este civilizatia noastra d-le draga si ea a fost implementata prin Rev. de la Paris.

Ambele Ideologii de dreapta (Liberalismul, Republicanii ori in unele tari Democratii) ca si ideologiile de stinga (Comunistii, socialistii, social democratii iar un unele tari Liberalii (i.e. Canada) ori Democratii (i.e. SUA)) sau nascut si sau auto definit din insasi Revolutia de la Paris din crimele oribile si bestiale comise prin ghilotinare de-a lungul a 10 ani. Acei criminali sunt parintii acestor doua ideologii politice de dreapta si de stinga cit si a sistemelor lor economice.

Credeti cumva ca o ideologie este mai indreptatita decit cealalta in plan moral de asi oferi serviciul in organizarea societatii umane?

Ceea ce au facut cei de stinga cit si cei de dreapta nu este altceva decit sa distruga armonia sociala dezvoltata pe valorile crestine, si au inlocuito cu anarhia numita pompos Democratie, fluturind iluzoriile idei de Libertate, egalitate fraternitate pentru ca aveau nevoie de formarea de gloate. Inainte de revolutie oamenii traiau impliniti si fericiti deoarece orizontul lor de asteptari era strict legat de valorile crestine si de posibilitatile lor fara le sa fie tulburate mintile cu idei luciferice.

Proletarii ca si Burghezii sunt hoti, mincinosi, vicleni, ipocriti, fatarnici, manipulanti, nu au nimic sfint, au un character de hiena si creier de tip reptilian, scopul lor este sa prade pe ori cine nu este ca ei, iar metodele folosite sunt lipsite de orice scrupule. Sunt organizati in haite si distrug in modul cel mai perfid orice structura sociala organizata pe principiile de morala si etica crestineasca.

Ambii, Proletarii ca si Burghezii impun o societate de tip secularizata robotizindul pe om.

Pentru mine stinga ca si dreapta sunt doar forme de manifestare deavoleasca si nimic mai mult si de aceea nu astept nimic bun de la acestia.

Banatanul 01-06-2011 - 22:12

Darga D-le. Denali,
Aveti dreptate atunci cind spuneti ca stinga lupta impotriva imperialistilor americani. Insa ceea ce inteleg eu este ca Dv. va pozitionati de partea imperialistilor in aceasta ecuatie stinga-dreapta, asa este?

Eu cred ca este important sa analizam aceasta ecuatie in mod nepartinic atit pe cei de stinga cit si pe cei de dreapta si condamnind ambele ideologii. Sa nu uitam ca cei de stinga sau putut manifesta nestingherit doar cu ajutorul celor de dreapta adica comunismul est European a fost cu de la Casa Alba si Londra ingaduinta.

Eu nu sunt de stinga dar nici de dreapta ca si convingere sunt conservator (autentic) adica consider ca Monarhismul medieval asezat pe principiile de morala si etica crestineasca este singura forma autentica prin care omul poate sa se bucure si sa traiasca in demnitate la trecerea lui prin aceasta lume.

Pentru cei ce doresc sa cunoasca cum stau lucrurile Eu le propun sa analizeze originea si evolutia Revolutiei Franceze din 1789,. Nu de alta, ci doar sa clarificam mai précis oiriginea celor de Stinga si celor de Dreapta. Ce ziceti? A ne aventura in asemenea discutii ca noi suntem de dreapta si ei sunt de stinga si ca dreapta este forta binelui iar stinga este forta raului eu vo spun ca va inselati amarnic. Atit stinga ca si dreapta sunt in egala masura forte Luciferice pe pamint, acestea doar opereaza cu metode diferite pentru a tulbura mintile oamenilor, dar au acelasi scop. Adica transformarea omului in animal, anihilarea personalitatii umane si inrobirea. Astazi avem virusi artificiali ca HIV sau multe alte diverse viroze si pe care cu mare pompa noi din lumea asa zis civilizata incercam sa luptam prin diverse tipuri de Vacinari in masa. Far sa avem curajul a spune lucrurilor pe nume ca totul este o prefacatorie si ca epidemiile si vaccinurile sunt experimente fara scrupule facute pe oameni. Alimentele sunt cu hormoni, aditivi chimici si modificate genetic. Aceasta este civilizatia noastra d-le draga si ea a fost implementata prin Rev. de la Paris.

Ambele Ideologii de dreapta (Liberalismul, Republicanii ori in unele tari Democratii) ca si ideologiile de stinga (Comunistii, socialistii, social democratii iar un unele tari Liberalii (i.e. Canada) ori Democratii (i.e. SUA)) sau nascut si sau auto definit din insasi Revolutia de la Paris din crimele oribile si bestiale comise prin ghilotinare de-a lungul a 10 ani. Acei criminali sunt parintii acestor doua ideologii politice de dreapta si de stinga cit si a sistemelor lor economice. Credeti cumva ca o ideologie este mai indreptatita decit cealalta in plan moral de asi oferi serviciul in organizarea societatii umane?

Ceea ce au facut cei de stinga cit si cei de dreapta nu este altceva decit sa distruga armonia sociala dezvoltata pe valorile crestine, si au inlocuito cu anarhia numita pompos Democratie, fluturind iluzoriile idei de Libertate, egalitate fraternitate pentru ca aveau nevoie de formarea de gloate. Inainte de revolutie oamenii traiau impliniti si fericiti deoarece orizontul lor de asteptari era strict legat de valorile crestine si de posibilitatile lor fara le sa fie tulburate mintile cu idei luciferice.

Proletarii ca si Burghezii sunt hoti, mincinosi, vicleni, ipocriti, fatarnici, manipulanti, nu au nimic sfint, au un character de hiena si creier de tip reptilian, scopul lor este sa prade pe ori cine nu este ca ei, iar metodele folosite sunt lipsite de orice scrupule. Sunt organizati in haite si distrug in modul cel mai perfid orice structura sociala organizata pe principiile de morala si etica crestineasca. Ambii, Proletarii ca si Burghezii impun o societate de tip secularizata robotizindul pe om.

Pentru mine stinga ca si dreapta sunt doar forme de manifestare deavoleasca si nimic mai mult si de aceea nu astept nimic bun de la acestia.

Denali 01-06-2011 - 22:40

Doresc sa multumesc vecinilor ,prietenilor sau familiei dlui Neacsu care au citit replica subsemnatului la articolul de propaganda al dlui si i- l-au transmis…

Spun asta ptr. ca in trecut dl ziarist deontolog m-a procmis ca nu va mai citi „noroiul” subsemnatului…

Deci din nou : multumesc celor din jurul dlui Neacsu care mi-au citit replica si i-au impartasit-o…

Hmmm….”dar pe timpul lor romanii nu cucereau ptr. in numeleunei democratii,ci in numele intereselor romane.”….hmmmm…nici nu stiu de unde sa incept cu aceasta fraza…hmmm…

Sa incep cu aceasta idee : De aceea experimentul societatii umane numita : America , este unica in istoria omenirii…Ptr.prima data in Istorie o supraputere isi foloseste forta resursele si mai ales sangele copiilor lor ptr. a ajuta, eliberara si scoate din excremente tari si popoare fara a cere in schimb teritorii despagubiri si bani…

Pana la america puterile lumii cucereau ptr. resurse, teritorii, etc…

Se pare ca dta dle ziarist deontolog nu iti poti infasura creierul inca in jurul acestei idei…

Orice tara invadata si cucerita de america : A PROSPERAT…iar acolo unde america a abandonat traba pe jumatate (vezi peninsula korea) sau a fost subminta de camarazii dtale de Stanga din america si s-a retras ( vezi indochina, si mai ales europa de est ) popoarele de au suferit cumplit ,si inca sufera…

Sa revin la fraza dtale de mai sus pe care am cotata-o…hmmm…Intrebare :

Care au fost interesele Romaniei cand s-a aliat cu Nazistii germani ???…( probabil Diktatul de la Viena)….

Care au fost interesele Romaniei cand acestea au invadat Crimeaa??….(probabil Republica Sovietica Socialista Moldova)…

Care au fost interesele Romaniei la Cotul Donului (Batalia de la Kursk)??…( Probabil obliterarea a doua intregi armate mioritice )…

Care au fost intereswele Romaniei la 23 August 1944??…(probabil istaurarea Epocii de Aur si a crearii Omului Nou)…

Pana acum singurle teritorii pe care america le-a cucerit si le detine in europa spre exemplu sunt cimitirele din Normandy …

Dupa ce america a cucerit un regim , a recostruit un continent….pe de alta parte , in spatele cortibnei sovietice, tarile repsective rau cu adevarat jefuite…

„Romanii nu isi omoara aliatii pe campul de lupta…”…este clar ca dta nu ai absolut nici un elemnet de baza vizavi de teatre de operatii , confuzia si situatiile fluide care au loc…Nu poti realiza faptul ca acestea sunt : ACCIDENTE …daca scopul imperialistilor americani era acela de a-si extermina aliatii , te asigur eu dle ziarist deontolog ca treaba era terminata de mult…

” Romnii nu isi omoara laiatii pe campul de lupta”…Hmmm…Adevarat ..Roamnii isi omoara …romanii…pe campul de antrenamnet cu tehnica ruginita ,depasita si cu Mig uri si AN 2…

Hi, hi, hi….”romanii nu aruncau sageti in tabara prieteneilor.”…Adevarat…Cu exceptia asediului Vienei de catre ototmani si aliatii lor valahii…

romanii nu aruncau cu sageti in aliatii lor, cu exceptia plethotei de domnitoti romani de-a lungul secolelor ,care se refugiau la Istambul , Budapesta sau polonia de a strange armate , impotriva rudelor sau cateaodata a propriilor frati, unchi, sau veri…

Romanii nu aruncau sageti in tabara prietenilor …Adevarat…eu numai isi detrobau proprii domni ( hello A.I. Cuza si instaurau pregi din clanul hohenzolern ,culesi de prin statele saxa coburg, etc)…

Eu cum am spus , cel mai rar obiect de gasit in romania sunt : OGLINZILE…nimeni din acea tara ,se pare ca refuza sa se uite in oglinda , sa-si vada barna din ochi inainte de da vina pe altii si de a mentioan paiul din ochii altora…

Dle ziarist deontolog Neacsu eu ti-am spus si iti repet : Eu incerc sa te iau in serios , dar dta faci aceasta apropae imposibil…

Exibit # 1 : „de mai mult timp basescu pupa steagul cu stele ..bla.bla.bla…”…

hmmm… pai parca deunazi presedintele romaniei era ocarat , ridiculizat si admonestat de aceeasi presa ca ia dat cu tifla Copilului Minune si a refuzat sa se intalneasca cu el…pardon : EL…in polonia si sa pupe steagul cu multe stele….

HOTARATI-VA ODATA…care este ….

Cu voi Basescu se afla in situatia : ” Damn if does it …damn if he doesn’t „…nu castiga cu voi, orice ar face…

Romania este in NATO….iar multi indivizi precum dta , doreste numai beneficiile acestei organizatii dar nu si responsabilitatile…

„dusmani inventati…”…hmmm…dusmani invetati…Singura explicatie pe care o am este ca dta rpobabil de aflai in coma clinica pe data de sept. 11 , 2001…nu am alta explicatie….cei cca. 3000 de ADEVARATI civili americani probabili au fost ucisi de extraterestrii…nu-i asa ?….

Nu am cum sa te ia-u in seriosd dle Neacsu cand scrii bazaconii falsuri si MINCIUNI…

Spui ca nu te cunosc….hmmm… Eu te intreb pe dta : Dta ma cunosteai cand asa din senin ai scris : ” este prima data cand nu arunci cu noroi „….pai vezi cum esti ?….dai …dar nu suferi sa primesti…esti sensibil foc….dar nu ai nici o remuscare cand dai „sutiri” ieftine adversarilor politici sau refuzi sa dezbati idei opuse ideologiei dtale…

Dle deontlog eu te intreb din nou : CARE sunt sursele dtale cand afirmi ca „sute de mii” de „civili” afgani au fost ucisi de imperialistii americani ??…CARE??..DE UNDE ???refuzi sa raspunzi la aceste intrbari simple…

Sunt niste FALSURI si cifre INVENTATE …ATAT!!!….

Dle Neacsu ,cand imperialistii americani au dotat eroii neamului mioritic detasat in afganistan cu cele mai moderne transportoare blindate BISSOnN, care sa reziste minelor improvizate , eu nu am citi absolut nici un articol scris de dta in care sa aplauzi aceasta ….

De aceea spun ca esti un individ mic( nu ma refer la statura) ci la caracter…

Propaghezi : minciuni jumatati de adevar , falsuri , inventezi cifre , si functionezi pe o singura unda : Basescu Rau ….Altcineva ( nu stiu cine) , Bun….

succes…

Spartacus 01-06-2011 - 23:59

Fals esti tu . Nici nu puteai sa spui o mai mare tampenie Citeste si tu Denali, ce ai scris :Ptr.prima data in Istorie o supraputere isi foloseste forta resursele si mai ales sangele copiilor lor ptr. a ajuta, eliberara si scoate din excremente tari si popoare fara a cere in schimb teritorii despagubiri si bani…”
Mai baiatule , daca te platesc americanii sa scrii asemenea tampeni, te inteleg, dar daca e din capul tau asa ca asa gandesti tu , e grav rau de tot. O propaganda mai proasta si mai aberanta nu a facut nici Stalin . Ziceai ca esti de drapta ? Fugi de aici ca esti de stanga , dar tu habar nu ai care e stanga si care e dreapta.

Denali 02-06-2011 - 01:52

To Spartcapus…

Ufff….ma plictisiti …Nu este vina mea ca nu ati invatat istoria si ca nu traiti in Realitate…

Fact : Marshall Plan, reconstruirea europei…

Reconstruirea japoniei , si crearea unei constitutii democratice…

koreea de sud…
filipines…
etc…etc…

iar recent iraq si cloaca asta de afganistan , unde america isi pierde banii degeaba….

sa luam alte puteri din istoria omenirii : babilonul : au jefuit si distrus…
Persia : au jefuit si distrus…
imperiul elenistic( Alexander the Great) au jefuit si distrus)…
Imperiul roman au jefuit si distrus…de fapt au exterminat si eliminat din istoria pe daci…
Imperiul britanic : au cucerit si exploatat…
puterile europene : au cucerit si exploatat…
Uniunea sovietica : au cucerit si impus controlul asupra vecinilor ,exploatandu-le ani de zile…

America : intotdeuna a cheltuit bani materiale si sange …
Nu a cerut despagubiri de la germani , de la japonezi , italieni sau mioritici….
Din contra : a ajutat la reconstruirea europei de vest…
a hranit berlinul de vest luni de zile cu Berlin Air Lift ,cand sovoeticii , au blocat caile rutiere si feroviare din germania de est, etc.etc…

Nu este vina mea ca sunteti indobitociti….

succes…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult