Acasa Opinii Alături de Liviu Dragnea ?

Alături de Liviu Dragnea ?

scris de Marin Neacșu
2.397 Afisari

Cine nu îl cunoaște pe charismaticul Liviu Dragnea? Toate reporterițele cred că se înghesuie să îi fie cât mai aproape când face câte o declarație și zâmbește așa ușor în colțul gurii, ”mustăcește”, sperând că lor le-a zâmbit. Crin a fost un băiat frumos, are încă ochi frumoși, dar Dragnea e un bărbat șarmant, aparițiile sale sunt ”perfect bărbătești”.

Marin NeacsuMai nou marinarul a pus haita pe el și procurorii s-au și grăbit să se facă de râs acuzându-l de ”folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, adică voturi”. În Somalia sau Sudan dacă mergi în fața sfatului tribului Uburububu cu o asemena acuzație, râd maccacii de tine până cad din bananier. La noi, DNA-ul Morarului se întrece în aberații și invenții judiciare fără nici o jenă, fără nici o teamă că cineva, altcineva în afară de Băsescu, poate să vadă ce învinuiri aduc unui om, numai să îl vadă legat. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, dacă nu aș vedea că lumea ridică din umeri, face semnul cu degetul la tâmplă și merge mai departe, tratând actele justiției ca pe o ciudățenie și atâta tot. Până când, ușor- ușor, vom fi ridicați toți cei care constituim un pericol mai mic sau mai mare pentru Piratul din Cotroceni și ne vom trezi că nu mai sunt pușcării suficiente, nici spitale și nici cimitire să ne țină pe toți departe de vânzătorul de țară.

Dar lumea, atât cea politică, cât și cea casnică, se mulțumește să comenteze, să râdă, să înjure eventual și atât. Politicienii își fac socoteala câte voturi le vor aduce abuzurile lui Băsescu la parlamentare, televiziunile își numără ratingul, scot pe piață subiecte care mai de care mai ”senzaționale”, apar avioane cu armament investigate de ani de zile de unele comisii ale ONU, subiecte de care nimeni nu s-a interesat până acum pentru că nu avea nimeni nimic cu Băsescu și afacerile lui cu armament, dar acum realizează în sfârșit că nu e nevoie să faci ceva ilegal ca să fii anchetat, e suficient să te nimerești în fața trenului.

Lumea se mobilizează. A apărut pe Causes, pe net o inițiativă ”Alături de Liviu Dragnea”, în care suntem îndemnați să ne autodenunțăm, să fim alături de el în greaua suferință prin care trece. Trecând peste aberațiile cuprinse în actul de acuzare, printre care pot fi și unele realități sau vini încă nespuse sau nedovedite, că doar nu o să fi făcut USL –ul așa dintr-o dată-o campanie ”mani pullite”, Dragnea nu are de ce să se îngrijoreze și nici lumea pentru el. Dar este teribil de reconfortant să te semnezi pe o pagină de net, să spui că ai făcut mișto de Băsescu și te-ai autodenunțat că ești alături de marii oameni ai țării, iar procurorii nu au ce să-ți facă. După ce ai făcut asta, te simți Superman și parcă și prețurile la alimente se văd mai mici, mai îndepărtate. Sunt sigur că se vor găsi câteva mii de susținători ai lui Dragnea, poate zeci de mii care vor semna acea petiție și astfel România va fi salvată.

Nu am văzut însă decât câteva zeci de nebuni, poate sute, care nu au ce face și se plimbă pe lângă gardul piratului, alături de Ghișe. Pe net nici o inițiativă ”Alături de Ghișe”, iar din partea partidului sau USL nici atât.Nici pe Dragnea nu l-am văzut alături de Ghișe.  Atât el, cât și Ludovic sunt ”rebelii” cei care gândesc cu propriul cap, nu se lasă ”gândiți” de șefu și astfel de oameni nu fac cinste, nu merită nici popularizați, nici sprijiniți, nici ajutați. Despre Orban nu se mai spune nimic, partidul i-a arătat pisica, despre Ghișe, din când în când se spune că mai dă din picioare. O să mai fie dat pe post probabil când va leșina vreunul din cei care se cred Zorro ca și el, sau când își va da altul foc prin zonă sau dacă jandarmii vor intra în acțiune, dar nu sunt șanse, nici Băsescu, nici Ponta nu vor să se pună cu Ghișe, cazul Arafat este încă proaspăt,  trebuie așteptat până lumea va uita definitiv. Între timp mai o miștocăreală pe la tv cu Badea abia întors din concediu și dornic de publicitate ieftină și de carnet, mai un subiect ”arzător”care să încingă spiritele în platou și să lungească boala, vin acuș-acuș alegerile și mai dă guvernul niște bani pentru campanie, unchiul Sam va da cu banul să spună cine va câștiga și va primi firman de domnie, iar românul va uita  sau nici nu va ști că sub pământul pe care îl calcă stau orașe de mii de ani, dovezi ale civilizației strămoșilor lor, pe care partidele le vând pentru a fi acceptate ca parteneri de dialog la Bruxelles sau aiurea. Nu este suficient că ne calcă alții în picioare, ne mai călcăm și noi singuri, unii pe alții și toți pe cei ce ne-au dat nume.

Eu nu sunt alături de Liviu Dragnea, eu sunt alături de Ghișe.O fi mai frumos Dragnea, dar e mai frumos ce face Ghișe.

19 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2012 - 12:36

G H I S E fara F R I C A = P I C A basescu ! Iar de SOLIDARNOSCII din USL este de RASUL CURcilor ! La gioale bre , la gioale !

mircea 14-09-2012 - 14:01

de ce DRAGNEA nu poate fi candidatul la presedentie,asa cum au gresit PNL-sti in 2004 cand l-au facut pa dracu presedinte,iar in 2009 nu au vrut sa o propuna si so sustina pe WEBER care l-ar fi surclasat pe michiduta,acu au venit cu un sters

neacsum 14-09-2012 - 14:24

Dragnea este ”puscariabil” nu ar rezista nici o luna in fata lui Basescu.Nu uita ca a fost propus ministru de interne si nu a tinut. Oare de ce ?
Greu de gasit un politician curat mai ales in PSD sau PDL, dar si mai greu sa fie acceptat de greii partidului, pentru ca ei au nevoie de oameni pe care sa ii poata manevra si sa nu le iasa din cuvant. Asa ca slabe sanse sa vedem pe cineva de calitate in fruntea partidelor sau propusi la prezidentiale. Sa nu uitam ca nici marele JFK nu ar fi fost ales daca batranul Kennedy nu ar fi batut palma cu mafia. Ca fiul nu a sarjat la intelegerea facuta intre mafie si taica-sau s-a vazut la Dallas.

ValVerde 14-09-2012 - 15:52

Deci tu ai „cumparat-o” pe aia cu Mafia. Modest.

Uite aici oferta de pe piata conspiratiilor:

” Most current theories put forth a criminal conspiracy involving parties as varied as the CIA, the KGB, the American Mafia, the Israeli government, FBI director J. Edgar Hoover, sitting Vice President Lyndon B. Johnson, Cuban President Fidel Castro, anti-Castro Cuban exile groups, the Federal Reserve, or some combination of those entities.” (Wikipedia)

Fii si tu creativ si utilizeaza „a combination of those entities”
Iti restringi aria fabulatiei cind te rezumi doar la Mafia !!!

neacsum 14-09-2012 - 16:11

Nu e fabulatie, este realitate. Intalnirile batranului Kennedi cu capii mafiei sunt de notorietate, nu mai constituie un secret decat pentru obtuzi si indoctrinati.exista inregistrari facute publice cu discutiile dintre al batran si capii mafiei. Bineinteles ca pot fi si alte variante in calcul, dar aceasta este dovedita cu probe. Legaturile seniorului Kennedy cu mafia sunt la fel de cunoscute ca si ale lui Franck Sinatra.

ValVerde 14-09-2012 - 16:35

Cuma am mai zis…fiecare are o parere si o gaura-n…

Huhu Ciu 14-09-2012 - 17:01

Corect si io am gasit aceste informatii, stiute de toti, privitor la legaturile batrinului Kennedy si F. Sinatra cu Mafia.

Doar inapoiatul, ignorantul Vaca Verde nu stie ce toti stiu!

ValVerde 14-09-2012 - 18:00

Asa e Huhule, spiritele superioare se intilnesc…tu si Neacsu

Huhu Ciu 14-09-2012 - 14:55

Si io-s alaturi de Ghise!
De ce nu se dezbate-n Parlament, Adevarul spus si scris de Ghise privitor la demiterea lui Basescu?

Daca stam indiferenti la abuzurile regimului Basescu, ne va abuza, chiar aresta pe multi, va teroriza pe toti romanii !
Sculati-va romani, impotriva dictaturii basiste, PINA NU E PREA TIRZIU!

ValVerde 14-09-2012 - 15:19

Ideile principale ale articolului lui Neacsu:

1. Lui Neacsu ii place de Antonescu, ca a fost un om chipes, care inca mai are ochi frumosi dar daca ar fi sa o luam la bani marunti, lui Neacsu ii place de fapt de Dragnea, care e sarmant si are aparitii barbatesti.

2. Romania ar trebui sa aiba mai multi bananieri si maccaci cu simtul umorului.
Sfatul Tarii ar trebui sa desemneze un copac mai falnic si mai solid, sa nu se mai rupa craca cu Consiliul de Ministrii sau sa cada parlamentarii cu fundul in masele de alegatori.

neacsum 14-09-2012 - 15:53

Daca asta e tot ce ai inteles din articol, orice comentariu e de prisos. Te-ai definit singura.

ValVerde 14-09-2012 - 15:57

Hahah mai Neacsule, ceea ce am zis eu acolo e cam tot ce se poate retine din „creatia” ta….”the value proposition”

Restul e umplutura 🙂

neacsum 14-09-2012 - 16:13

Asta e tot ce ai retinut tu. Vorbeste in nume propriu nu generaliza.

ValVerde 14-09-2012 - 16:33

Neacsule, hai sa-ti spun ceva ce n-ar trebui sa fie secret pentru tine:

Cind semnezi un articol, un mesaj pe forum, chiar cu un nickname, e subinteles ca este parerea ta.
Cind faci afirmatii in numele unui grup, trebuie sa explici care e grupul, cind si cum s-a facut afirmatia respectiva, pe ce te bazezi cind citezi opiniile altora.
Dupa cum sper sa fii inteles pina acum, eu vorbesc in numele meu.

Desigur ca poti vorbi in numele unui grup bazindu-te pe intelegerea ta subiectiva, fara a tine cont de tot ce am enumerat mai sus, dar atunci opinia pe care o expui devine un fel de susanea gen articolele tale.
Cind faci asta, parerilor tale ii se acorda tot atita importanta cit injuraturilor lui urbos.

digital 14-09-2012 - 17:10

vitălăul face concurs cu make la prosteală!
tot timpul vor să se depășească!când unul pe altul,când pe sine însăși!
hahaha!

neacsum 14-09-2012 - 17:27

Cand spui ”tot ce se poate retine” inseamna ca se poate retine la modul general de catre oricine. Ori asa cum pana la urma ai recunoscut tu voiai sa spui ”tot ce am retinut” .Mai bine mai tarziu decat niciodata. Asta stiam de mult , ai probleme de perceptie, dar nu e nimic, nimeni nu e perfect.Cu timpul poate reusesti sa iti mai largesti orizontul.

ValVerde 14-09-2012 - 17:57

Neacsule, nu prea v-au invatat Limba Romana la scoala aia de subofiteri…

Spune-mi daca intelegi sensul propozitiei:

” In opinia mea, tot ce se poate retine din articolul lui Neacsu, e ca nu stapineste bine limba romana”

Acum, pentru ca „in opinia mea” este subinteles de faptul ca semnez postarea, o pot elimina din propozitie.

(ai auzit de constructiile subintelese care pot fi lasate nescrise pentru a nu ingreuna fluiditatea textului, nu e asa?)

Propozitia de mai sus se transforma in:

„Tot ce se poate retine din articolul lui Neacsu, e ca nu stapineste bine limba romana”

Tot mai crezi ca e generalizare???

Uite-te la ce ai scris tu:

” iar românul va uita sau nici nu va ști că sub pământul pe care îl calcă stau orașe de mii de ani, dovezi ale civilizației strămoșilor lor”

Este fara indoiala opinia ta (si o opinie stupida), dar e clar ca e a ta, pentru ca semnezi articolul.
Nu am vazut sa fi inceput propozitia cu „e parerea mea”…..
Dupa criteriul tau, generalizezi.

Pribeagul 14-09-2012 - 20:48

Mache
13-09-2012 at 23:33
Pribege,

Io zic sa nu generalizam. Nu exista chestie mai parsiva decat pusul pe aceeasi craca a raului absolut impreuna cu raul suportabil. Si asta e tactica de baza a propagandei socialiste.
Daca e sa o luam pe rand constatam urmatoarele:
1. Iliescu intr-adevar a fost si este cel mai distructiv personaj al istoriei romane recente. Sub primii sai 6 ani de guvernare Romania pierdut toate trenurile posibile si si-a irosit orice sansa de dezvoltare rapida. Zvarcolelile din ziua de azi (si urmatorii 10-15 ani) i se datoreaza in proportie de 90% lui.

2. Milica a fost un om slab si departe de inaltimea sarcinii ce o avea in fata si a asteptarilor mandatului sau. Totusi a reusit sa salveze in-extremis Romania de la falimentul se care se indrepta vijelios in urma guvernarii Vacaroiu/Georgescu.
Sa nu uitam ca la 1 Decembrie 1996 Rezerva valutara TOTALA a Romaneiei ajunsese la ~ $300 milioane, iar serviciul estimat al datoriei publice (asa cum se vedea in 1996) pentru 1998 si 1999 depasea bugetul tarii pe acei ani – adica Romania trebuia sa dea faliment. Si n-a dat totusi faliment, ceea ce se datoreaza exclusiv guvernarii CDR. Tot in acea perioada s-a stopat risipa catastrofala a economiei post-comuniste, iar anul 2000 a fost primul an de crestere economica a Romaniei dupa 1989.
Bulgaria care tot in 1996 a ales din nou socialistii a intrat in colaps aproape imediat (calatoriile cu tramvaiul se plateau in oua sau fructe pentru ca moneda bulgareasca nu mai valora oricum nimic) si nu si-a mai revenit cu totul nici pana azi. In 1989 fiind binisor deasupra Romaniei din punct de vedere economic, iar din 1997 fiind constant sub Romania.
Insa Milica a fost incapabil sa introneze domnia legii, sa treaca al anchetarea marilor gainarii produse de ai sai sau de PSD-ei si mai ales a fost incapabuil sa urneasca dosarele revolutiei si ale mineriadelor care ar fi curatat o buna parte din puroiul ce mai infecteaza si azi viata tarii.
A cedat de asemenea in mod catastrofal in fata obstructiilor si santajelor lui Basescu si Roman inlaturandu-l in primul rand pe Valerian Stan de la sefia corpului de control in vara 1997 cand acesta a inceput anchetarea PD-ilor si apoi in Ianuarie-Februarie 1998 cand l-a inlaturat pe Ciorbea la presiunile lui Basescu. Chestii care i-au fost fatale.

3. Chelul a fost de-a dreptul distructiv in timpul guvernarii CDR-PD dintre 1996-2000. Insa vina este in primul rand a CDR-ului care a fost incapabila sa traga apa dupa el si sa-i rupa gatul definitiv. Vorba cantecului: “Ce nu te omoara, te intareste” A fost perioada in care a evoluat de la un chelios chior si hahait la fiara politica feroce care mai e si azi.
Insa si-a rascumparat o buna parte din pacate prin lupta tenace si aparent fara sperante care insa s-a incheiat prin infrangerea regimului Nastase in 2004. A fost o realizare ezxtraordinara care merita si azi toata admiratia.
Sub mandatul sau a inceput de bine de rau sa functioneze justitia. iar asta nu e putin lucru. Tot sub guvernarea sa s-a ajuns la cota unica de impozitare care a stat la dezvoltarea exploziva a tarii intre 2004 si 2008.

Si cu voia, dumneavoastra, ultima pe lista, blocarea accesului lui Mircea Geoana la presedentia tarii in 2009. Sa nu uitam ca in mai putin de 2 ani dupa acel moment toata lumea, (prieteni si aadversari deopotriva) au decis fara drept de apel ca Geoana e un idiot, un tradator si un hot. Nu-i asa?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Mache, esti cel “mai” formidabil: ai un scris frumos, cursiv, suvoi, inspirat, inaripat…

La cele azvirlite de tine in eter, nu ma refer la toate, avansez citeva considerente referitoare la pct. 3:

1. „A fost perioada in care a evoluat de la un chelios chior si hahait la fiara politica feroce care mai e si azi.”
……………………………………………………………………………………………
Gresit. Cheliosul a fost si atunci acelasi nenorocit ca cel de azi. Cred ca ai vedenii, ce fiara politica vezi tu, mai ales azi? Un handicapat caruia Curtea Handicapatilor, atotputernica datorita sustinerii, nu se stie inca clar din ce motive, de la Bruxelles, i-a dat drept de azil la Cotroceni poate fi considerat o fiara politica feroce? Este doar un golanas plin de bube care incearca sa se joace in curte si la care lumea romaneasca se uita cu greata prin gardul Cotroceniului.

2. „…infrangerea regimului Nastase in 2004. A fost o realizare ezxtraordinara care merita si azi toata admiratia.”
……………………………………………………………………………………………

Referitor la infringerea lui Nastase, ea se datoreaza ca intodeauna dorintei de mai bine a alegatorilor. Cind Basescu a lansat lozincile: „Va chem sa dam lovitura de gratie acestui sistem ticalosit!”, ”La țepe, în Piața Victoriei!” si in urarea: „Sa traiti bine!” – lozinci care aveau in spate PNL, mai ales PNL!, baza Aliantei DA, partidul care a dat credibilitate acestei alianrte – a fost crezut, balanta s-a inclinat putin, dar suficient.

Ma ginesc si la faptul ca Nastase, nu-mi dau seama din ce considerente, s-a purtat cu manusi, a adoptat pozitia gentlemanului in confruntarea cu Basescu, cind trebuia sa-l ia de sus – conform pregatirii sale universitare – si de jos, mai clar sa-l bage undeva in direct, conform pregatirii lui Basescu.

Trebuie sa retinem ca toti aceia care se indeparteaza de popor , mai devreme sau mai tirziu, vor pierde. Dovada Basescu.

3. „… a inceput de bine de rau sa functioneze justitia”
………………………………………………………

Hai, sa fim seriosi. Bsescu s-a dovedit a fi capul „sistemului ticalosit”. Romanii si-au dat seama ca sistemul ticalosit este fundamentul pe care se sprijina Basescu. Dovada ca s-a angajat sa-i dea „lovitura de gratie”, dar l-a lasat parca mai infloritor ca niciodata. 🙁 crying

Desigur, daca sistemul ticalosit este adversarul Nastase, ei bine, da, l-a zgiriat putin… la git 🙂 si cam atit.

Nu ma refer la celelalte afirmatii ale tale. In trecat spun doar ca datorita intrarii in UE, Romania a beneficiat de un potop de bani care s-au revarsat peste ea. Dar banii, datorita unei administratii dezastruoase, cu jucatorul Basescu in frunte, s-au dus cum au venit, ba chiar, din pacate, cu asupra de masura.

S-a dovedit ca datotita “jucatorului” Basescu:

– solidaritatea politica a sistemului national este zdrobita. Vor trece ani ca aceasta sa fie
refacuta.
– sute de miliarde de euro, constituind resursele tarii, au fost tocate, jefuite de clientela
basesciana cu acte în regulă, pe baza de legi, de hotărâri de guvern sau de ordonanţe;
– n-au fost de ajuns resursele statului, s-a apelat la imprumuturi. Datoria Romaniei a crescut de la
21 mld euro in 2004 la 99 mld euro in 2012.
– s-a ajuns la un aparat de stat si de securitate monstrus si mai ales inutil, de o marime
niciodata intilnita in istoria Romaniei, care pur si simplu devoreaza resursele tarii;
– sistemele de invatamint, sanatate, de relatii sociale, sisteme care ar trebui sa asigure existenta
si progresul omului simplu, au fost pur si simplu destructurate;
– retele de promovare a coruptiei, hotiei, necinstei, desfriului au ajuns la conducerea statului.
Vezi cum conducerea ANAF “asigura” atit administrarea fiscala a tarii cit si a unei retele de
prostitutie (cazul Marta).
– etc…

Deci, romanii inselati de Basescu cel Micinos, Nemernic si Ticalos trebuie sa-l scoata urgent pe acesta din din viata politica a tarii.Cu cit mai repede cu atit mai bine.

digital 14-09-2012 - 20:55

pribeagu are energie!
că s-a bronzolit la limoges…da o să-i trecă repede bronzul și o să intre pe făgașul noemal al vieții!
hahaha!
bagă mă pribege!
spor maxim cu retardații!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS