Acasa Opinii Am să mă agăţ de candelabru (Şi viţeversa)

Am să mă agăţ de candelabru (Şi viţeversa)

scris de Marin Neacșu
7 afisari

Ultima găselniţă în materie de spoliere a românilor : Libertatea. Guvernul  Boc luptă pentru eliberarea românilor,  de stat : „Oamenii nu pot fi liberi decât dacă nu mai sunt dependenţi de stat, acesta este obiectivul fundamental şi al Partidului Democrat Liberal şi al guvernării pe care o reprezint” spune domnul Boc, această particulă nanomicroniană care nu mai ştie ce aberaţii să mai producă pentru a lua românului până şi dreptul la pensia pe care nu a putut să o diminueze, dar încearcă să o revizuiască, iar acum vrea să o elimine.

Marin NeacsuAşa a grăit Boc. Cu alte cuvinte, nanomicronul vrea să scape românul de “încorsetarea în care este ţinut”, prin eliminarea  obligaţiile pe care statul le are faţă de el. Politica actualului guvern  vrea să elibereze românul de obligaţiile statului privind:

–          Educaţia

–         Salarizarea

–         Dreptul la muncă

–         Asigurările de sănătate

–         Asigurarea unui salariu minim decent

–         Pensiile de stat

–         Dreptul la siguraţă publică, prin restrângerea efectivelor poliţieneşti şi preluarea sarcinilor acestora de către firme private de pază, patronate de camarila PDL-istă

–         Dreptul la suveranitate – împărţirea  teritorială pe baze entice, la şantajul UDMR recunoscut de Traian Băsescu  în déjà celebrul interviu pe B1TV.

 Toate aceste măsuri sunt luate de guvernul Boc în numele dragostei faţă de popor şi în numele libertăţii individului faţă de stat.

Interesant mod de a masca INCAPACITATEA STATULUI DE A SE MAI ACHITA DE ACESTE OBLIGAŢII PREVĂZUTE ÎN CONSTITUŢIA PE CARE VREA SĂ O SCHIMBE DOMNUL BĂSESCU.

Interesant mod de a masca incompetenţa  unui guvern care, de când a fost instalat, nu a făcut altceva decât să ia şi să ia şi să ia din buzunarele oamenilor, pentru că nu este în stare să producă altceva decât suferinţă românului.

Interesant mod de a masca o politică total antiromânească, antinaţională, anticetăţean, o politică a distrugerii valorilor, a promovării clientelismului gregar , a nonvalorilor la rang de ministru, a curvăsăriei politice la rang de principiu, a trădării la rang de virtute, a şantajului la rang de politică de partid  şi a ospătarilor la rang de general cu 4 stele.

Interesant mod de a masca o criză nu numai economică, financiară şi politică, cât mai ales morală, în care omul nu se mai regăseşte în societatea actuală, cei care au apucat alte timpuri nu mai ştiu pe ce lume trăiesc, unde au dispărut valorile cu care au fost învăţaţi, ce să le spună copiilor şi nepoţilor, să muncească pentru a fi apreciaţi sau să fure pentru a ajunge în fruntea Parlamentului   României, să trădeze pentru a ajunge miniştri ai apărării, să fie umili şi servili pentru a ajunge prim ministru, să bată copii, să jignească şi să mintă pentru a ajunge preşedinte ?

Interesant mod de a masca o prăpastie în care ai aruncat un popor şi o ţară apreciată  de toată lumea  pentru calităţile cetăţenilor, altă dată altruişti, prietenoşi, veseli, mândri, ospitalieri, pacifişti inventivi, patrioţi, acum invidioşi, răutăcioşi, trişti şi resemnaţi, scârbiţi  şi ruşinaţi de  apartenenţa la propria naţionalitate, închişi, puşi pe ceartă chiar şi între fraţi pentru motive  de nimic, indiferenţi la terfelirea valorilor naţionale. 

Interesant mod de a masca transformarea unei ţări, altă dată invidiată, plină de bogăţii naturale, blagoslovită de Dumnezeu cu toate frumuseţile şi bogăţiile naturale, care putea să se întreţină singură, fără ajutor străin, având  în şi pe pământul său tot ce îi trebuia pentru a nu fi nevoită să se înrobească nimănui, în SĂRĂCIA LUMII, cea mai  îndatorată ţară din lume, care şi-a amanetat, concesionat, vândut, dăruit, tot ce avea, pentru îmbogăţirea unor trădători de ţară care din 89 încoace s-au perindat la conducerea ei, luând sau vânzând fiecare după puteri tot ce puteau vinde, iar acum se arată cu degetul şi se şantajează unul pe altul de nu mai ştie românul pe cine să creadă şi pe cine să învinuiască.

Interesant mod de a masca tragedia unei naţiuni care este atât de scârbită de propria cădere, de mocirla în care se scaldă, încât nu mai are nici măcar dorinţa de a ieşi din ea, condamnându-se singură la destrămare prin indiferenţă, TRAGEDIA UNEI  NAŢIUNI CARE ÎŞI FACE  SEPPUKU, dar nu în stilul demn, aproape onorant al japonezilor, ci în stil ruşinos, printr-un abandon laş şi o indiferenţă condamnabilă.

Interesant mod de a masca o politică de distrugere totală, o politică care duce la cazuri de suicid şi gesturi  extreme, strigătoare la cer ale unor oameni care nu mai văd nici o altă cale de a protesta, pentru că nu au la ce instanţă să mai apeleze pentru a-şi apăra dreptul la demnitate, dreptul  la existenţă, dreptul la un trai nu decent ci minimal, dreptul la drepturile garantate oriunde în lume, mai puţin aici, în ţara asta numită de Papa GRĂDINA MAICII DOMNULUI. Şi atunci, omenii acestei ţări  apelează la instanţa supremă, care unora le acordă o a doua sanşă, altora nu.

Interesant mod de a conduce o ţară în prăpastia istoriei, spre iadul existenţei sale,  mimând buna intenţie, invocând ELIBERAREA socială, cînd de fapt o conduci spre “eliberarea” totală.

Cum de nu se scufundă pământul sub aceşti oameni, ca în Guatemala, pentru a-i arunca în negura necunoscutului, acolo unde nici întunericul să nu ştie dacă există sau nu ?

 „Eu cred că rolul statului este de a asigura libertatea individuală, funcţionarea pieţelor, a ordinii publice, a securităţii naţionale. Orice extindere a funcţiilor statului îl slăbeşte şi, totodată, afectează bunăstarea oamenilor şi libertatea lor. În esenţă, statul intervenţionist nu serveşte cetăţenilor. Prin urmare, statul pe care îl susţin este acela de a-şi restrânge intervenţiile, de a lăsa libertatea de mişcare a cetăţenilor, de a crea cadrul propice de manifestare şi de a asigura egalitate de şansă”, spune domnul  Boc.

 De ce nu ne eliberează domnul Boc şi de taxe, impozite, dări  dijme,  taxe de drumuri, de poluare, TVA, CAS şi alte dări care ţin STATUL legat de noi şi îl împiedică să se dezvolte armonios, liber şi independent? Dacă statul lui Boc nu ne mai vrea, NICI NOI NU ÎL VREM. 

Asta  e deplina eliberare, domnule Boc. Aplicaţi şi reciproca sau cum spunea regretatul Birlic,  viţeversa: Statul  nu poate fi liber, decât dacă nu mai este dependent de oameni.

Dacă acest Birlik al dreptului românesc va reuşi să îşi realizeze visul, am să mă agaţ de candelabru, ca eroul din două lozuri şi am să strig şi eu “şi  viţeversa…”

4 comentarii

Bumerang 04-07-2011 - 18:29

„cei care au apucat alte timpuri nu mai ştiu pe ce lume trăiesc, unde au dispărut valorile cu care au fost învăţaţi, ce să le spună copiilor şi nepoţilor, să muncească pentru a fi apreciaţi sau să fure pentru a ajunge în fruntea Parlamentului României, să trădeze pentru a ajunge miniştri ai apărării, să fie umili şi servili pentru a ajunge prim ministru, să bată copii, să jignească şi să mintă pentru a ajunge preşedinte ?”

Da’, oare in „celelalte timpuri”, mai precis comunism, ca la asta te referi, valorile erau respectate? Oare cei care munceu au fost apreciati? Cei care au furat au fost pedepsiti? Cei care au fost ministrii nu au tradat, calcand in picioare drepturile cetateanului? Oare cei din sistem nu au fost umili si servili, pt un calup de cascaval si o dcaie 1300?

De ce nu te opresti la acritica acest guvern, si trebuie neaparat sa elogiezi comunismul? Nu gasesti nimic in el de elogiat, orcat te strofoci!

O fi Boc servil si umil, nu zice nimeni contrariul, dar cate-odata mai scapa si el un adevar. Si anume, ca statul il sugruma pe cetatean! Pt ca statul se baga unde nu-i fierbe oala, si distruge. Ca si el tot asta face, e ca si in zicala cu popa.

impartial 04-07-2011 - 18:34

in comunism scoala nu era un bulevard pentru vagabonzi

Bumerang 04-07-2011 - 21:58

Nu stiu exacz cum e acuma,dar si pe vrema aceea, erau vagabonzi cer luau banii elevilor mai mici, ii bateau aiurea, si de violuri se auzea destul de des.

oblio 05-07-2011 - 07:56

Poate la tine acasa se intamplau astea de auzeai tu asa de des .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult