Acasa Opinii Angela Merkel nu cunoaşte istoria românilor!

Angela Merkel nu cunoaşte istoria românilor!

scris de Ion Petrescu
8 afisari

Pe ecranele din România de acum două decenii a rulat un film cu succes la public. Unul sugestiv intitulat Angela merge mai departe. Personajul central era interpretat de inconfundabila actriţă Dorina Lazăr. Divorţată de soţul a cărui violenţă era generată de refugiul zilnic în aburii alcoolului, Angela, cea din film, trăieşte viaţa tipică unui şofer de taxi. Un petrolist, numit Gyuri, o convinge să îşi refacă viaţa.

Ion PetrescuCei doi se şi căsătoresc. Dar, ulterior, Angela nu îl poate urma în India, unde alesul inimii sale urma să plece la lucru.

Mă întreb dacă acest lung metraj artistic o fi fost văzut şi de premierul Vlad Filat. Un personaj politic omnipotent, care îşi prosteşte constant concetăţenii, din cel de-al doilea stat românesc, cu relaţia sa specială (!?) cu cancelarul german, fosta R.D.G.-istă Angela Merkel.
Extaziat de faptul că, pe 19 mai a.c., aceasta i-a acordat un snop de minute, Vladimir Filat trâmbiţă din toţi bojocii săi:
Mizăm pe faptul că în iunie vor fi reluate negocierile în format 5+2, pentru identificarea unei soluții viabile și durabile pentru problema transnistreană”.
În traducere liberă, cocoşul ruso-moldo-basarabean a ouat o…mărgică!
Madam Merkel, care ştie istoria românilor precum cetăţeanul american ce confunda Bucureştiul cu Budapesta, a dat şi ‘mneai cu bâta-n balta unui conflict îngheţat, cel din Transnitria: „Noi înțelegem situația Moldovei, deoarece Germania a fost afectată de scindare. Ne bucurăm mult că în luna iunie vor fi reluate negocierile în format 5+2, cu participarea tuturor părţilor implicate”.
Moftul german! Ne laşi?
De unde, până unde, madam redege compară al doilea stat românesc cu RFG şi Transnistria cu RDG?
Culmea ridicolului este că acest Păcălici, de la Chişinău, Pampon Filat, cel cu conturile mari, adică un pragmatic în afaceri personale, pune boticul – scuzaţi terminologia -, sau sugerează simpatizanţilor săi să ia de bună iluzia că Germania mai joacă un rol în chestiunea transnistriană. Serios?
Berlinul nu mai contează în ecuaţie.
Obama nu uită şi nu iartă Trilaterala de anul trecut, când Dmitri Medvedev a fost primit ca un ţărişor mititel, de Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsai, întâmplător preşedintele Franţei şi momentanul cancelar german Angela Dorothea Merkel .
Sarkozy a fost lăsat cu ochii în soarele Libiei.
Iar Medvedev aşteaptă, tot mai nerăbdător, vizita pentru vitalul sprijin electoral, a preşedintelui Statelor Unite la Moscova. Iar până atunci se joacă cu lopăţica în nisipul arsenalului nuclear rus.
Asta în timp ce redegista Merkel constată că află numai din ziare de deciziile majore ale Casei Albe, în chestiuni de securitate internaţională, precum operaţiunea SEAL, de lichidare a lui Osama bin Laden.
Şi Vlad(imir) Filat ce face?
A pariat pe un interlocutor care nu va fi informat nici înainte, nici pe timpul, nici după întâlnirea Obama-Medvedev, asupra detaliilor deciziei S.U.A., agreate de Rusia, în privinţa stabilităţii geopolitice la est de graniţa răsăriteană a NATO.
Săracu’ Filat!
Din păcate, tocmai acum, contul său (geopolitic) este gol…

10 comentarii

Rodu Aurelian 20-05-2011 - 08:32

Ca Angela nu cunoaste istoria romanilor nu e de mirare,important e ca merge mai departe.
Suportam si astazi efectele sirurilor de erori ale politicii externelor romanesti, vizavi de problemele basarabene,marul discordiei artificial creat intre rusi si romani.Cand constiinta maselor din acel areal v-a ajunge la concluzia ca trebuie sa se uneasca cu cineva,n-au decat sa o faca.Nu sunt adeptul unei uniri de forma,costa prea mult si nu-i vad rostul.Uniri individuale se pot face si in continuare.
Frate ,frate, branza pe parale.

geek-a-contra 20-05-2011 - 08:55

intrebare de baraj: cita istorie a germaniei cunosc basescu si boc? nici de petrescu, autorele articolului, nu sint sigur daca tin seama de numarul imens de greseli din articolele anterioare…….

tanase marian 20-05-2011 - 11:04

excelentele voastre domnilor ziaristi fara de cuget si simtire sa recunoastem an aceste randuri scrise ca este o crasa lipsa de bun simt,oarecate date de valoare avem noi despre garmania o tara demna si cu un trecut unic si deosebit,,…………..sa stam asadar linistiti si sa ne recunoastem noi insine lipsa de educatie,,……………..nihil sine deo,,………….

tanase marian 20-05-2011 - 11:08

eu va multumesc pentru publicare domnilor mediatori cugetati la cele scrise de mine sa ne recunoastem gravele disfunctii sociale ,.avem an spitale odinioara demne colonei medici beti la datorie an cabinete ,,.daca i spui ceva unui asa zis doctor care sanu iconvina ,te da afara din spital an strada,,.am ajuns o natiune de plans domnilor,,. nihil sine deo,,

tanase marian 20-05-2011 - 11:17

sa fiu explicit deoarece este un caz unic demn de luat an seama,,.acum sase ani am gasit la spitalul militar al ministerului de nterne doi medici si colonei beti an cabinet care m au nenorocit prin neprezentare iar recent la c clinica fundeni la o solicitare a unui caz grav, un derbedeu medic m a dat afara an strada cand speriat ca nu pot merge i am relatat drama de la m. i. ,,. acest derbedeu de fapt criminal nu om de stiinta este subordonat doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etajul trei fundeni,,.rusine romani rusine romania,,…………eu tot nu pot sa merg cursiv vreau un avocat din oficiu sa i judec pe aceste specimene murdare ale romaniei nenorocite de acesti bolnavi si delincventi,,…………………..nihil sine deo,,………..

tanase marian 20-05-2011 - 11:23

ca o concluzie domnilor avem acest divin ,,media internet,, doar pentru a ne latra suferintele demnitarii aceste tari grav bolnave nu se uita la un amarat care nu poate sa mearga bamaimult al acuza domnul prim ministru boac,, ca stam cu mana antinsa la guvern ,,.ei bine domnule boac,, eu am lucrat cinstit si din greu de la 16 ani,,. acum ca si rezervist sunt batjocorit,,.sa va fie de cap domnilor demnitari bolnavi si infractori de fapt,,……………….nihil sine deo,,………..

tanase marian 20-05-2011 - 11:27

va veni o vreme domnilor,,……..,, mizerii de fapt ale speciei animalice cand voi veti stacu mana antinsa a cersetori la acest popor obidit,,.nu pot sa merg ,,.ajutor,,….nihil sine deo,,……….

Rodu Aurelian 20-05-2011 - 12:57

Pentru cei care nu stie
Domnul e in concediu…
Sine die

Nicolae 20-05-2011 - 15:11

Dacă Germania dorea să ajute Republica Moldova, trebuia să exercite presiuni asupra Rusiei. Dacă era bună soluţia federalizării, nu mai era nevoie de ajutorul nemţilor. Conflictul era rezolvat demult, cel târziu în 2003, când a fost respins “memorandumul Kozak”.

Oana 20-05-2011 - 18:03

Merkel ar putea să discute cu Rusia doar un eventual scenariu de plecare onorabilă din Transnistria. Trebuie de jucat un aşa scenariu ca Rusia să nu arate ca o ţară învinsă, pentru că astăzi nici un politician din Rusia nu va accepta vreun asemenea scenariu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult