Acasa Opinii Anti-defăimare vs. libertate de exprimare

Anti-defăimare vs. libertate de exprimare

scris de Teodor Seran
36 afisari

In viata publica din Romania a aparut de curand un alt ,,deontolog” luminat , tâşnit din Baraganul Teleormanului , un Ho Si Min de sorginte kitschoasa , care gandeste ca fiind pe punctul de a se auto-cadorisi cu cea mai inalta functie din PSD, are dreptul si autoritatea morala de a ,,destepta” neamul romanesc.

teodor seranIn realitate, Liviu Dragnea  are in prezent drept principala ,,calitate” pe cea de condamnat . Este adevarat, doar cu suspendare, dar tot un condamnat ramane de unde vine, intr-o astfel de situatie , tupeul obraznic de a te considera buricul neamului si mai mult decat atat ca fiind cel care ne invata cum sa ne traim viata ?

Departe de a fi un exeget al limbii romane Liviu Dragnea a pescuit un cuvant din vocabularul acesteia, pe care si-l doreste indepartat cat mai mult din viata publica cuvantul ,,defaimare “ pare a avea la prima vedere o tenta peiorativa, , incetatenita de altfel si in mentalul public . Acest lucru se intampla datorita faptului ca de-a lungul timpului , cuvantul ,,defaimare “ a fost folosit in limbajul uzual pentru pedepsirea verbala a celor au incalcat regulile de conduita morala . Aceasta a fost adevarata destinatie a folosirii acestui cuvant , existent defaimarii cu intentie , neputand fi exclusa definitiv . Liviu Dragnea a preferat sa i-a de la cuvantul defaimare , doar partea de exceptie de la regula , pentru ca in mintea acestuia , defaimarea a reprezentat intotdeauna o arma , bineinteles perfida, folosita de inamicii PSD-ului.

Criticati de-a lungul anilor , pentru politici guvernamentale gresite , liderilor acestui partid , li s-a intepenit in cap idea ca de fapt au fost ,,defaimati” tot timpul si nu criticati !

Pentru Liviu Dragnea functia fireasca a defaimarii, cea de pedepsire prin vorbe a unor atitudini sau comportamente gresite, nu exista ! De fapt, normalitatea vietii, impune de la sine pedepsirea vinovatilor, a celor care au lovit in comunitate, prin vorbe, pentru ca opinia publica sa cunoasca aceste greseli si sa le condamne. Din acest punct de vedere, defaimarea pozitiva are rolul de a asana climatul public. Liviu Dragnea si Compania au fost in permanenta criticati pe buna dreptate, insa nu se recunoaste acest lucru, spunandu-se ca de fapt au fost defaimati si nu criticati! Chiar daca in urma acestor critici intemeiate a aparut in mod automat si defaimarea, prietenii nostrii de la PSD stiu de ce si meritau cu prisosinta acest lucru! ,,Luminatul” deontolog de la Alexandria a inteles ca si in viitor activitatea PSD v-a fi intens criticata si-atunci ce gaselnita a gasit: i-a sa transformam CRITICA in DEFAIMARE! Si nu oricum, prin lege! In cosecinta, Liviu Dragnea a depus un proiect de lege care infiereaza defaimarea care a primit deja girul Senatului! Ne aflam intr-o situatie grava, care reprezinta un atentat la libertatea de exprimare, deoarece aceasta aberatie transformata in lege, v-a sugruma din start manifestarea opiniei publice constiente si responsabile. De ce ? Pentru ca orice opinie, orice luare de atitudine impotriva unui grup s-au a unei personae fizice care prin activitatea lor adduce atingere intereselor societatii si binelui public, va fi considerate drept defaimare! Cine va indrazni sa faca acest lucru va fi tarat in Instanta si va fi obligat sa plateasca amenzi usturatoare! Pentru cei care vor gresi si care vor calca in picioare interesul public, va urma o era fericita: trai nineaca! In societate v-a curge doar lapte si miere, iar la toate intrebarile puse de Presa straina despre PSD, de genul , ,,Ce mai face PSD-ul?”, se va raspunde cu o singura intrebare: PSD-ul zburda!-Dar cetatenii? Onorabilii cetateni?-insista Presa straina.-Sunt in ,,Silenzio Opinia”!

Pe romaneste: ,,Ciocu’ mic!”’

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult