Acasa Opinii Arătatul pisicii la români

Arătatul pisicii la români

scris de Marin Neacșu
2.894 Afisari

Şcoala românească scoate tâmpiţi. Aşa spunea acum câtva timp preşedintele tâmpiţilor din România şi din afara hotarelor. Un alt cripto revoluţionar,  comunist de dreapta şi el, spunea în 89, referindu-se la aceiaşi locuitori că sunt „stupid people”.

Marin NeacsuÎn ambele cazuri m-am revoltat, considerând că este un mare afront la adresa unui popor care i-a dat pe Eminescu, Teclu, Coandă, Gogu Constantinescu, Vuia, Caragiale, Titulescu, Heliade Rădulescu şi mulţi alţii actuali, tineri dotaţi, despre care nu auzim nimic, pentru ca nu cumva să ni se urce la cap. Dar dacă privesc ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în România în ultimii 24 de ani, dar mai ales din 2009 încoace, câte aberaţii, câte abuzuri, câte nelegiuiri, câte trădări, câte vânzări, şi câtă linişte e pe străzi, în conştiinţa şi atitudinea oamenilor, parcă-parcă încep să dau dreptate lui Brucan. Că şcoala românească scoate mai mulţi tâmpiţi, sunt convins, la câţi tâmpiţi au stat în fruntea ministerelor, în scaunele parlamentului, în conducerea inspectoratelor, facultăţilor şi liceelor, la „reformele” care au fost aplicate învăţământului nu se putea obţine un alt rezultat, nu puteam avea altceva. Nu poţi sădi  seminţe de dovleac, aşteptând să răsară lubeniţă.

Multe aberaţii şi nesimţiri mi-a fost dat să văd în aceşti ultimi 24 de ani. Multe abuzuri, multe minciuni, multe promisiuni neonorate, multe furturi, multe trădări, multe „minuni”, dar ce se întâmplă de un an şi mai ales în ultimele zile depăşeşte cu mult cea mai bogată imaginaţie. În fruntea ţării stau doi oameni la fel de insensibili, ca să nu spun nesimţitori la nevoile celor care i-au votat, la fel de veroşi, la fel de corupţi, la fel de îmbârligaţi cu lumea interlopă, la fel de înconjuraţi  de interlopi, oameni lipsiţi de scrupule, la fel de înrudiţi cu clanurile mafiote, la fel de şantajabili, la fel de şantajişti.

Pe vremea când „stupid people” mergeau la vot pentru a vota pe unul sau altul, crezând că unul din ei va salva România, ei semnau acte de colaborare „instituţională”, râzând în barbă de „tâmpiţii” care chiar credeau în promisiunile sau aşa zisă luptă dintre ei. Timp de un an de zile, fiecare din ei a răbdat, dar a lucrat pe la spate prefăcându-se că se respectă unul pe altul şi amândoi contractul semnat în Paso Doble. Fiecare aduna ca furnicuţa date, dosare, voturi, grupuri, primari, mişcări, televiziuni, pentru a-şi asigura victoria la confruntarea finală din 2014. Dar ceasul „ticăiaz㔺i cu cât se apropie momentul „adevărului”, cu atât se strânge mai tare funia în jurul parului sau gâtului unuia din ei.

Schimbarea ministrului transportului cel atât de „lăudat” de Ponta, după ce cu nu mult timp în urmă îl făcea „ un nimic” a ascuţit lupta dintre cei doi jucători. Noua propunere, domnul Silaghi, aparent încinge spiritele, dar de fapt el nu e cauza ci doar ocazia ca Băsescu să îi lege o piatră de gât lui Ponta. Stupid people poate crede că pe Băsescu îl interesează cine e în fruntea ministerului, cât de pregătit este profesional sau ce performanţe are şi de aici refuzul lui de a îl căftăni. Aiurea! Îl doare pe Băsescu de competenţă cum mă doare pe mine de Bebe Cambridge. El nu vrea să pună alt ministru până nu semnează PONTA privatizarea CFR….. Marfă! Prietenii ştiu de ce. Nu îl interesează pe Băsescu afacerile lui Silaghi, decât aşa, ca să îi şoptească la ureche că ştie tot, pe el îl interesează să îi lege lui Ponta pixul de CFR pentru că după ce a semnat, nu va dura mult şi va fi coleg de apartament cu Becali. Ştie Băse ce spune când vorbeşte şi nu degeaba vrea semnătura lui Ponta şi îi spune că ar fi bine să semneze până pe 23 August. Indiferent pe cine va propune Ponta, chiar şi pe pupila Anca Boagiu dacă ar pune-o, Băsescu nu o va aproba decât dacă sau după ce Ponta semnează privatizarea CFR.

Loviturile date de Băse acum în guvern, pe care îl face incompetent, nu sunt pentru prostimea din ţară ci pentru spectatorii de afară. Lovind în privatizarea CFR  şi demascând-o ca pe o afacere necurată (ceea ce se pare că este) Băse arată Ioropenilor că mister Ponta cel atât de iubit şi „bine primit” de nemţi, chinezi, azeri şi spanioli, nu e în stare nici să facă o privatizare.

După eşecul Oltchim, iată eşecul CFR şi dovada că Ponta este incapabil. În plus, Băse îl sperie şi pe Silaghi şi pe patronul GFR arătându-le că cine intră în horă cu Ponta, cu el se vor duce. Şi uite aşa este posibil ca Gruia Stoica, să nu mai fie interesat de cumpărarea CFR, să nu găsească banii iar privatizarea atât de trâmbiţată de Ponta să fie un fâs. Nu degeaba DNA -ul lui Kovesi, cea propusă de Ponta, îl cam caută pe Gruia. Este ciudat, Ponta este forţat să semneze contractul de privatizare, că dacă nu  ies la iveală afacerile făcute de patronul GFR de la înfiinţare până azi, başca învârtelile cu cele 400 de vagoane „dispărute” din zestrea viitoarei mirese, başca „reparaţiile” făcute de firma mirelui, başca .. multe alte aranjamente care uite pe căldură prin iz de pute. Şi ca să nu iasă la suprafaţă toate astea de care Ponta nu e chiar străin, de vreme ce a acceptat şi chiar a ajutat cununia pe post de Naş, e forţat un pic să semneze actul de căsătorie, să fie şi popă şi hoţ. Cu alte cuvinte, Băse îl obligă să îşi legalizeze „cununia” şi să se lege pe veci. Singura scăpare a lui Ponta este ca Gruia lui Novac să renunţe la mireasă, să declare că nu are bani, să piardă banii lăsaţi ca gaj şi astfel Ponta să scape de semnătură. Dar Băse şi-a luat măsurile de rigoare prin deschiderea dosarului lui Gruia.  Dacă face asta, Gruia Stoica va fi ridicat de DNA pentru că Băse nu îl iartă că l-a făcut scăpat pe Ponta. El, Băse, capul lui Ponta îl vrea, băgat în laţul privatizării CFR.

Pe partea cealaltă, Ponta simţind că se apropie funia de par şi nu are cu ce să contracareze s-a gândit el să readucă pe tapet un dosar, dar mai ales un om care îl poate ţine pe Băse la distanţă. Unii s-au repezit să spună că Băse l-a adus pe Hayssam. Greşeală. Băse nu avea nici un interes să îl aducă pe Hayssam pentru că ce poate spune Hayssam despre el este mult mai grav decât o privatizare. Deci în nici un caz Hayssam nu a fost adus de Băsescu, chiar dacă preşedinţia a anunţat prima venirea acestuia, dar a făcut-o pentru a-i arăta lui Ponta că ştie cu ce „marfă” a venit avionul „umanitar” plecat cu pături. Ponta se pare că dorea să îl ţină ascuns pe Hayssam, cam cum au fost ascunşi prizonierii CIA, să scoată de la el unele declaraţii cu care să îl strângă şi el pe Băse de … ouăle lui Năstase. Voia să îi arate şi el pisica lui Băse şi să îi strecoare după metoda deja patentată de marinar, câte un dosărel, câte un bileţel cu „citate” din Hayssam. Asta s-ar fi întâmplat dacă venirea lui Hayssam ar fi rămas secretă. Dar Băsescu a realizat că singura şansă ca Hayssam să tacă, este să îl scoată la suprafaţă, să pună presa pe el şi astfel să nu mai poată fi folosit. Este clar că Hayssam ştiind că Băse e încă în cărţi, nu va spune nimic. Dacă nu ar fi fost mediatizat, el ar fi fost un fel de „omul cu masca de fier” tinut la secret, i s-ar fi spus că Băsescu e cu un picior în groapă şi nu mai are rost să îl protejeze, ar fi primit poate „ziare” cu ştiri care să confirme cele ce i se spuneau la interogatorii. Numai că Băse a dejucat planul l-a scos la suprafaţă, acum Hayssam nu mai poate fi intoxicat, aşa că nu va spune nimic.

Ponta a pierdut jocul, Băsescu a contraatacat chiar pe subiectul Hayssam arătând – chiar cu riscul de a pune statul român într-o poziţie dificilă- că România a încălcat unele tratate internaţionale.„Cum să vă spun, când România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat?” Vă daţi seama cât de mare a fost teama lui Băsescu dacă de pe poziţia de preşedinte afirmă că ţara sa a răpit un cetăţean din altă ţară? Vă daţi seama ce fel de oameni avem în fruntea ţării ? Unul pune la cale o răpire, altul o demască. Şi asta doar pentru putere.

Acum, că fiecare a arătat celuilalt pisica, (Băsescu lui Ponta  şi la propriu şi la figurat, pentru că fotografia cu pisica a fost postată pentru Ponta nu doar aşa de amorul artei)  rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe. Stupid people deja s-a aşezat în fotolii, şi-a luat punga cu seminţe şi sticla de bere şi priveşte la meci. Mare meci mare! Eu cred că va fi o cacialma. Se vor faulta până ce unul din ei va renunţa. Eu cred că va renunţa Ponta. Deja dă înapoi, spune că nu comentează, că pe el nu îl interesează ce spune Băsescu, dar e negru. Tremură,  iar  gândul că va trebui să semneze privatizarea îl înspăimântă. Nu ştiu cum se va termina, în nici un caz nu va curge sânge, sau nu la vedere, nu e un joc pe viaţă şi pe moarte, nici unul nu vrea să moară, când nu va mai rezista va bate cu mâna pe tatami. Celălalt îl va ierta, pentru că fiecare din ei, viu dar controlabil este mai important decât mort fără nici o perspectivă. Ponta face pe indiferentul, spune că aşteaptă ca Băsescu să îşi termina mandatul convins fiind că cel care va candida sprijinit de USL, sau de PSD, va câştiga pentru că a obţinut 70% din sufragii în Decembrie, dar nu se gâneşte că s-ar putea ca el să nu mai fie premierul care să organizeze alegerile prezidenţiale. Băsescu şi-a atins cota de minimă popularitate, de acum nu poate decât să urce. Ponta la rândul său şi-a atins limita maximă, de când a câştigat alegerile e în coborâre. Unde se va opri fiecare? Depinde doar de ei. Ponta dacă mai dă două bâlbe ca cele cu Bolintineanu şi privatizările, să fie fericit dacă PSD-ul va prinde un 30%.
Acum însă sunt la capitolul arătatului pisicii şi mârâitului prin gard. Ciudat este că această joacă a lor îl va readuce pe Ponta mai aproape de Antonescu de care se depărtase când se simţea suficient de tare. Acum însă a văzut în sfârşit pe cine nu trebuia să lase să trăiască. Încearcă să varienteze, să aburească, dar Băsescu îi demască toate încercările,  şi cele cu aducerea lui Hayssam în ţară şi cele cu avizul Consiliului Concurenţei. Ponta îi poate minţi pe stupid people dar Băse nu e tâmpit, chiar dacă Eba l-ar contrazice. Dacă Ponta va continua să mintă, va dovedi nimic altceva decât că şi Băsescu şi Brucan au avut dreptate, dar în ceea ce îl priveşte pe el.

Penibilă mişcarea cu „citarea” lui Hayssam la tribunal, cu negăsirea adresei. Ce să se fi întâmplat, s-a scurtcircuitat legătura dintre MAI şi Procuratură, cea care a funcţionat atât de bine în cazul Bolintineanu, când s-au emis sute de mandate de aducere în alb, fără a se şti nici nume, nici adresă nimic? Cum a fost posibil atunci să se mobilizeze exemplar poliţia şi procuratura pentru nişte elevi care voiau să ia şi ei un examen a  la Copy Paste ca toţi premierii, dar acum când avem în faţă singurul „terorist” declarat al ţării, justiţia nu ştie unde să îl citeze, iar Internele se fac că nu ştiu că acesta trebuia dus la tribunal. Toată ţara ştia că Hayssam urma să fie dus marţi la tribunal, numai cei care îl deţineau nu. Şi bineînţeles că fără adresă, fără mandat, nu îl puteau duce, i-ar fi încălcat drepturile. Dar pe ale copiilor nu le-a încălcat nimeni. ASTA E JUSTIŢIA LUI PONTA ŞI BĂSESCU.

PNL-ul deocamdată stă în aşteptare. Timid, pe la un colţ, Frunzăverde spune ceva de o suspendare, dar aruncată pe undeva prin august, aşa ca o altă pisică, dar mai mică. Dacă tot vorbeşte de suspendare de ce nu ar profita de ultima declaraţie a lui Băsescu?  Întrebat de plecarea primarilor din Argeş din PDL după vizita sa în zonă, Băsescu cade în capcană şi răspunde: Nicio legătură nu am avut cu ce s-a întâmplat la Argeş după ce am fost eu acolo. Habar nu am avut că se întâmplă. Şi orice primar, orice om care a fost acolo, vă poate confirma că nu am invitat pe nimeni să plece din PDL. Mai mult decât atât, au fost foarte mulţi parlamentari pe care i-am invitat să rămână în PDL.”

Păi domnule Băsescu, cât eşti matale de abil politician tot ţi-ai copt-o singur, pentru că problema nu era dacă le-ai spus să plece,  problema este că te-ai amestecat în problemele partidului şi ai spus-o singur, fără să realizezi că îţi pui un laţ de gât. “Mai mult decât atât, au fost foarte mulţi parlamentari pe care i-am invitat să rămână în PDL”.  Vaai, domnul Băsescu, tocmai a recunoscut din nou că deşi Constituţional  este apolitic, practic  se amestecă în problemele partidelor şi dă indicaţii membrilor PDL să iasă sau nu din partid, aşa cum Ponta dădea indicaţii poliţiştilor şi procurorilor ce să facă cu elevii. Ce să spun , unul mai imparţial decât celălalt. Cum sună asta în Constituiţie?

Antonescu încă nu joacă, acum în sfârşit îl poate juca pe Ponta, şi poate să plătească toate palmele primite de PNL de un an de zile. Dar mămăligă  cum îl ştiu, nu va şti să profite. Pe el îl interesează doar promisiunea lui Ponta că îl va sprijini la prezidenţiale, atât şi nimic altceva. Ce se întâmplă cu miniştri din PNL nu e treaba lui, el nu se amestecă în treburile guvernului, el respectă separarea puterilor în stat … şi în USL aş continua eu.

Aşa că eu cred că vor urma lovituri pe sub masă până în August. Pe 20 august, trebuie să semneze contractul de privatizare, să intre banii în contul statului. Până pe 25 Ponta are mandat de interimar. Până pe 23 Băsescu va decide dacă îl acceptă pe Silaghi sau nu. Dacă Ponta semnează, îl va numi. Dacă Ponta nu semnează, îl va returna, şi abia atunci se va intra la faza „până la sânge”.

Din păcate, aşa cum spuneam, gugustruţii vor continua să privească de pe margine fără a lua în seamă că tragedia nu constă în soarta lui Hayssam sau a lui Silaghi ci în soarta acestui stat condus de doi oameni cărora nu le pasă de România ci doar de ambiţiile lor pe altarul cărora jertfesc tot, inclusiv imaginea, libertatea, suveranitatea ţării.

Apropo de suveranitate, aud că cineva, prin viitoarea Regiune Autonomă Maghiară, a declarat deja că vor regiune autonomă şi suverană: Este foarte ciudat, parcă nu le plăceau cuvintele astea scrise în Constituţie în dreptul ţării, dar văd că sună bine în dreptul regiunilor. Iar românii tac . Tac şi privesc meciuri şi circ la tv.

P.S. Şi Ponta şi Băsescu sunt supăraţi pe anumite servicii. Ponta că l-au pârât la Cotroceni că l-a adus pe Hayssam, Băse că o parte din ele l-au ajutat pe Ponta. Ce cap va cădea primul ?

42 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 24-07-2013 - 14:58

„Ce se întâmplă cu miniştri din PNL nu e treaba lui, el nu se amestecă în treburile guvernului, el respectă separarea puterilor în stat … şi în USL aş continua eu.”

=====

Cam trasa de par, d-le Neacsu. In primul rind, Ponta a fost DESTUL de larg la inima cu acesti megapenali ministri! Madam Plumb, Relu Fenechiu, Mariana Campeanu, Silaghi sunt rusinea Romaniei. Pai, cum adica?, ii dai lui Ponta numai penali, si vrei sa stai cuminte in banca ta? Ponta are tot dreptul sa face ce doreste el cu cabinetul lui, iar Cacarau sa priveasca de pe margine ca un simplu spectator.

D-ta ai ainceput sa scrii editoriale in care sa „acoperi” cam toate evenimentele politice dintr-o saptamina romaneasca. E prea „mult” pentru cititori. De fapt, d-ta nu faci nimic altceva decit sa oglindesti cea mai pura realitate, adica : Romania arde si va ramine din ea numai o cenusa care va mirosi precum un wc-eu de halta!

ValVerde 24-07-2013 - 15:36

Neacsule, asa o fi, nu stiu.
Dar de departe, citindu-ti logoreea, se pare ca Basa va foote cum ii place lui.

Poate in loc sa tipati, ar fi mai bine sa cereti mieros un pic de vaselina.

CONGO 24-07-2013 - 16:10

Numai din greseala a trecut si acesta, nu te zbuiuma, e cazu sa te bucuri cand apare unul din 100.

Pribeagul 24-07-2013 - 22:20

Basescu va ajunge unde-i este locul: la balamuc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-07-2013 - 22:44

O fantoma securista tronand chiomb in capul tarii,
Spumega spurcandu-si gura mai ceva ca largul marii,
Santajandu-si adversarii cu dosare de doi bani
Isi vrea inapoi Puterea pentru el si-ai sai golani.

Jalnica e aratarea, disperata-nfricosata
Privind cas la jocul sortii ce se-invarte ca o roata
Si la glia de sub talpa, ieri beton armat nu alta
Azi nisipuri miscatoare ce-l ineaca drept rasplata.

Toata uneltirea-i stramba spre a confisca Puterea
Devenit-a dintr-o data junghiul care-i da durerea
De-a-si vedea lucrarea hoata aruncata-n colt de pod
El urmand sa stea pe grinda ca exemplu-n esafod

Geaba strig-americanu’, preputu’ de licurici,
Vazand cum se duce potu’ “ieri aici, azi nu-i aici”
Cartea magistral jucata, cu pot nou statul de drept,
Il va suspenda pe chiombu si scapa-vom de inePT”

Pribeagul 24-07-2013 - 23:01

Minunata creatie! Unde-i UnUL, s-o admire! 🙂

UnUL 24-07-2013 - 23:27

E ceva de admirat aici?

ValVerde 24-07-2013 - 23:30

Tenacitatea cu care ne plictiseste tiganu’ 🙂

Europeanuul 25-07-2013 - 00:24

@UnUl, nu este nimic de admirat….

“Dacă oamenii ar avea mai mult scaun la cap, s-ar face uşor (unificarea dreptei-n.r.). Dar nu e cazul, oamenii sunt iraţionali, mai cu seamă când intră într-o logică de confruntare, de competiţie. Vă daţi seama că acum competiţia va fi care pe care, adică Mişcarea Populară sau PDL, care va depăşi pe celălalt la alegerile europene. Asta propunem noi electoratului de dreapta? E de râsul curcilor“, a spus Teodor Paleologu.

Europeanuul 25-07-2013 - 00:25

@Unul
nu este nimic de admirat… este de risul curcilor.

“Dacă oamenii ar avea mai mult scaun la cap, s-ar face uşor (unificarea dreptei-n.r.). Dar nu e cazul, oamenii sunt iraţionali, mai cu seamă când intră într-o logică de confruntare, de competiţie. Vă daţi seama că acum competiţia va fi care pe care, adică Mişcarea Pop-ulară sau PDL, care va depăşi pe celălalt la alegerile europene. Asta propunem noi electoratului de dreapta? E de râsul curcilor“, a spus Teodor Paleologu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-07-2013 - 14:02

La Cotroceni,

un aer curat de suspendare.

Unde ti-e fala, chiombila, tupeul si nesimtirea
De cand cochetai ca prostu’cu zeii si nemurirea?
Ti-a ramas doar hahaitu’ proba psihica-n spital
Ca avem in capul tarii, uns, un dereglat mintal.

Disperarea te cuprins-a ca se-apropie sorocu’,
Iara astrele ti-arata cum ca s-a intors norocu’.
Azi vedem cum ditai lupul ce urlai ca esti odata
Se schimba in mieluselul care behaie-n poiata.

Clopotu’ iti bate-n dunga cu ton grav si ruginit
Anuntand natiunea-ntreaga ca momentul a sosit
Sa iti spuna:-Pa, Traiane! du-te-n Rahova cu duba
Scapa-ne de mutra-ti suie, sa ne reparam la buba.”

UnUL 24-07-2013 - 23:27

… răcni Pribeagul din salonul de furioși de la Spitalul 9.

CONGO 24-07-2013 - 16:08

Draga Ovidiu, sa ne gandim la sinucidere, tocmai acum cand se termina mandatul blestemat basist spurcat ptiu, nu e bine.

Antibasistul 25-07-2013 - 06:19

Esti obsedat de sinucidere, omoara-te Congo!!

ValVerde 24-07-2013 - 16:30

„Ponta se spală pe mâini de CFR Marfă şi îi pasează răspunderea lui Băsescu:” Aprob Hotărârea de Guvern şi o trimit la CSAT”

===

Neacsule, pina acum isi aratau pisica.
Daca tot a murit, au inceput sa si-o arunce dintr-o curte in alta.

Sa vedem la cine ramine pisica moarta.

– Baiatu’…un mic si-o bere !

neacsum 24-07-2013 - 21:17

Ponta incearca sa lingeasca boala. A aruncat pisica in curtea CSAT stiind ca e vacanta si Base nu il poate convoca prea curand. Intre timp Gruia are timp sa faca rost de bani, vine 23 August, Base trebuie sa ia o decizie, sa anunte ce face cu transporturile, daca e de acord cu Silaghi sau nu. Deci paso doble. Sa vedem replica lui Base. Intre timp DNA lucreaza. Se stie pentru cine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-07-2013 - 21:24

PONTaCU este pe zi ce trece , mai dezamagitor!

PONTaCU trebuie debarcat , nu se poate MATURIZA !

Toata , garnitura uselista OUT !

digital 24-07-2013 - 21:51

ce președinte buigui mă, animalule?!

CONGO 25-07-2013 - 00:04

Ancuta, eu ma gandeam sa-mi arati pisicuta ta si iti arat si eu motanu meu, dar sa sti ca e cam rau, daca ii dai bobarnace o sa scuipe!

ValVerde 26-07-2013 - 22:34

Nu cred ca ti-e inamic.
Doar ca e un prieten al animalelor si ii plac felinele.

CONGO 26-07-2013 - 22:54

HUO BASESCU ! AI VAZUT CAMARADE CE-MI FAC BASESTII, IN IAD SA PIARA, PTIU?
In loc sa zica ca n-o intereseaza motanu meu, ii trage cu puroiul. Mult mai trebuie sa suferim din cauza lor?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-07-2013 - 14:06

Maimutzoiul national
11:31:45, 25 Jul 2013 33

Ponta a ajuns bataia de joc a lui Basescu si a gastii lui de mafioti .Un om atat de lipsit de personalitate si care sa inghita atatea fecale basiste nu am mai pomenit. Culmea este ca daca l-ai intreba acum ,el tot nu ar face nimic ca sa se lupte cu Qhioru si cu gasca lui . El coabiteaza in continuare lingand scuipatii . Nu i-o fi rusine nesimtitului , macar asa din orgoliu personal ?!….[Markus]”

urbos 24-07-2013 - 22:28

Si e vina lu Ponta, Neacsule?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-07-2013 - 16:41

Nea Marine!

Henta Qiorru,

Ca tooooooooooot omul , porneste de …acasa !

Si , daca punctul de reper , include si EBOLITA!

Are, detzine o marja de ….ADEVAR !

ValVerde 24-07-2013 - 16:54

Ce dracu’ pasareasca balmajesti tu mai tigane ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-07-2013 - 14:25

….Am vazut atitudinea fruntasilor USL

si in special a d-lui Ponta, care una au promis in campania electorala si alta au facut dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta.

Nu stiu daca altii isi amintesc, insa eu rememorez momentele in care, inainte de alegeri, d-l Ponta declara public, chipurile in gluma, ca la terminarea celui de-al doilea mandat ii va asigura lui Basescu Traian, in calitate de fost presedinte al tarii, un trai confortabil si linistit in conditiile unei pensionari respectabile.
Dupa alegeri, vazand ca de fapt d-l Ponta nu a glumit si ca acest infractor de drept comun, tradator de neam si tara, distrugator al statului de drept Romania, betivan grobian, adulterin pe fata si plin de nesimtire, sluga supusa si pres al mai marilor europeni, care a readus tara noastra in epoca fanariota din toate punctele de vedere, ei bine, ca acest neica nimeni ajuns initial printr-o greseala a electoratului si apoi prin frauda si impunere de catre decidentii de drept din cadrul UE sa conduca un popor spre prapastie, nu numai ca va avea parte de o batranete linistita datorita lasitatii sau a slugarniciei noii puteri parlamentare si guvernamentale din tara noastra, dar si ca foloseste timpul ramas la carma tarii pentru a distruge tot ceea ce incearca altii sa repare, m-au determinat sa incerc sa strang sub forma unui volum tiparit o selectie a pamfletelor pe care le-am scris in toti acesti ani de chin cu adresa la el, la acolitii sai, dar si la adversarii sai pe care i-a facut la alba-neagra cum i-a venit lui mai bine.
Ca roman, cunoscator cat de cat a istoriei neamului meu, nu pot sa raman indiferent atunci cand vad cu cata dezinvoltura este batjocorit, furat, tradat, readus la stare de vasalitate medievala acest neam, de un cabotin care nu are in vedere decat realizarea propriului sau interes personal si este motivat in actiunile sale numai de o ura viscerala si de razbunare impotriva atat a advesarilor cat si a celor care l-au ajutat pentru ca apoi sa devina nefolositori, dar cel mai tare si mai tare pornit impotriva propriului sau popor.
Oricat am incercat nu am reusit sa ma impac cu ideea mioritica a ciobanasului resemnat in fata destinului si sa astept in pozitia de “bucurosi le-om duce toate” momentul in care Basescu se va retrage “en fanfare” de la Cotroceni in vila in care a investit milioane de Euro din banii romanilor, pentru a-i fi lui bine la “pensie”, pensie care are la baza milioane de Euro ilegal obtinuti in urma tuturor marsaviilor penale la care s-a dedat o viata intreaga, si asta cu acceptul noii puteri din tara noastra.
Este o ultima incercare a mea de a lasa celor ce vor veni un fel de letopiset vesel dar trist al unei domnii de tip feudal in plin secol XXI, domnie pe cat de uzurpata pe atat de ratata.
Un alt motiv al acestei incercari de publicare a unui volum de pamflete in proza si in versuri rezida si in curiozitatea mea de a gasi o editura si apoi un lant de librarii dispuse sa publice si apoi sa distribuie prin vanzare o astfel de carte cu Basescu inca la Cotroceni, cu alte cuvinte sa vad cat de liber sunt sa ma exprim in conditiile in care aceasta libertate imi este garantata de o Constitutie calcata aproape zilnic si fara urmari in picioare de omul din capul statului care a jurat cu mana pe Biblie ca o va respecta.
Si am aceasta curiozitate deoarece la momentul la care am publicat prima mea carte, in care faceam doar anumite asocieri intre disparitia flotei romane si Basescu Traian, fara sa dau nume, ci lasand cititorul sa traga singur concluziile de rigoare, am intampinat greutati atat in tiparirea cartii (la o editura cu staif din Constanta mi s-a spus ca nu-mi pot tipari cartea deoarece un tipograf nu s-a prezentat la munca de trei zile), iar cand in final am reusit sa-i miros tusul inca proaspat, patroana lantului de librarii din Constanta, doar auzind titlul cartii, m-a luat la fugarit pe motiv ca “d-l presedinte n-a avut nimic de-a face cu cea mai mare furaciune din istoria mondiala a marinei comerciale, lucru demonstrat negru pe alb de expertiza prin care s-a statuat deficit zero (sac!)”.
In aceasta colectie, desi voi incerca sa-l “maschez” pe d-l presedinte sub pseudonimul “zeus” sunt curios sa vad cine va accepta sa o publice.”

digital 24-07-2013 - 18:17

neacsum, again!
părerea mea e că o întinzi din nou, mai mult decât suportă, ducând înspre fabulație și megascenarită, incontrolabile faptic și imaginabil, dar nu voi face decât să-mi exprim punctul meu de vedere: no comments!

ValVerde 24-07-2013 - 18:37

Analfabetule, cum spui „no comments” cind tocmai ai terminat de comentat ????

🙂 🙂

Citeodata ar fi mai uman si mai crestineste sa va omoare in piata publica, ca prea va chinuiti !

ValVerde 24-07-2013 - 18:55

„părerea mea e că o întinzi din nou, mai mult decât suportă, ducând înspre fabulație și megascenarită, incontrolabile faptic și imaginabil”

===

Aha !
deci asta e comentariu despre atitudine nu despre articol !

🙂 🙂

neacsum 24-07-2013 - 21:09

Digital,
Unde am intins-o? Unde crezi ca fabulez?Daca ai si argumenta, am putea discuta, asa nu ma ajuti cu nimic, chiar daca as vrea, nu pot intelege ce anume consideri tu ca e fabulatie .

digital 24-07-2013 - 21:45

Ponta se pare că dorea să îl ţină ascuns pe Hayssam,

Singura scăpare a lui Ponta este ca Gruia lui Novac să renunţe la mireasă, să declare că nu are bani, să piardă banii lăsaţi ca gaj şi astfel Ponta să scape de semnătură.

Pe partea cealaltă, Ponta simţind că se apropie funia de par şi nu are cu ce să contracareze s-a gândit el să readucă pe tapet un dosar, dar mai ales un om care îl poate ţine pe Băse la distanţă.

Ponta a pierdut jocul, Băsescu a contraatacat chiar pe subiectul Hayssam arătând – chiar cu riscul de a pune statul român într-o poziţie dificilă- că România a încălcat unele tratate internaţionale.

Băsescu şi-a atins cota de minimă popularitate, de acum nu poate decât să urce. Ponta la rândul său şi-a atins limita maximă, de când a câştigat alegerile e în coborâre.

Păi domnule Băsescu, cât eşti matale de abil politician tot ţi-ai copt-o singur, pentru că problema nu era dacă le-ai spus să plece, problema este că te-ai amestecat în problemele partidului şi ai spus-o singur, fără să realizezi că îţi pui un laţ de gât.

……..aș putea continua cu tot articolul, e foarte distractiv…..
ce nu văd este consecvența și nici coerența. dar am zis că nu comentez …….

neacsum 24-07-2013 - 23:35

Digital, poate sa ti se para distractiv, poti sa comentezi, nu e nici o problema, dar lamureste-ma . Ce este aberant ? faptul ca Ponta incearca sa il santajeze pe Basescu cu Hayssam?Faptul ca Basescu il santajeaza pe Ponta cu privatizarea? Faptul ca Basescu nu mai are cum sa scada in preferintele electoratului si ca a inceput sa creasca? Faptul ca Ponta nu mai poate sa creasca pentru ca pe zi ce trece tot mai multa lume realizeaza sa s-a pacalit cu el?Sau poate faptul ca Basescu s-a autoincriminat incercand sa se discrimineze ? Toate astea sunt fapte , sunt evidente, nu absurditati. Daca tu nu vrei sa le vezi sau sa le accepti e altceva.

urbos 24-07-2013 - 23:47

Cum il santajeaza bre pe Ponta cu privatizarea? Care-i problema? Inteleg ca liberalii se inghesuie claie peste gramada sa-l salveze pe Ponta si sa se infunde unu de-al lor.
Cat priveste Hayssam, ti se pare ca Ponta e ala care controleaza ceea ce se intampla? Bine ar fi, insa ale cui sint serviciile, ai cui sint procurorii, ai lu Ponta? Ce dreacu.
Iar Ponta scade cat scade, deocamdata nu cine stie ce, pentru ca s-a dat cu Basescu. In mod normal Ponta trebuia sa scada enorm, insa tocmai faptul ca oamenii nu se pot duce in partea Kiorului, pe care l-au vrut jos, face ca Ponta sa nu scada prea mult. Basescu si partidul lui de doi lei n-au ce sa mai adune in afara de ceva ramasite.

digital 25-07-2013 - 12:54

neacsum știi de o viață întreagă că băsexu controlează tot și manevrează instituțiile după bunul plac, iar asta o știe toată România normală la kap și o parte din Europă, dar ce mise pare hazliu este că-i arogi lui ponta lucruri de care nici nu e în stare măcar, cum ar fi…….Pe partea cealaltă, Ponta simţind că se apropie funia de par şi nu are cu ce să contracareze s-a gândit el să readucă pe tapet un dosar, dar mai ales un om care îl poate ţine pe Băse la distanţă.

ponta nu e în stare să gândească singur, darămite să facă ceva util pentru gașca lui, iar tu mi-i pui pe cei doi opozanți în discuție de parcă ar fi Dark vader cu Obi van Kenobi, care se duelează pe deasupra României în hayssami și aruncă unul spre altul cu ceferei privatizați!

mie mi se pare desuet și hilar, sincer!
poate problemele și cauzele care le generează sunt altele, decât cei doi indivizi cretini ,băsexu și pontacul!

digital 24-07-2013 - 21:49

nu-i nici un păcat că moderatorii taie mesajele, oricum ce trebuie să ajungă nu va ajunge, asta e!

ValVerde 24-07-2013 - 18:57

Deci „in democratii” cei care nu sint vite ca mine sint in inchisoare?
Tu nu-ti citesti mesajele? Ti se misca degetele fara tine?

digital 24-07-2013 - 21:56

când mai faceți un articol din ăsta, banați-i pe toți forumiștii și lăsați să posteze valverzii și ancuțele silfide!
după aia simte-vă-ți bine!

Pribeagul 24-07-2013 - 22:24

Romania nu are nevoie de bilciul asta.
Sa nu mai pierdem vremea:
Hai cu suspendarea!
Hai cu Presedinte sef al Executivului!

Pribeagul 24-07-2013 - 22:33

Ponta se joaca cu… Basescu; pierde vremea, mai bine i-ar trage un picior in dosu-i.

UnUL 24-07-2013 - 23:29

… zise Pribeagul numărându-și zecile de vânătăi provocate de șuturile pe care le-a primit în dos.

Pribeagul 24-07-2013 - 22:35

„Bulgarii şi-au pierdut răbdarea cu corupţia şi crima organizată de care s-a înconjurat clasa politică şi au sechestrat prin violenţă în parlament câţiva miniştri şi parlamentari.”

Pribeagul 24-07-2013 - 22:48

„Guvernul anunţă reluarea privatizării Romtelecom. Dan Nica: ieşirea statului român din acţionariat este varianta viabilă”

Justificarea: “Finalizarea procesului de privatizare este considerată oportună în contextul economic actual şi al profitabilităţii companiei care, iar în anul 2012 a înregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifră de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodată, prin acordurile stand-by de tip preventiv încheiate cu FMI, privatizarea intră în categoria măsurilor elaborate prin reformele structurale menite să asigure creşterea economică, considerându-se că o încredere sporită în rândul investitorilor, cuplată cu privatizările planificate în cadrul programului, vor aduce noi investiţii străine directe (ISD) şi intrări de capital bancar”, potrivit MSI.

Cind ai un profit de 164 mil lei anual, ce mai vrei? Vrei sa vinzi, sa dai banii Udrei, sa-si ia posete. Dar nu-i bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS