Acasa Opinii Asta nu este ţara mea…

Asta nu este ţara mea…

scris de Ion Petrescu
18 afisari

De la bun început precizez că am toate motivele să subscriu la trimiterea în spatele gratiilor a penalilor din toate partidele politice. Deci, nu ţin nici cu USL – doamne ce coaliţie contra naturii, asta e… -, nici cu PDL, portocalii ieri, palizii de azi, după anunţarea deciziei impotenţilor şi complexatelor – din punct de vedere al cunoaşterii democraţiei occidentale – din Curtea Constituţională a României/C.C.R. – suprema prăbuşire a unei republici simulate…

Ion Petrescu C.C.R. nu mai este a României. Este a Uniunii Social Liberale. A lui Ion Iliescu. A cui vreţi dumneavoastră. Şi tare mă îndemna primul impuls să scriu a lui Vladimir Putin, alias Vova. Problema nu este Traian Băsescu. Detestat, inclusiv de subsemnatul, public, la un post de televiziune cu audienţă naţională. Nici fragilul Crin Antonescu, sau infantilul Victor Ponta.

Chestiunea, de fond, este ce facem cu România?

Atâta incultură politică – motivată, facil, de aversiunea faţă de un conaţional, ce şi-a dorit, în ultimii ani, ca să fie copia capitalistă, a lui Nicolae Ceauşescu – nu justifică o decizie arbitrară, evident timorată de actualii factori de decizie ai unei puteri empirice, anti-occidentale, deloc interesată de soarta cetăţeanului de rând. Faptul că judecătoarea Aspazia Cojocaru, o neica nimeni în arealul public, a afirmat că referendumul trebuia anulat confirmă ruperea nu doar a clasei politice, ci şi a C.C.R. de România reală.

Cum este posibil să ai date la dispoziţie, documente oficiale şi să dai bir cu fugiţii? Asta înseamnă, aparent, echilibru. Practic, C.C.R. a capitulat în faţa U.S.L. – aşa dictatură mai rar e! Reactualizarea listelor şi anunţul deciziei finale pentru 12 septembrie este pentru prostime. Ioan Rus, marele ministru al internelor, din USL, ar trebui, dar nu o va face, ca să îşi dea demisia. Cum a putut să spună că nu ştie câţi alegători sunt în România?!

Citiţi şi vă cruciţi:  „Ministerul de Interne, ca administrator al bazei de date, nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavând instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autorităţile publice locale„. Ei aş! Deşteptarea!

Trăim în Africa, unde ministrul educaţiei, din vremea lui Iliescu – altfel conaţional deştept, scos la Antena 3, pe post de voce acidă – dansa cot la cot cu analfabeţii locului! De acum înainte mă aştept ca preşedintele Rusiei să fie primit cu onoruri maxime la Cotroceni, să aibă o întrevedere, între patru ochi, cu Ion Iliescu, ambasadorul rus să fie balerina preferată a corpului diplomatic, iar cel american să fie chemat, pentru consultări, în ţara sa.

Felicit, pe această cale, pe cel ce a lansat titlul gazetei electronice ZIUA VECHE. Ne-am întors în epoca de piatră. Asta nu este ţara mea. România unor oameni care nu pot fi prostiţi în faţă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult